LIVE BLOG | Sporting – FCSB 0-0. Meci superb disputat în Portugalia pentru o calificare la București! Brych a greșit grav de ambele părți: Pintilii a fost eliminat, Alibec a fost oprit din drumul spre poartă. Enache a ratat ocazia meciului

Redactor:
Dan Mirea
LIVE BLOG | Sporting - FCSB 0-0. Meci superb disputat în Portugalia pentru o calificare la București! Brych a greșit grav de ambele părți: Pintilii a fost eliminat, Alibec a fost oprit din drumul spre poartă. Enache a ratat ocazia meciului
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sporting – FCSB 0-0

  • Sporting: Rui Patricio – Piccini, Coates, Mathieu, Coentrao (Madeiros 86) – Battaglia, A. Silva (Fernandes 68) – Acuna, Podence (Doumbia 60), Gelson Martins – Dost
  • Rezerve: Cesar, Figueiredo, Salin, J. Silva
  • FCSB: Niță – Enache, Larie, Momcilovic, Morais – Ov. Popescu,   Pintilii – Teixeira, Fl. Tănase (Achim 63), Golofca (De Amorim 57) – Alibec (Gnohere 90)
  • Rezerve: Stăncioiu, L. Filip, Pleașcă, Man

23:36 FINAL! SPORTING – FCSB 0-0, un rezultat care păstrează intacte șansele elevilor lui Dică la calificare. 


23:34 Niță a avut două intervenții fantastice în finalul meciului. La cornerul executat de pe dreapta, Niță a scos mingea din capul lui Dost, Mathieu a șutat cu dreptul pe respingere și l-a găsit pe Dost, dar acesta se afla în offside, iar intervenția fantastică a portarului din fața atacantului a fost anulată. 


23:31 Larie i-a adus înapoi în careul FCSB-ului pe portughezi, după un fault în marginea terenului. Faza fixă a fost executată spre Dost, mingea a fost respinsă în marginea careului, de acolo de unde Fernandes a șutat spre colțul lung, dar puțin pe lângă.


23:23 ROȘU Pintilii! Coentrao a știut cum să scoată faultul în bandă și al doilea cartonaș galben pentru Pintilii. Portughezul a simulat o cădere, Brych s-a lăsat păcălit și Pintilii a fost trimis mai repede la cabine. 


23:21 Enacheeee! Ce ocazie a irosit fotbalistul care și-ar fi putut spăla toate păcatele în partida de pe Alvalade. Alibec a tras doi mijlocași după el și a scos în banda stângă, acolo unde Coentrao lipsea. Enache a sprintat foarte bine, și-a făcut mingea în față și a tras puțin pe lângă poartă din interiorul careului. 


23:17 Brych a „aranjat” și FCSB-ul, după ce în prima repriză nu a văzut hențul lui Momcilovic în propriul careu. Junior Morais a pasat perfect către Alibec, care l-a depășit pe Coates, dar a fost oprit din poziție de unu la unu cu Rui Patricio, după ce Brych a dictat offside. Pe reluări se vede cu atacantul a pornit din poziție regulamentară.


23:13 E 0-0 la Lisabona, în minutul 72, un scor greu de crezut la începutul meciului, în condițiile în care FCSB întâlnește o echipă cotată la 195 de milioane de euro. În niciun moment al partidei elevii lui Dică nu le-au fost inferiori adversarilor, care au construit cu greu odată ajunși la 25 de poarta lui Niță, apelând adeseam la centrări, care nu au fost ajunse nici de Dost, cel care măsoară 1.96 m.


23:04 Corner pentru Sporting la care au sărit Pintilii și Coates sau un fotbalist venit de la Hapoel Tel Aviv și unul transferat pe 5 milioane de euro de la Sunderland. Fundașul central a plutit peste Pintilii, căruia i-a mai rămas doar să privească, dar mingea trimisă cu capul s-a dus mult peste. 


22:59 Au revenit și vicecampionii României în atac. Alibec a scos un fault la 30 de metri de poartă, Florin Tănase a centrat spre cei trei oameni din careul advers, Coentrao a sărit pe sub balon, iar Teixeira, surprins că mingea a ajuns la el, a făcut o preluare aproximativă și Rui Patricio a intervenit. 


22:54 Se pare că minutele cu adevărat grele pentru FCSB au trecut. După ce în prima parte presiunea portughezilor a fost destul de sufocantă pentru elevii lui Dică, la începutul reprizei secunde fotbaliștii lui Jorge Jesus au început să simtă presiunea celor 45.000 de fani. Sporting construiește destul de sacadat în aceste momente.


22:49 Portughezii au deschis partea a doua cu o ocazie prin omul care a marcat 34 de goluri, în 31 de meciuri în campionatul trecut. Bas Dost s-a înălțat peste Larie, dar a pus prea multă boltă și a aceasta a căzut pe plasa porții lui Niță. 


22:47 A început repriza a doua cu FCSB atacând de la dreapta la stânga. Nicio schimbare nu a fost efectuată de cei doi antrenori. 


22:31 PAUZĂ‚! SPORTING – FCSB 0-0, cu portughezii care au scăzut din intensitatea atacurilor în ultimele 10 minute și cu FCSB puțin mai relaxată. În primele 45 de minute au fost câte o ocazie periculoasă de fiecare parte: Acuna a lovit bara, în timp ce Alibec a fost blocat de Rui Patricio. 


22:25 FCSB a câștigat doar un singur meci din ultimele șase împotriva echipelor din Portugalia. Rio Ave a fost singura victimă, în grupele Europa League, în sezonul 2014-2015. În această seară, FCSB arată ca o echipă solidă pe faza de apărare, dar cu frică în momentul în care pornește pe atac. 


22:17 Portugalia îi priește lui Alibec, atacantul fiind singurul om din atacul FCSB-ului care arată că știe fotbal. Preferatul finanțatorului a tras din propria jumătate direct pe poartă, dar mingea a fost prea moale și a fost reținută de Rui Patricio în marginea careului mic. 


22:12 Ocazie uriașă pentru FCSB! Alibec e omul momentul pentru Dică. Atacantul a început faza, în stânga, cu o lecție de „așa driblezi un om”, l-a lăsat pe Gelson în spate și a pătruns în careu. Ajuns față în față cu Rui Patricio, Alibec a tras la scurt, dar portarul a scos în corner. 


22:08 Două ocazii uriașe în decurs de doar un minut. FCSB a scos capul din apărare și a plecat într-un atac purtat în trei oameni, cu Alibec la finalizare. Atacantul, neavând cum să continue faza, a trimis un șut foarte puternic de la 30 de metri, iar mingea a fost reținută cu greu de Rui Patricio, deși a fost trimisă pe mijloc. Imediat, portughezii au pornit la atac, Coentrao a scos mingea în mijloc la Podence, între Enache și Larie s-a infiltrat Acuna, care a primit și a tras la colțul lung, dar balonul a lovit bara și s-a dus în aut de poartă. 


22:06 La o zi de la anunțarea lotului pentru meciul cu Armenia, Christoph Daum s-a deplasat în Portugalia pentru a-i vedea pe FCSB-iștii convocați la națională cum evoluează la cel mai înalt nivel. 


22:01 Fazele portughezilor au început să se deruleze pe repede înainte, iar FCSB-iștii au început să țină cu greu pasul. Enache a alternat până acum intervențiile bune cu cele mai puțin fericite, în timp ce Golofca este cel mai faultat jucător. Fotbaliștii lui Sporting accelerează imediat cum ajung la 40 de metri de poarta adversă prin Acuna și Gelson. 


21:55 Au scăpat! Vicecampionii au fost iertați de Brych, care ar fi putut da penalty pentru Sporting. Portughezii au executat un corner de pe dreapta, mingea a căzut în fața lui Momcilovic, iar din gazon a sărit în mâna fundașului. Prima fază la care centralul a închis ochii pentru FCSB. 


21:51 Portughezii au început să preseze în jumătatea FCSB-ului, cu Dost între fundașii vicecampionilor și cu Podence la construcție. Portughezul a prins mingea în mijlocul terenului, a înaintat doi metri și a tras puțin pe lângă poarta lui Niță. 


21:47 Alibec i-a ridicat în picioare pe fanii români prezenți la stadion. Atacantul a avut suficient spațiu pe partea dreaptă pentru a ajunge până în marginea careului, dar a avut mingea pe dreptul și și-a făcut-o pe interior. Enache a învăluit, pasa nu a venit, Alibec a fost blocat pe șut și a pierdut mingea în cele din urmă. 


21:45 A început partida din Portugalia, iar „verzii” au avut lovitura de start. FCSB va încerca să obțină un rezultat bun în prima manșă pentru a se lupta cu șanse reale pentru a opta prezență în grupele Ligii Campionilor.


21:20 Cele două echipe au ieșit la încălzire. Tensiunea crește înaintea partidei la care sunt anunțați 45.000 de portughezi, dar și 1.000 de români în tribune. 


20:52 Jorge Jesus a anunțat echipa de start a lui Sporting, iar surpriza nu e deloc mică! Inițial, antrenorul portughezilor îl lăsase pe Fabio Coentrao în afara lotului pentru meciul cu FCSB, dar a revenit asupra deciziei și l-a titularizat pe fostul fotbalist al lui Real Madrid în flancul stâng al defensivei.


20:40 Cel mai nou fotbalist din lotul FCSB-ului va fi prezent, în această seară, pe Jose Alvalade! Artur Jorge a schimbat primele cuvinte cu Nicolae Dică la marginea spațiului tehnic. 

20:30 „Adversarii noștri simt terenul de pe Alvalade”, notează cei de la Sporting. Elevii lui Dică au ieșit la inspecția gazonului imediat după ce au ajuns la stadionul pe care vor încerca să scoată un rezultat bun pentru returul de la București. 


20:10 Terenul de pe „Jose Alvalade” arată impecabil, portughezii fiind obișnuiți cu aerul competițiilor importante. La 3.500 de kilometri distanță, La București, se pune un gazon nou pe Arena Națională pentru a se evita un moment delicat la returul de pe 23 august.


UPDATE 19:34 Portughezul Filipe Teixeira a fost recuperat înainte de partida cu Sporting Lisabona, iar patronul FCSB, Gigi Becali, a confirmat că mijlocașul va fi folosit din primul minut în partida din această seară.

Așa cum ProSport anunțase încă de ieri, Teixeira a făcut deplasarea în Portugalia tocmai pentru că accidentarea sa nu era atât de gravă pe cât păruse inițial, iar astăzi mijlocașul lusitan a trecut cu bine testele la care a fost supus.

În primul 11 își mai face loc și Cătălin Golofca (27 de ani), aflat în fața celui mai important meci al carierei.

Iată cum va arăta primul 11 al FCSB-ului:

Niță – Enache, Larie, Momcilovic, Morais – Pintilii, Ov. Popescu – Golofca, Tănase, Teixeira – Alibec


Diferența între stelele Ligii Campionilor și OK-ul Europa League stă în doar două partide. Așa-zisul noroc al Stelei a fost transmis și către FCSB, iar tragerea la sorți a fost miloasă: Sporting Lisabona este echipa de care vicecampioana României trebuie să treacă pentru a ajunge în grupele celei mai importante competiții din fotbalul mondial la nivel de club. Însă lucrurile sunt departe de a fi perfecte pentru Nicolae Dică cu doar câteva ore înainte de fluierul de start de pe „Jose Alvalade”. Antrenorul FCSB trebuie să se descurce în misiunea de a trimite un prim „11” competitiv în condițiile în care accidentările au lovit în locuri importante.

Constantin Budescu este, fără îndoială, cea mai mare pierdere a FCSB-ului. Mijlocașul ofensiv s-a „rupt” în turul cu Viktoria Plzen și, așa cum ProSport a scris săptămâna trecută, revenirea cerută de Gigi Becali în meciul cu Sporting pare imposibilă. Fotbalistul a revenit la antrenamente, însă ruptura musculară este departe de a se fi vindecat, iar staff-ul medical a avertizat că o posibilă recidivă l-ar ține pe margine o perioadă mult mai lungă de timp. De asemenea, o altă pierdere importantă este cea a lui Mihai Bălașa, fundaș central cu evoluții bune în dubla europeană cu Plzen. Astfel, improvizația este cuvântul de ordine pentru antrenorul care oricum suferea din pricina absențelor soluțiilor puternice.

Teixeira ar putea juca pe Alvalade

Defensiva va fi alcătuită, cel mai probabil, dintr-un cuplu central în care Momcilovic va juca lângă Larie, lăsându-i loc lui Junior Morais în banda stânga. Surprize sunt și în spatele vârfului Alibec, acolo unde Golofca are șanse mari să înceapă titular pe partea stânga, lângă Florin Tănase și lângă Man. Totuși, chiar dacă Teixeira s-a accidentat în meciul cu Astra de pe Național Arena, portughezul are șanse să apară pe „Alvalade”. Informațiile ProSport indică faptul că fotbalistul care a făcut deplasarea în Portugalia cu glezna bandajată ar putea să intre pe teren cel puțin o repriză, dacă nu din primul minut. Prezența lui rămâne totuși o dilemă care va primi un răspuns la antrenamentul oficial, atunci când Teixeira va comunica staff-ului medical felul în care rezistă efortului. 

Meciul Sporting – FCSB va fi arbitrat de o brigadă din Germania condusă de Felix Brych. Vicecampioana a mai fost arbitrată de de Brych în urmă cu trei ani, atunci când a învins cu 1-0 pe Ludogoreț la București, în manșa tur din playoff-ul Ligii Campionilor. 

Dacă fanii FCSB speră într-o calificare, bookmakerii sunt sceptici în ceea ce privește posibilitatea ca echipa antrenată de Nicolae Dică să poată învinge pe Alvalade. O victorie a românilor are cote între 12.50 la Unibet și 15.00 la Fortuna, în timp ce una a lusitanilor este cotată între 1.23 la Unibet și 1.26 la NetBet. Egalul are cote între 5.00 la Betfair și 5.60 la Winmasters.

 
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între…