Real Madrid – Juventus 1-1. Torinezii se califică și vor juca finala Ligii Campionilor contra Barcelonei. Fost fotbalist al Realului, Morata a marcat golul decisiv

Real Madrid - Juventus 1-1. Torinezii se califică și vor juca finala Ligii Campionilor contra Barcelonei. Fost fotbalist al Realului, Morata a marcat golul decisiv
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Barcelona și Juventus vor juca finala Ligii Campionilor, pe 6 iunie, la Berlin

Considerată cel mai accesibil adversar în faza semifinalelor pentru granzii Barcelona, Bayern și Real Madrid, Juventus a dat lovitura pe Santiago Bernabeu, unde a remizat cu echipa antrenată de Carlo Ancelotti, scor 1-1, și a obținut calificarea în finala Ligii Campionilor.

Victorioasă în meciul tur, 2-1 pe Juventus Stadium, după golurile lui Morata și Tevez, Juve a început greu partida retur. Realul a presat, așa cum era logic, a pus presiune încă din startul meciului, iar linia de mijloc a lui Allegri a fost incapabilă să facă față tăvălugului. După mai multe intervenții foarte bune ale lui Buffon, Real a marcat, în minutul 23, prin Cristiano Ronaldo, care a transformat un penalty acordat ușor de suedezul Jonas Eriksson.

Copilul Madridului a adus calificarea lui  Juventus

Crescut de Real Madrid și vândut la Juventus la începutul sezonului, când Florentino Perez, șeful Realului, a declarat că nu este suficient de bun pentru a face față pe Bernabeu, Morata a recidivat contra fostei sale echipe, după golul marcat în tur. A făcut-o în minutul 58, când a profitat de o pasă excelentă cu capul a lui Pogba, a preluat scurt între mai mulți fundași madrileni și a șutat cu piciorul stâng, dându-i puțin timp de reacție lui Casillas.

Cum Realul nu a fost capabilă să marcheze golul care să ducă dubla manșă în prelungiri, în ciuda ocaziilor lui Gareth Bale, reușita atacantului de 22 de ani s-a dovedit decisivă. Pe final, Allegri a renunțat la Pirlo, a mai introdus un fundaș pe teren, iar ineficiența Realului, rămasă fără Benzema, a ieșit și mai mult în evidență.

În urma egalului, Juventus ajunge din nou în finala Ligii Campionilor, după o pauză de 12 ani. În 2003, torinezii, cu Buffon în poartă, pierdeau la penalty-uri finala cu Milan, la care juca Andrea Pirlo, după ratările lui Trezeguet, Zalayeta și Birindelli. În 2015, Tevez și compania vor juca la Berlin, pe 6 iunie, în fața Barcelonei lui Messi și Suarez.


Real Madrid – Juventus 1-1 (Ronaldo 23 / Morata 58)

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo –   James Rodriguez, Kroos,   Isco – Bale, Benzema (Chicharito 77), Cr. Ronaldo

Juventus: Buffon –   Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo (Barzagli 79), Pogba – Vidal –   Tevez, Morata (Llorente 84)

23:40 Final de meci pe Bernabeu! Meciul se termină la egalitate, 1-1, după golurile marcate de Cristiano Ronaldo și Alvaro Morata. Grație victoriei din tur, Juve merge în finala Ligii Campionilor de pe 6 iunie, unde va întâlni Barcelona.


23:34 Pogba ratează o șansă mare, șutul său din careu fiind respins de Casillas. Imediat, francezul este schimbat cu Pereyra. E minutul 90, Juve mai trebuie să reziste încă patru pentru a juca finala de la Berlin.


23:28 Morata, eroul lui Juve din această seară și marcatorul unuia dintre golurile de pe Juventus Stadium, părăsește terenul în aplauzele fanilor ambelor echipe. Intră Llorente.


23:24 Allegri face și el o schimbare. Evident, una defensivă. Iese Pirlo, invizibil în această seară, aplaudat de fanii Realului, și intră Barzagli. Odată cu intrarea fundașului, torinezii trec la sistemul 3-5-2, cu Barzagli, Chiellini și Bonucci în apărare, Evra și Lichsteiner pe flancuri, Vidal, Pogba și Marchisio la centru și un atac format din Tevez și Morata.


23:20 Real pune presiune foarte mare. Bale ratează cu capul din apropiere, apoi Evra se prăbușește peste Chicharito în careu, dar Eriksson nu acordă și al doilea penalty.


23:15 Marchisio ratează cea mai mare ocazie a meciului. Juve trece, practic, pe lângă golul calificării. Pasa lui Vidal îl lasă singur cu Casillas pe Marchisio, dar șutul mijlocașului, plasat, e respins de goalkeeper-ul Realului.


23:11 Prima schimbare a meciului îi aparține lui Ancelotti. Benzema iese, nerefăcut complet după accidentare, și intră mexicanul Chicharito, eroul din sferturile de finală cu Atletico.


23:09 Așa a celebrat Buffon golul marcat de Morata. E drept că, în cazul în care Juve ajunge în finala de la Berlin, veteranul italian are multe dintre merite. A fost excelent în prima repriză, care se putea termina mai rău pentru echipa sa.


23:07 Logic, Realul reacționează după primirea golului. Marcelo centrează din flancul stâng, Bale apare bine, dar reluarea galezului trece puțin pe lângă poartă. E minutul 64 și, cu siguranță, fanii lui Juventus stau cu ochii pe ceas. Favoriții lor mai trebuie să reziste încă 30 de minute pentru o calificare istorică.


23:03 GOOOOOOOOOOOOL JUVENTUS (MORATA 58). După un început bun de repriză secundă, Juve culege roadele. Bonucci trimite o minge înaltă în careu, Pogba câștigă duelul aerian cu Carvajal, iar balonul trimis de francez ajunge la Morata. Fostul atacant al Realului, transferat în acest sezon de Juve, preia scurt. șutează cu stângul, pe centrul porții, dar Casillas nu mai poate face nimic. Este 1-1, scor la care Juve e calificată, iar Real are nevoie de un gol pentru a trimite meciul în prelungiri.


22:52 Cu o mică întârziere, dar a început și partea a doua. Fără schimbări în garniturile de start.

Cât de slabă a fost prima repriză pentru Juve? Ne putem da seama din statistica de mai jos. 13 șuturi a trimis Realul, mai mult decât orice altă echipă cu care Juve s-a întâlnit în acest sezon.


22:32 Se încheie prima repriză, una la discreția Realului. Nu înainte ca James Rodriguez să încerce obținerea unui al doilea penalty, după un duel cu Vidal. Jonas Eriksson nu s-a mai lăsat păcălit și i-a arătat columbianului cartonașul galben pentru simulare.


22:28 Juve e la pământ, iar Realul caută golul care să aducă ceva mai multă liniște. Ratează ocazii mari Ronaldo și Benzema. Primul preia cu dreptul și șutează cu stângul în plasa laterală, iar al doilea e oprit de Buffon, cel mai bun om al oaspeților în primele 40 de minute.


22:23 La 1-0, copiii de mingi de pe Bernabeu știu ce au de făcut.


22:17 Real e echipa clar mai bună în această primă repriză. Ronaldo scapă pe un contraatac, dar pasează greșit, apoi Benzema reia cu capul din centrul careului, insuficient de precis pentru a-l învinge pe Buffon. Juve e în corzi, are nevoie de un gol pentru a spera la calificare, dar pressing-ul gazdelor e neiertător.


22:10 GOOOOOOOOOOOOOL REAL MADRID (CRISTIANO RONALDO 23). Spuneam despre Ronaldo că este ineficient la capitolul lovituri libere, dar portughezul nu ratează la penalty. Deschide scorul încă din minutul 23, cu o execuție sigură, pe centrul porții, după o lovitură de la 11 metri obținută de James Rodriguez, la un fault discutabil al lui Chiellini.

E al șaptelea gol marcat de Ronaldo contra echipelor italienie și prima dintre multele statistici care vor curge după reușita golgheterului portughez.


22:04 BBC ne anunță, așa cum știam și noi, că Ronaldo nu e atât de eficient la capitolul goluri înscrise din lovitură liberă. Are unul singur în acest sezon, din 54 de încercări. Inexistent la Torino, Bale îl pune la încercare pe Buffon cu un șut de la distanță, dar marele portar italian e din nou atent și respinge în corner.


22:00 Răspunde și Juve, prin chilianul Vidal, dar șutul mijlocașului, foarte bun, e respins de Casillas.


21:57 E rândul lui Ronaldo să-și facă simțită prezența în acest meci, după o perioadă bună a lui Juve. Starul portughez șutează din lovitură liberă, în stilu-i caracteristic, dar mingea, deviată de zid, ajunge pe plasa porții lui Buffon. Început echilibrat, cu un mic plus pentru spanioli.


21:52 Prima ocazie a meciului vine în minutul 5. Absent în meciul tur, Benzema pivotează bine în careu, scapă de Lichsteiner, dar șutează în înaltul tribunei.


21:46 A doua parte a coregrafiei. La fel de frumoasă. Casillas e aplaudat de fanii gazdelor înaintea începerii meciului.


21:44 Începe partida. Aceasta este o jumătate din coregrafia fanilor Realului, înfățișând o legendă a clubului, Di Stefano.


21:29 Stadionul se populează, așa cum e normal, cu 20 de minute înaintea începerii marelui meci.


21:15 Santiago Bernabeu cu 30 de minute înaintea începerii meciului. Fanii strigă numele lui Casillas, pe care l-au huiduit la ultimul meci de campionat, remiza de pe teren propriu, 2-2 cu Valencia, care a pus capăt speranțelor madrilenilor la titlul din Spania.


21:05 Nerefăcut complet, francezul Paul Pogba va fi titular în această seară. Allegri riscă puțin, pentru că tânărul mijlocaș e o piesă prea importantă în angrenajul echipei.


20:57 E un meci aparte pentru Iker Casillas, care astăzi îl va egala pe Xavi la numărul de meciuri jucate în cea mai importantă competiție europeană, 150.


20:55 Tevez și Evra ieri, în timpul în care vizitau Santiago Bernabeu. Distracție, voie bună, miză uriașă: finala Ligii Campionilor.


20:54 Ronaldo e omul recordurilor în Liga Campionilor. E cel mai bun marcator în semifinale, cu 9 reușite.


20:25 Avem echipele de start, le puteți vedea în începutul acestui articol. Nu sunt surprize, ambii antrenori mizează pe cele mai bune formule pe care le au la dispoziție.


20:22 E meciul sezonului pentru Real, rămasă cu șanse teoretice la titlul din La Liga, iar suporterii știu asta. Așa au fost aștepați la stadion fotbaliștii antrenați de Carlo Ancelotti.


20:20 Bună seara! E timpul să ne îndreptăm atenția spre cel mai important eveniment sportiv al zilei, returul semifinalei de Liga Campionilor dintre Real Madrid și Bernabeu. În tur, oaspeții de azi au câștigat, scor 2-1, după golurile marcate de Morata și Tevez, respectiv Ronaldo. Astăzi vom afla adversara Barcelonei din finala de pe 6 iunie, de la Berlin, așa că nu ratați ceea ce se anunță o bătălie cu toate armele pe masă.


Juventus a câștigat zece manșe tur în cupele eliminatorii cu 2-1. Și n-a pierdut niciodată calificarea! Al 11-lea duel este cel cu Real Madrid, de miercuri seară, din semifinalele Ligii Campionilor. Pentru Juve, calificarea în finală este un obiectiv la care bianconerii nici măcar n-au visat la startul competiției

Povestea pleacă din sezonul 1961-1962 al Cupei Campionilor. Atunci, Juventus câștiga cu 2-1 pe terenul lui Partizan Belgrad în optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar în retur bianconerii câștigau cu 5-0. Au urmat OFK Belgrad, Barcelona, Aston Villa, Karl Marx Stadt (actuala FC Chemnitzer), Sigma Olomouc, PSG, Ajax, Olympiacos, din nou Ajax și, în acest an, Borussia Dortmund. De fiecare dată, Juve a câștigat cu 2-1 manșa tur a duelul eliminatoriu, indiferent că a fost vorba de Cupa Campionilor sau Europa League. Și de fiecare dată, Bătrâna Doamnă s-a calificat mai departe! E statistica fără pată, cu 10 calificări consecutive, pe care Juventus a folosit-o să se motiveze în fața returului semifinalei de pe Santiago Bernabeu de miercuri seară.

Juve, două victorii pe Bernabeu

„Să rupem statistica”, scrie ziarul madrilen As, înaintea meciului dintre Real și Juventus. Potrivit cotidianului madrilen, șansele Realului, bazate pe performanțele trecute reușite de echipe care au pierdut cu 2-1 meciul tur, sunt de 49,38%, însă „e nevoie neapărată de un gol rapid. Iar Real se poate baza și pe o altă statistică interesantă: de șapte ori a venit Juventus ca oaspete pe Real Madrid. Iar scoruri care ar păstra Realul în competiție s-au înregistrat de cinci ori (trei de 1-0 și doi de 2-1). De două ori, însă, bianconerii au câștigat, cu 1-0 (1962) și 2-0 (2008)!  

Dar Real are un ascendent moral înaintea partidei. Foarte probabil, Karim Benzema va reveni, iar plusul este enorm. Deși Chicharito este înfr-o formă decentă, mexicanul nu are anvergura și nu pune defensiva adversă în pericol precum o face rivalul său la titularizare. Însă Marca îl vede pe Sergio Ramos ca omul care ar putea-o salva pe Real. „Ramos a devenit în ultimele săptămâni subiect de dezbatere națională. Dar, indiferent de locul unde joacă, Ramos are o calitate enormă: aceea de marcator”, scrie cotidianul madrilen. Însă și Juve are o mare surpriză pregătită pe teren: Paul Pogba, titular! Francezul și-a revenit după o problemă musculară și pare suficient de pregătit să fie titularizat.

Real Madrid – Juventus (ora 21:45, Digi 1 și Dolce 1)

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – James Rodriguez, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Cr. Ronaldo

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal – Tevez, Morata

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup