Champions League LIVE BLOG. Van Persie o duce pe United în „sferturi”. Dortmund pierde, dar se califică

Champions League LIVE BLOG. Van Persie o duce pe United în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • CHELSEA – GALATASARAY 2-0 (Eto’o 4, Cahill ’43, ÎN TUR, 1-1)
  • REAL MADRID – SCHALKE 2-1 (Cr. Ronaldo ’22 și 74, Morata 76 / Hoogland 31, ÎN TUR, 6-1)
  • DORTMUND – ZENIT 1-2 (Kehl 39 / Hulk 18, Rondon 73)
  • MANCHESTER UNITED – OLYMPIACOS 3-0 (Van Persie 25-pen, 45, 52)

23:37 Manchester United se califică datorită hattrickului reușit de Robin Van Persie


23:36 Fluier final la Dortmund. Nemții merg în sferturile de finală


23:22 United a cedat inițiativa celor de la Olympiacos, care nu reușeșc să își creeze ocazii importante


23:16 GOOOOL ZENIT! Rușii trec din nou în avantaj prin Rondon, dar pare a fi prea târziu pentru o calificare. În acest moment, Dortmund conduce cu 5-4, la general


23:03 Van Persie este primul fotbalist din istoria lui Manchester United care reușește un hattrick în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor


22:53 GOOOOOOOL UNITED! Van Persie reușește hattrickul printr-o execuție superbă din lovitură liberă. La acest scor, Manchester United este calificată în sferturile de finală


22:45 A început repriza a doua. United conduce cu 2-0 pe Olympiacos, în timp ce Dortmund este la egalitate cu Zenit, 1-1


22:31 Pauză pe cele două stadioane


22:30 GOOOOOOOL UNITED! Robin Van Persie reușește dubla după o fază creată de Ryan Giggs și Wayne Rooney. Diavolii sunt în acest moment la egalitate cu Olympiacos


22:25 De Gea reușește să își salveze echipa din două situații foarte periculoase. Întâi a respins o lovitură de cap din numai 6 metri pentru ca apoi să scoată cu gheata un șut la colțul scurt al lui Holebas


22:24 GOOOOL DORTMUND! Nemții reușesc să egaleze prin Sebastian Kehl. Finalista Ligii Campionilor din sezonul trecut pare calificată în sferturi


22:22 United continuă să atace și dă semne că se poate califica în sferturile de finală. Evra și Rooney au pus în pericol poarta lui Roberto cu două lovituri de cap foarte periculoase


22:08 GOOOOOL UNITED! Van Persie transformă un penalty obținut tot de el în urma unui fault al lui Holebas. Manchester mai trebuie să înscrie de două ori pentru a se califica


22:01 GOOOOL ZENIT! Rușii trec în avantaj după reușita lui Hulk Scorul este 4-3, la general, pentru Dortmund


22:00 În cele 48 de deplasări în Liga Campionilor, Olympiacos a reușit doar de patru să încheie partida fără gol primit


21:55 United a început foarte bine meciul de pe Old Trafford. Diavolii ataca într-un stil britanic, sufocant pentru adversari


21:45 Au început cele două partide!


21:21 Manchester United are un palmares foarte bun cu echipele grecești pe teren propriu. În cele patru întâlniri precedente cu formațiile elene, United a obținut tot atâtea victorii, a înscris de 15 ori și a primit un singur gol. Pentru a se califica, echipa lui David Moyes are o cotă de 2.70 după ce au pierdut în meciul tur cu 2-0


21:04 Ryan Giggs este titular în această seară și bifeaza al 140-lea meci în Liga Campionilor. Galezul mai are nevoie de încă trei partide pentru a-l depăși pe Raul. Totuși, Giggs devine cel mai în vârstă fotbalist care joacă în faza eliminatorie a Ligii. Jucătorul lui United are 40 de ani și 110 zile


20:50 Echipele de start

Dortmund: Weidenfeller – Hummels – Sokratis – Piszczek – Schmelzer – Kehl – Sahin – Grosskreutz – Lewandowski – Mkhitaryan – Aubameyang

Zenit: Malafeev – Criscito – Lombaerts – Hubocan – Anyukov – Shatov – Fayzulin – Witsel – Hulk – Danny – Kerzhakov


20:40 Echipele de start

Manchester United: De Gea; Rafael, Jones, Ferdinand, Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Welbeck; Rooney, van Persie

Olympiacos: Roberto, Maniatis, Holebas, Manolas, Marcano, Salino, N’Dinga, Perez, Fuster, Campbell, Dominguez

23:46 Chelsea a obținut o calificare a la Mourinho, după ce Galatasaray nu a trimis decât un șut pe poartă. Puteți citi cronica partidei aici.


23:44 Real nu a avut nici emoție în returul cu Schalke. Ronaldo a marcat de douâ ori și a ajuns la 13 goluri în opt meciuri în Ligă!


23:43 Mourinho s-a calificat pentru a cincea oară consecutiv în sferturile Ligii, lucru reușit doar de Ferguson și Ancelotti

23:37 Chelsea învinge clar pe Galatasaray, scor 2-0, și se califică în sferturi. Cu scorul general de 9-2, Real Madrid merge și ea în primele opt echipe ale Europei.


23:21 Cu golul secund din disputa cu Schalke, Ronaldo l-a egalat pe Ferenc Pușkaș în topul marcatorilor Realului, cu 242 de reușite.


23:18 GOOOOOL REAL! Madrilenii zburdă pe teren, după ce Ronaldo trage în bară din 6 metri, iar Morata reia în plasă pe reluare! E primul gol în Ligă pentru atacantul madrilenilor!


23:17 GOOOOL REAL MADRID! Fază superbă a lui Ronaldo, care îl învinge pe Fahrmann cu un șut la colțul scurt!


 

22:58 Echipa de tineret a lui Real Madrid s-a calificat în semifinalele competiției Uefa Youth League! În semifinale se vor întâÅ‚ni Real – Benfica și Barcelona – Schalke.


22:47 Au reînceput cele două partide din această seară!


22:32 PAUZĂ‚! Chelsea conduce cu 2-0 pe Galatasaray, în timp ce Real și Schalke sunt la egalitate, scor 1-1. Cele două calificate par destul de clare.


22:27 GOOOOOOOOOOL CHELSEA! Eroare mare a defensivei lui Galatasaray, care îl lasă pe Terry singur în careu. Lovitura de cap a fundașului englez e respinsă de Muslera, însă Cahill are reacție și marchează din 6 metri!


22:25 Accidentarea lui Jese, înlocuit de Bale în minutul 7, pare serioasă. Televiziunea spaniolă care transmite meciul susține că madrilenul a suferit o ruptură de ligamente încrucișate. Dacă verdictul se confirmă, atunci spaniolul își încheie sezonul.


22:22 Faza serii vine de pe Stamford Bridge. Galata a avut o lovitură liberă de la 30 de metri, însă șutul lui Drogba a fost mult peste poartă. Atât de departe a trecut mingea de buturile lui Cech, încât a lovit un banner pe care scria „Drogba legend”, aflat la inelul secund al stadionului londonez.


22:20 Ronaldo a marcat în șapte meciuri consecutive în Ligă! Doar Ruud van Nisterlooy, care și-a oprit seria la nouă partide, a mai reușit acest lucru.

 

22:17 GOOOOL SCHALKE! Hoogland egalează pentru nemți!

22:15 Iker Casillas a devenit jucătorul cu cele mai multe minute jucate în Ligă! A atins cota de 12.000 în minutul 29 al meciului cu Schalke și l-a detronat pe Raul!


22:07 GOOOOL REAL! E 7-1 la general, după ce Ronaldo a marcat din pasa lui Bale! A fost al 12-lea gol în 7 meciuri al portughezului în acest sezon al Ligii!

 


21:57 Drogba e încă foarte iubit pe Stamford Bridge, dovadă bannerele fanilor „albaștrilor” dinaintea meciului din această seară.


21:55 A fost al 30-lea gol marcat de Eto’o în Ligă pentru Barcelona, Inter și Chelsea. Dintre jucătorii africani, doar Drogba, cu 42 de goluri, a marcat mai mult.


21:53 Eto’o are 10 goluri marcate în acest sezon pentru Chelsea. Coincidență sau nu, toate au venit acasă, pe Stamford Bridge.

21:50 GOOOOOOOOOOL CHELSEA! Start de vis pentru londonezi, care marchează prin Eto’o, cu un șut din careul lui Galata.


21:48 Probleme mari pentru Real! Accidentare serioasă pentru Jese, care e accidentat la genunchi după un duel cu un adversar.

21:45 Au început cele două meciuri din această seară!


21:42 Chelsea are patru meciuri fără gol primit în această ediție a Ligii, una dintre cele mai bune apărări ale competiției.

21:37 Drogba a primit o gheată de argint pentru timpul petrecut la Chelsea. Moment emoționant înaintea partidei.


21:36 Fanii lui Galatasaray au un banner pe care scrie „Noi îl avem pe Drogba, voi nu!”


21:13 Jose Mourinho ar putea ajunge diseară pentru a cincea oară la rând în sferturile Ligii Campionilor! Portughezul a reușit această performanță cu Inter și Real Madrid

 

21:09 Petr Cech bifează în această seară al 100-lea meci în Liga Campionilor, dintre care 88 au venit în tricoul lui Chelsea.


21:00 Cel mai mare scor general înregistrat de Real Madrid în fazele eliminatorii ale Ligii a fost 8-2 cu APOEL Nicosia. În tur, madrilenii au câștigat cu Schalke cu 6-1. Va urma un nou record?


20:29 Echipa lui Galatasaray a fost anunțată. Mancini se pregătește de un meci strâns și va folosi trei mijlocași defensivi – Selcuk Inan, Felipe Melo și Yekta Kurtuluș. Mourinho dă replica cu un 4-2-3-1, cu Willian, Oscar, Hazard și Eto’o în avanposturi.

Chelsea: Cech – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires, Lampard – Willian, Oscar, Hazard, Eto’o

Galatasaray: Muslera – Eboue, Kaya, Chedjou, Alex Telles – Felipe Melo, Yekta Kurtuluș, Selçuk Inan – Sneijder, Burak Yilmaz, Drogba


20:39 ECHIPELE DE START

Real Madrid: Casillas – Nacho, Varane, Sergio Ramos, Coentrão – Illarramendi, Modric –  Jesé, Isco, Ronaldo – Morata.

Schalke: Fährmann – Hoogland, Höwedes, Matip, Kolasinac – Ayhan, Neustädter – Obasi, Meyer, Draxler – Huntelaar


20:34 Ronaldo este golgheterul Ligii Campionilor în acest sezon, cu 11 reușite. În ceea ce privește cei mai buni pasatori, Di Maria și Benzema conduc topul, cu 5 assisturi.


 

20:18 Și fanii lui Schalke se plimbă nestingheriți pe străzile din Madrid!


20:06 Highlight-ul serii va fi cu siguranță meciul dintre Chelsea și Galatasaray. Meciul prilejuiește revenirea lui Didier Drogba pe „Stamford Bridge”, acolo unde a evoluat între 2004 și 2011. Va reuși Drogba să își îngroape fosta echipă?


Sezonul 2013-2014 este unul cât se poate de bun pentru Real Madrid. După ce în iarnă se aflau la cinci puncte în spatele Barcelonei și campionatul părea compromis, madrilenii au găsit resurse nu doar să recupereze diferența, ci să se distanțeze la patru lungimi de marea rivală. În același timp, au defilat în Liga Campionilor, unde au deja biletul către sferturile de finală, după ce au demolat-o pe Schalke, 6-1, chiar pe terenul acesteia. Tocmai din acest motiv, meciul de astăzi nu are o miză prea mare pentru Cristiano Ronaldo și compania, concentrarea fiind mutată către meciul din weekend, cu Barcelona. 

Ancelotti odihnește titularii. Ronaldo vrea să joace!

Faptul că meciul nu are o miză specială pentru madrileni o spune și modul în care Ancelotti va alcătui primul 11 pentru partida cu Schalke. Din titularii de bază, doar trei vor fi pe teren contra nemților, printre care și Cristiano Ronaldo. Astfel, jucători precum Marcelo, Xabi Alonso, Di Maria sau Benzema vor fi doar rezerve, în timp ce Nacho, Coentrao, Illarramendi sau Isco vor fi pe teren. În afară de cei menajați, Real nu va putea conta nici pe Sergio Ramos, suspendat, sau Alvaro Arbeloa, accidentat. Interesant este că Ancelotti a cedat în fața lui Ronaldo, fotbalistul nedorind să audă că va fi odihnit. Conform Marca, scopul portughezului este de a se apropia cât mai mult de Messi și Raul în topul marcatorilor din Liga Campionilor. În acest moment, fostul atacant al Realului are 71 de goluri, argentinianul 67, în timp ce Ronaldo a înscris de 61 de ori în Ligă.

Schalke face licitație pentru Draxler

Nici pentru oaspeți meciul cu Real Madrid nu are o miză foarte mare, în afară de a mai spăla imaginea meciului tur. Oficialii nemților sunt mai concentrați pe transferuri. Conform presei din Germania, bijuteria lui Schalke, Julian Draxler ar putea fi cumpărat de Bayern Munchen, conform unei informații apărute pe twitter, pe contul fostului atacant norvegian de la Swindon, Middlesbrough și Sheffield United, Jan Aage Fjortoft. Acesta susține că Bayern ar urma să plătească acum o sumă importantă, iar fotbalistul ar urma să joace la Schalke și în sezonul viitor. Pentru semnătura tânărului fotbalist se mai luptă Manchester United și Arsenal, care sunt dispuse să ofere 35 de milioane de euro. 

 

 

 

 

„Legenda se întoarce acasă”

Stamford Bridge va fi marți seară teatrul unor întâlniri emoționante. „Drogba, the Legend” stă scris pe o pânză uriașă la una dintre peluze, la fiecare meci pe care Chelsea îl dispută pe teren propriu. Și „King Didier” se întoarce acasă, pentru prima oară din postura de adversar.

Adus de Mourinho de la Marseille, ivorianul a scris istorie în tricoul albaștrilor, pentru care a evoluat timp de 8 ani. Iar mare parte din performanțele extraordinare realizate de Chelsea în ultimul deceniu i se datorează, în bună măsură, și lui. Cu Drogba în teren, formația londoneză a câștigat trei titluri de campioană și un trofeu Champions League, ca să amintim doar cele mai importante realizări.

Din vară, foarte probabil, „The Special One” îl va coopta în staff-ul său tehnic – se spune că ar urma să fie antrenor-jucător -, dar până atunci Drogba va căuta să facă tot ce îi stă în putere pentru a o elimina pe Chelsea, fiind, fără dubii, un profesionist desăvârșit.

Dincolo de întâlnirea dintre jucătorul de culoare și fanii lui Chelsea, există o altă „descălecare” care le-a atras atenția englezilor. Roberto Mancini, cel care o conducea pe City în 2012 către un titlu istoric, se întoarce pentru prima oară în Anglia și vrea să le arate tuturor că valoarea sa nu a stat doar în „super vedetele” aduse pe bani grei pe Etihad.

În ceea ce privește confruntarea propriu-zisă, pe hârtie există o diferență clară de valoare în favoarea lui Chelsea. Totuși, turcii mizează pe forma lor (sunt neînvinși în ultimele 12 partide din prima ligă turcă) și pe determinarea superioară. Formația lui Mourinho nu traversează cea mai bună perioadă (dovadă în acest sens înfrângerea din ultima etapă, de pe terenul lui Villa), iar energiile lor sunt canalizate pe mai multe direcții, în Premier League lupta la titlu fiind mai echilibrată ca niciodată. Chiar și așa, în ciuda optimismului Galatei, Mourinho are toate datele pentru a găsi cheia care să desfacă lacătul apărării lui Mancini, astfel că cei mai mulți specialiști îi consideră pe englezi favoriți la calificare.

 Date statistice:

  • Chelsea e neînvinsă în ultimele 7 partide eliminatorii din Champions League (4 victorii, 3 egaluri)
  • Chelsea a primit doar 4 goluri în actuala ediție de Ligă, a doua cea mai bună defensivă, după Atletico
  • Drogba a înscris mai multe goluri în Champions League (17 )pentru Chelsea decât orice alt jucător din lotul actual al lui Mourinho
  • Galata a primit 15 goluri în actuala stagiune, în Ligă, fiind din acest punct de vedere formația cu cea mai slabă defensivă rămasă încă în cursă
  • Gruparea „cim-bom” nu a câștigat vreodată pe tărâm britanic. În 8 dispute, a pierdut 5 și a remizat de 3 ori

Ultimele întâlniri directe dintre cele două echipe

Februarie 2014, turul optimilor Ligii: Galatasaray 1 (Chedjou) Chelsea 1 (Torres)

Octombrie 1999, grupele Champions League: Galatasaray 0 Chelsea 5 (Flo 2, Zola, Wise, Ambrosetti)

Septembrie 1999, grupele Ligii: Chelsea 1 Galatasaray 0 (Petrescu)

Cote la pariuri:

Victorie Chelsea – 1,4/1

Remiză – 5/1

Victorie Galata – 9/1

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani