Belodedici, vizibil emoţionat după revenirea pe "Marakana" din Belgrad: "Aveam în minte imaginea meciurilor noastre". De ce s-au cuminţit fanaticii suporteri ai Stelei şi ce coleg îl scotea din minţi: "Se trezea şi fuma în toaletă"

19 sep 2018 3754 afişări Liga Campionilor
Belodedici, vizibil emoţionat după revenirea pe "Marakana" din Belgrad: "Aveam în minte imaginea meciurilor noastre". De ce s-au cuminţit fanaticii suporteri ai Stelei şi ce coleg îl scotea din minţi: "Se trezea şi fuma în toaletă"

Înaintea meciului Steaua Roşie Belgrad - Napoli, din prima etapă a Ligii Campionilor, Miodradg Belodedici (54 de ani) şi o parte dintre componenţii generaţiei '91 au efectuat un tur de onoare pe "Marakana". Rămaşi în istoria clubului şi fotbalului european, oamenii care au câştigat Cupa Campionilor în dauna lui Olympique Marseille au fost aclamaţi de peste 50.000 de suporteri. Belodedici a vorbit acum despre momentul petrecut seara trecută.

Miodrag Belodedici a fost vizibil emoţionat înaintea meciului Steaua Roşie - Napoli, în momentul în care a păşit din nou pe "Marakana" din Belgrad: "Întâlnirea a fost frumoasă, emoţionantă... cum au fost şi întâlnirile cu Steaua Bucureşti la 10, 20 de ani. Ultima oară ne-am reîntâlnit acum cinci ani. Steaua Roşie nu s-a calificat în grupele Ligii Campionilor din 1992, când am prins primul an cu grupe. De atunci nu ne-am mai calificat. Lumea e mulţumită pentru rezultat. Conducerea nu e foarte interesată de rezultatele din grupe, pentru că au adversarii pe care îi au, dar acum sunt foarte fericiţi. Ei au fost mulţumiţi cu calificarea. Dacă ar mai face un punct ar fi extraordinar.

Aveam în minte imaginea meciurilor noastre. La noi erau mai mulţi spectatori pentru că nu erau acele scaune. Erau cam 80.000 de oameni şi la calificări. Am retrăit... galeria e la fel de gălăgioasă. Acum sunt mai liniştiţi, nu fac prostiile pe care le făceau atunci. Acum sunt regulile mai stricte", a spus Miodrag Belodedici, pentru Digi Sport.

Belodedici a dezvăluit cine a lipsit de la emoţionantul eveniment, după care a dezvăluit de ce îl enerva Prosinecki în perioada în care erau colegi de cameră: "Mi-ar fi plăcut să-l văd pe Prosinecki, cu care am stat în cameră. Nu ştiu de ce n-a venit. Surpriza a fost că n-a apărut căpitanul de echipă, Stojanovic. Prosinecki fuma în toaletă, nu în cameră. Se trezea, punea mâna pe noptieră şi se ducea direct la toaletă. Fuma o ţigară, se îmbrăca şi mergea jos la cafea, la Coca Cola... El nu avea o pregătire fizică atât de bună. Rămânea în urmă la alergare, dar avea alte calităţi. Pe mine mă deranja că fuma. Îmi spunea că fumează în toaletă, dar şi eu intram după el în toaletă."

În final, Belodedici a făcut şi o comparaţie între fotbalul românesc şi cel din ţara vecină: "Campionatul nostru e mai bun ca al lor, dar ei îşi păstrează obiceiurile. La fotbal, la baschet... au terenurile pline, sunt prezenţi mereu în cupele europene, nu doar la fotbal. Au obiceiul de a face sport. Au terenuri... tradiţie şi ţin de tradiţia asta sportivă. Eu am două ţări. Şi aici sunt foarte iubit, ca şi la Belgrad. Şi la Belgrad mă opresc oamenii să facă poze cu mine pe stradă. La fel şi aici. Am două ţări, două Stele şi două Cupe. Mă iubeşte lumea la fel."

În 1991, Steaua Roşie Belgrad ajungea în finala de la Bari, de pe Stadio San Nicola, şi învingea la penalty-uri Marseille, cu Belodedici titular. 27 ani mai târziu, Steaua Roşie Belgrad a făcut doar egal, scor 0-0, cu Napoli, în faţa unui stadion plin ochi.

Echipele de start din 1991:

  • Steaua Roşie: Stojanovic – Sabanaddzovic, Najdoski, Belodedici, Marovic – Prosinecki, Jugovic, Mihajlovic, Savicevic – Pancev, Binic
  • Marseille: Olmeta – Amoros, Boli, Mozer, Casoni, Di Meco – Waddle, Fournier, Germain, Pele – Papin
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.