SPECIAL | Cupa Mondială produce miliarde de euro pentru companiile de echipament sportiv. Iată cifrele! Corespondenţă din Paris

3 iun 2018 2584 afişări Comentează şi tu International
SPECIAL | Cupa Mondială produce miliarde de euro pentru companiile de echipament sportiv. Iată cifrele! Corespondenţă din Paris Foto Cezara Paraschiv

Firmele de echipament sportiv îşi freacă mâinile de bucurie în această perioadă. Odată cu începerea Campionatului Mondial din Rusia, vânzările produselor dedicate competiţiei au crescut semnificativ. Fiind unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului, perioada premergătoare turneului final înseamnă plusuri de milioane de euro. Vânzările cresc în acelaşi timp cu înaintarea în fazele eliminatorii ale competiţiei.

Adidas îmbracă 12 naţionale la Campionatul Mondial, printre care Argentina, Belgia, Columbia, Germania, Rusia, şi Spania, realizând cele mai mari venituri de până acum.  Oficialii Adidas consideră că vânzările din faza grupelor vor fi mai mari decât în 2014, când Cupa Mondială a avut loc în Brazilia, procentul crescând cu până la  5%.

La precedentul turneu mondial, nemţii au vândut articole în valoare de peste 2 miliarde euro. Suma cea mai mare a provenit din vânzarea mingiilor oficiale, 14 milioane de euro. Totuşi, Kasper Rorsted (Directorul Executiv al Adidas) e de părere că sumele totale vor fi mai mici decât la turneul din America de Sud. “Această Cupă Modială ne va aduce o sumă mai mică decât turneul din Brazilia. Chiar şi aşa, ne bucurăm că meciurile se dispută în Rusia. Ne putem promova brandul şi în această parte a Europei”, a spus acesta.

“Rivalul traditional” al lui Adidas, Nike, va încasa o sumă mai mică, de aproximativ 2 miliarde de euro. La acest turneu final, Nike îmbracă naţionale puternice, printre care Brazilia sau Franţa. Mark Parker (Preşedintele Sportiv al Nike) a declarat că acesta este cel mai aşteptat eveniment al companiei, vânzările cunoscând un boom impresionant în perioada Cupei Mondiale.  “Cupa Mondială este cel mai important moment în sport, e perioada cea mai benefică firmei”, a declarat acesta, citat cyprus-mail.com.

Situaţia în care se găseşte Nike este una paradoxală, ţinând cont de faptul că îmbracă şi Portugalia, echipa la care evoluează Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai bun jucător la ora actuală.

ProSport a făcut un tur prin Paris pentru a vedea care sunt preţurile echipamentelor la magazninele Adidas şi Nike.

   Cele mai scumpe tricouri de la  Adidas

  •    Germania (primul şi al doilea echipament): 114 euro
  •    Spania (primul şi al doilea echipament): 114 euro
  •    Germania (echipament portar): 92 euro
  •    Columbia: 80 euro

 
   Cele mai scumpe tricouri de la  Nike

  •    Brazilia - 155 euro
  •    Brazilia (al doilea rând de achipament): 140 euro
  •    Portugalia: 140 euro
  •    Franţa: 140 euro
     
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.