Lucescu spune tot, după ce a rupt contractul cu turcii! Relaţia cu presa, ofertele pe care le are şi de ce face afirmaţia: "Mi-am îndeplinit misiunea!"

11 feb 2019 8239 afişări International
Lucescu spune tot, după ce a rupt contractul cu turcii! Relaţia cu presa, ofertele pe care le are şi de ce face afirmaţia: "Mi-am îndeplinit misiunea!"

Mircea Lucescu (73 de ani) s-a despărţit în mod oficial de naţionala Turciei. "Il Luce" a vorbit, la câteva ore după anunţul oficial, despre aventura ca selecţioner al naţionalei din "Ţara Semilunei". Antrenorul român spune n-a fost vorba nici de o demitere, nici de o demisie, ci pur şi simplu şi-a îndeplinit obiectivul pentru care a fost instalat pe banca tehnică.

"Il Luce" spune că turcii l-au adus pe banca naţionalei pentru o întinerire masivă, pe care a şi reuşit-o, susţine antrenorul.  ”Vreau să vă spun că nu sunt nici demis, nici eu nu am cerut să fiu demis. A fost o înţelegere foarte clară, eu mi-am încheiat mandatul pentru care am fost chemat acolo. Am construit o echipă tânără, nouă, începe o nouă competiţie acum, eu aveam contractul până în vară. Nu e corect nici din partea mea, din punct de vedere profesional, să încep o competiţie şi după să îl las pe altul. Ştiu ce am păţit şi eu când am preluat. Am avut o discuţie cu preşedintele Federaţiei şi am spus că e mai bine în aceste condiţii, dacă nu se prelungeşte contractul pe toată perioada preliminariilor, e mai bine să mă retrag şi să vină altcineva.

Am preluat o echipă cu o medie de vârstă de 29 de ani, am ajuns la 23. Am avut şi rezultate bune, adică am bătut Croaţia, am bătut în Suedia, am bătut Irlanda, am bătut Iran. Am făcut multe meciuri nule, dar ţinânt cont că e o echipă complet tânără, jucători care din cauza situaţiei existente în fotbalul turcesc, unde pot să joace toţi străinii. Şi duminică am fost la un meci al lui Galatasaray, erau 11 străini, niciun jucător de echipa naţională. Cu toate echipele din Istanbul se petrec aceleaşi lucruri"
, a spus Mircea Lucescu, potrivit TelekomSport.

Lucescu a vorbit şi despre relaţia pe care a avut-o cu presa turcă şi consideră că a făcut o greşeală când a ales naţionala Turciei: "Nu poţi să beneficiezi de sprijin, pentru că ce se întâmplă cu presa turcă. Fiecare club mare are o parte a presei. Între ele nu se atacă niciodată, dar când e vorba de echipa naţională unde nimeni nu o sprijină, toată lumea e pe echipa naţională, acolo pot să se dezlănţuie.

M-am dus cu sufletul. E o mare eroare, o mare eroare. Dar m-am dus şi cu convingerea că se poate face treabă. Şi o să vedem mai departe ce se va întâmpla cu aceşti băieţi”
, a mai spus Lucescu.

"Am deja oferte!"

Deşi când a semnat cu naţionala Turciei a anunţat că acela va fi ultimul său contract, urmând să se retragă, acum Lucescu anunţă că e gata să continue pentru că are oferte: "Am mai multe oferte. Vreau o echipă de club", spune Lucescu, conform gsp.ro. La 73 de ani, visează la o altă aventură în fotbalul european. Încă una. "Sau poate chiar mă retrag", a conchis tehnicianul, mărind şi mai mult misterul.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.