VIDEO | U Craiova – RB Leipzig 1-1. Baicu a egalat cu o execuție superbă! Oltenii au ieșit onorabil din dubla cu gigantul german

VIDEO | U Craiova - RB Leipzig 1-1. Baicu a egalat cu o execuție superbă! Oltenii au ieșit onorabil din dubla cu gigantul german
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Învingătoarea dintre Craiova și Leipzig va da piept în playoff cu Braga sau Zorya Luhansk.

Craiova – Leipzig 1-1 (Baicu 85 / Sabitzer 39)

  • Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Briceag – Martic (T. Ferreira 73), Mateiu, Fedele (Markovic 80), Bancus – Cicâldăus – Baicus, Mitrițăs (Burlacu 51)
  • Rezerve: Popescu – Gardoș, Borța, M. Șerban
  • RB Leipzig: Mvogo – Mukiele, Konate, Orban, Saracchis – Sabitzers (Bruma 64), Demmes (Ilsanker 72), Kampls, Forsberg – Y. Poulsen, Cunha (J.K Augustins 46)
  • Rezerve: Muller – Klostermann

Minutul 90+4: Fluier final! Craiova smulge un egal important pentru moralul jucătorilor.


Minutul 85: GOOOL Craiova! La doar 18 ani, Raoul Baicu l-a lobat superb pe Mvogo, iar Craiova poate obține un rezultat onorabil. Bancu a past în flancul stâng, Baicu a trecut de Konate, a ajuns în margine, după care l-a lobat incredibil pe Mvogo. Portarul camerunez a fost surprins de execuția puștiului, a plonjat pe spate, dar mingea a picat perfect și oltenii au egalat.


Captură Digi Sport


Minutul 73: Conflict pe margine. Mangia l-a înlocuit pe Martic cu Thiago Ferreira, după care a ținut să-i reproșeze anumite lucruri apărătorului. Martic l-a ignorat și a dat mâna cu toți cei prezenți pe bancă, mai puțin cu Mangia. Fundașul a aruncat, nervos, o sticlă de apă la 0.5 în scaunul său, după care s-a așezat, fără să-l bage în seamă pe antrenor.


Minutul 72: Bruma a încercat să-l suprindă pe Pigliacelli, dar a trimis pe lângă poartă. Nemții au efectuat și ultima schimbare, a ieșit Demme, avertizat în prima parte, a intrat Ilsanker.


Minutul 54: Ocazie mare pentru RB! Demme i-a trimis lui Jean Kevin Augustin, care a trimis din voleu spre poarta Craiovei. Pigliacelli a respins peste bara transversală și a fost aplaudat de cei prezenți pe stadion.


Minutul 46: S-a reluat partida. Nemții au efectuat o modificare la pauză: a intrat Jean Kevin Augustin, a ieșit Cunha.


Minutul 45+2: Pauză la Craiova. RB Leipzig conduce cu 1-0 după primele 45 de minute, dar oltenii au arătat mult mai bine, comparativ cu meciul tur. La Cluj, CFR conduce cu 1-0, după un penalty transformart de Culio.


Minutul 39: GOL Leipzig! Sabitzer l-a executat pe Pigliacelii din apropiere, după o acțiune la care oltenii n-au avut reacție. Demme i-a trimis lui Orban în centrul careului, după o lovitură de colț. Căpitanul a deviat din cădere, pe spate, pentru Sabitzer, care se afla demarcat la prima bară. Șeptarul nemților a preluat și a trimis cu mult calm pe lângă portarul italian dintre buturile gazdelor. Craiova trebuie să marcheze de trei ori pentru a trimite meciul în prelungiri.


Minutul 29: Meci echilibrat. Craiova a început mai bine partida, a ratat prin Baicu, dar nemții s-au trezit cu trecerea timpului. Nu mai este o diferență la fel de mare ca în meciul tur, jocul fiind unul echilibrat în aceste momente.


Minutul 20: Moment periculos la poarta Craiovei. Cunha i-a pasat lui Forsberg, Pigliacelli a scăpat balonul, dar suedezul a fost blocat de fundașii lui Mangia. Oltenii au arătat mai bine în această primă repriză, iar Mitriță a fost controlat serios la glenze de jucătorii adverși.


Minutul 9: Ocazie imensă pentru Craiova! Fedele i-a pasat în banda dreaptă lui Baicu, iar puștiul comparat cu Thierry Henry a scăpat spre poarta oaspeților. Ajuns în situație de unu-la-unu cu portarul Mvogo, puștiul Craiovei l-a luat la țintă pe camerunez.


Minutul 1: A început partida dintre Craiova și Leipzig.


19:03 Acum e oficial, meciul se vede și la TV! După mai multe rânduri de negocieri, U Craiova și Digi Sport au căzut la o înțelegere, iar partida se va vedea pe Digi Sport 2.


18:35 Decizie de ultimă oră luată de U Craiova! Pentru că nu s-a înțeles cu nicio televiziune, clubul din Bănie își produce singur meciul și îl va transmite atât pe pagina de facebook, cât și pe site-ul oficial.


18:25 Avem echipa de start a lui Mangia, care face o singură schimbare față de primul 11 care a învins la Cărărași, 3-1 cu Dunărea. În locul lui Burlacu, Mitriță va fi acompaniat în atac de Raul Baicu.


18:15 Oltenii au ajuns la stadion și par pregătiți pentru un meci mare 🙂


În istoria meciurilor din cupele europene, Universitatea Craiova a reușit o singură dată să remonteze un deficit de două goluri. În 1985, în primul tur al Cupei Cupelor, Știința pierdea în tur cu 0-2 la Monte Carlo în fața lui AS Monaco, iar în retur se impunea cu 3-0 pe „Central”, în fața a peste 40.000 de spectatori, prin dubla lui Gheorghiță Geolgău și reușita din penalty a lui Marian Bâcu. Echipa de atunci a Craiovei era: Lung – Negrilă, Ștefănescu, Tilihoi, Ungureanu – Ad. Popescu, Mănăilă, Badea, Cățoi (46 Cioroianu) – Geolgău, Bâcu. La monegasci evoluau staruri precum Ettori, Amoros, Genghini, Puel, Fofana sau Bellone.

Oltenii au mai fost o dată aproape de a răsturna o diferență de două goluri, tot în Cupa Cupelor, în 1977. Atunci, Craiova a pierdut cu 2-0 turul din deplasare cu Dinamo Moscova și a învins cu același scor în Bănie, prin golurile marcate de Cârțu și Beldeanu, în prima jumătate de oră de joc, dar la penalty-uri s-au impus rușii cu 3-0, după ce alb-albaștrii au ratat primele trei execuții, prin Beldeanu, Ștefănescu și Negrilă. 

Universitatea a pierdut două calificări după ce avea avantaj de două goluri după prima manșă: 0-3 după 2-0 cu Apollon Limassol, în Cupa Campionilor (1991), 0-4 după 2-0 cu Zeleznicar Sarajevo, în Cupa UEFA (1984).

Olteni vs nemți: 1-4

Tradiția nu le este favorabilă juveților în duelurile cu formațiile germane. În cinci duble cu nemții în cupele europene, Universitatea și-a adjudecat una singură. Singurul succes a fost celebrul sfert de finală al Cupei UEFA, cu FC Kaiserslautern, al Craiovei Maxima, în 1983, după 2-3 în deplasare (goluri Geolgău și Crișan), alb-albaștrii calificându-se în retur datorită golului lui Nicolae Negrilă (1-0). Primul adversar din Germania a fost Fortuna Dusseldorf, în primul tur al Cupei Cupelor, ediția 1978-1979, nemții câștigând cu 4-3 în Bănie (goluri: Cămătaru 2 și Crișan), iar în retur a fost 1-1 (gol Mitică Marcu).

Apoi, în sezonul următor al aceleiași competiții, după ce o eliminase pe celebra Leeds United, Știința a pierdut în turul al treilea în fața Borussiei Monchengladbach, pregătită de Jupp Heynckes, 0-2 în Germania și 1-0 pe „Central” (gol Irimescu). A urmat apoi pentru marea echipă a Craiovei sfertul de finală din Cupa Campionilor Europeni, cu Bayern Munchen, care s-a impus în Bănie cu 2-0 prin golurile celebrilor Breitner și Rummenigge, iar în retur a fost 1-1, Uli Hoenes deschizând scorul, iar Geolgău a egalat. În 1990, în turul secund al Cupei UEFA, Universitatea pierdea de două ori în fața Borussiei Dortmund, 0-3 în Bănie și 0-1 pe Westfalen, actualul Signal Iduna Park. Craiova a mai întâlnit o formație germană, dar în Cupa Intertoto, pe Karlsruhe, pierzând cu 1-0 unica dispută, din Germania.

Meciul nu se televizează

În proporție de 99 la sută, meciul retur dintre Universitatea Craiova și RB Leipzig nu va fi televizat. Echipa oaspete este una fără tradiție și deci fără prea mulți suporteri așa că nu  naște prea mult interes în Germania, în timp ce televiziunile din România nu au acceptat să plătească suma solicitată de clubul din Bănie. În plus, cei de la Craiova nu se așteptau să vândă atât de puține bilete până acum (mai puțin de 10.000) și acum speră ca lumea să vină totuși la stadion în condițiile în care partida nu va fi difuzată la TV. Suporterii nu s-au înghesuit la bilete, atât din cauza prețurilor mari, dar și după ce s-au cam lămurit după meciul tur că favoriții lor nu au șanse la calificare. Biletele la meci costă 35 de lei la peluze, 65 de lei la tribuna a II-a, 80 de lei la tribuna I și 200 de lei la tribuna I, fiind mai mari decât cele stabilite de nemți pe RB Arena, la prima manșă. Disperați că ar putea avea stadionul mai mult gol la primul meci european în Craiova după 18 ani, oficialii Universității au oferit o promoție fanilor, aceștia având acces liber la meciul din campionat cu Chiajna, dacă își cumpără bilet cu Leipzig.

18 ani de la ultimul joc european în Bănie

Craiova a revenit anul trecut în cupele europene, după o pauză de 17 ani, dar a disputat jocul cu AC Milan la Severin, deoarece noul „Ion Oblemenco” nu era terminat. Astfel, meciul cu RB Leipzig este primul organizat în Bănie după 18 ani, de la cel din primul tur preliminar al Cupei UEFA, dintre Universitatea și macedonenii de la Pobeda Prilep, scor 1-1. Atunci, Cornel Papură înscria în minutul 30 și acela avea să fie ultimul gol al Craiovei în Europa până la cel înscris de Ivan Martic la Leipzig. Astfel, de 420 de minute de joc și 18 ani au avut nevoie oltenii pentru a mai puncta în Europa.

Echipa Craiovei din meciul cu Pobeda din Bănie a fost: D. Bogdan – Stoican (61 C. Dobre), Alistar (48 Baldovin), Naicu, Fl. Bătrânu, I. Dragomir – M. Sava, Papură, M. Mitu – Călin (53 Bărcăuan), Cl. Niculescu.

Nemții n-au emoții în privința calificării

Cei de la Leipzig sunt mai preocupați de campania de transferuri și nu au emoții că nu vor elimina Craiova din Europa League, mai ales că au văzut potențialul alb-albaștrilor în meciul din Germania. Presa din Leipzig amintește despre prima victorie a Universității Craiova în acest sezon. „Craiova a câștigat primul meci, după trei înfrângeri și două egaluri, 3-1 la Călărași, formație neînvinsă până atunci. Fedele a făcut 1-0 cu un șut de la 30 de metri, iar Alex Mitriță a marcat după pauză din 11 metri și din lovitură liberă” menționează nemții, adăugând că aceasta este săptămâna în care Leipzig are două meciuri oficiale, joi, la Craiova, și duminică, în Cupa Germaniei, cu Viktoria Koln, formație din Regionallen Liga.

Despre returul din Bănie, atacantul brazilian Cunha nu se arată îngrijorat, după ce echipa sa a controlat total meciul din Germania. „Păcat că am primit acel gol în prelungiri, dar nu-mi fac probleme în privința calificării dacă vom juca așa cum am făcut-o în prima manșă” a spus brazilianul de 19 ani, adus în vara aceasta cu 15 milioane de euro de la FC Sion. El a marcat golul de 2-0 contra Craiovei, după ce punctase și în dubla cu Hacken. Principalele obiective ale celor de la Leipzig în această perioadă sunt prelungirea contractului lui Timo Werner, scadent în 2020, achiziționarea internaționalului german Sebastian Rudy, de la Bayern Munchen, și cea a atacantului Lookman, de la Everton, pentru care au oferit deja 20 de milioane de euro, dar clubul din Liverpool solicită cu 10 milioane mai mult. De asemenea, nemții precizează că, în ciuda ofertelor, nu au de gând să se despartă de starul suedez Emil Forsberg, care are contract până în 2022.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă

Care e cel mai bun fundaș central al lui Dinamo din ultimii 25 de ani?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…