MULŢUMIM DINAMO! EŞTI LIVERPOOL DE ROMÂNIA! ACESTA ESTE SPIRITUL FOTBALULUI!

27 aug 2009 138 afişări Europa League
MULŢUMIM DINAMO! EŞTI LIVERPOOL DE ROMÂNIA! ACESTA ESTE SPIRITUL FOTBALULUI! FABULOS!!! DINAMO SE CALIFICĂ ÎN GRUPELE EUROPA LEAGUE DUPĂ O PARTIDĂ IREALĂ! 26 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/14026/4806853/28/bi007851.jpg

Puţini spectatori prin tribune, stadion drăguţ, meci fără miză. Un fel de relaxare de joi seara pentru lumea din Liberec.

Cam ăsta era scenariul pe care gazdele şi-l creionaseră în minte pentru retur încă de când văzuseră gardurile rupte şi fanii furioşi pe teren la Bucureşti. Şi, sincer vorbind, niciun om cât de cât sănătos la cap n-ar fi gândit altfel. Poate nici chiar Bonetti, având în vedere echipa plină de rezerve pe care a trimis-o pe teren.  Numai că Dinamo nu mai e de mult o echipă care să se încadreze în descrierea de mai sus. Prima nebunie: Andrei Cristea, chiar în debutul meciului. Bun, OK şi-or fi zis cehii, şi ce dacă? Numai că urmarea a fost cu adevărat de film SF. Ianis Zicu a avut de două ori şansa de a o face pe Dinamo să viseze încă de la pauză, dar o rază de indolenţă, iar apoi transversala au  făcut ca la pauză să fie doar 1-0.

Niculae, mutarea perfectă

După pauză, îşi intră în rol Bonetti. Constestat, ironizat, mereu ameninţat cu demiterea, italianul a gândit perfect: Marius Niculae în locul lui Andrei Cristea, un şut în forţă, un portar ceh care ne-a făcut să râdem şi 2-0! Visul de-abia îndrăznit începea să se contureze. Cehii nu mai sunt în stare să se adune, iar seara lor de relaxare începea să se transforme în posibilitatea unui coşmar  urât. Dinamo aleargă cum n-a făcut-o în două sezoane de campionat şi, dintr-o dată, visul se îndeplineşte. Zicu trage, Niculescu insistă eroic, mingea sare din portar,  „Săgeată” se aruncă disperat şi o impinge în poartă! Era minutul 82 şi veneau prelungirile!

Prelungiri în care Dinamo a terminat benzina şi a fost înghesuită serios în propirul careu. Până la urmă au venit penalty-urile, dar emoţiile păreau că se vor prelungi până undeva spre dimineaţă. Zicu a ratat dar, slavă Domnului că a făcut-o şi un ceh, aşa că s-a ajuns la prelungirile loviturilor de la 11 metri.

Şi, până la urmă, Matache, după ce a ghicit cam de fiecare dată colţul pe care trăgeau gazdele a apărat un ultim penalty şi a declanşat o nebunie pe care nici nebunii nu o mai credeau posibilă.
LOVITURI DE LA 11 METRI

0-1 Niculae înscrie

1-1Papoushek înscrie

1-1Zicu ratează

2-1Blazek înscrie

2-2Boştină înscrie

3-2Vacha înscrie

3-3Torje înscrie

3-3Gecov ratează

3-4Niculescu înscrie

4-4Holenak înscrie

4-5Moţi înscrie

5-5Vulin înscrie

5-6Grigore înscrie

6-6Dezmek înscrie

6-7Kone înscrie

7-7Dockal înscrie

7-8Diabate înscrie

8-8Gebre Selassie înscrie

8-9Molinero înscrie

8-9Liska ratează şi Dinamo se califică în grupele Europa League

 

COMENTARIUL LIVE-TEXT AL MECIULUI

min 120+1 Final de meci. Loteria penalty-urilor va stabili echipa care se va califica în grupele Europa League.

min 120 Un singur minut de prelungire se arată de la margine. Câinii sunt la un pas de loviturile de departajare.

min 119 O nouă ocazie pentru cehi. Un balon pe care scria gol a fost deviat, din fericire, în corner de un fundaş dinamovist. Încă un minut trebuie să mai reziste eroii lui Bonetti.

min 117 Centrare covrig, de pe partea dreaptă, însă Grigore îşi spală toate păcatele şi respinge cu siguranţă.

min 115 Încă cinci minute de chin pentru formaţia alb-roşie. Bară pentru Slovan la lovitura de cap a lui Blazek.

min 114 Corner pentru Slovan. Dinamo a avut mari probleme la toate fazele fixe şi aşa se întâmplă şi de această dată. Matache boxează greşit şi Vácha trage din 14 metri în peluză.

min 112 Plusul de condiţie fizică îşi spune cuvântul. Fiecare atac al cehilor creează panică în rândul formaţiei române. Şutul lui Papoušek trece la mică distanţă de vinclul porţii oaspeţilor.

min 111 Vor fi 10 minute foarte grele şi lungi pentru câini, în măsura în care nu reuşesc să aibă deloc posesia. Cehii sunt incisivi, însă, din fericire atacurile lor sunt brawniene.

min 110 Jucătorii lui Bonetti sunt la capătul puterilor, după ce au reuşit un meci fabulos. Pe acest final Slova pare mai proaspătă şi împinge jocul spre poarta lui Matache.

min 108 Liska insistă la o fază ce părea terminată şi obţine corner. Lovitura de la colţ este executată excelent, fundaşii câinilor sunt din nou depăşiţi şi Vulin trimite, nestingherit din 5 metri. Matache are un reflex absolut fabulos şi scoate în lateral, cu piciorul, un balon pe care scria cu litere mari 'gol'.

min 106 Dinamo începe cum nu se poate mai bine această repriză secundă de prelungiri. Niculae e lansat în adâncime, acesta întoarce pentru Niculescu, al cărui şut, de la 22 de metri este prea slab pentru a-i pune probleme portarului lui Slovan.

min 105 Final al primei reprize de prelungiri. Urmează alt sfert de oră plin de dramatism.

min 105 Vulin este sancţionat cu galben, după o intrare periculoasă.

min 104 Cehii încep să preseze şi să mute jocul în jumătatea câinilor.

min 103 Bonetti nu mai are la dispoziţie nicio schimbare, dar fundaşul revine.

min 101 Moţi sângerează, după ce a fost lovit, involuntar, în cap, de un adversar.

min 100 Matache le dă mari emoţii dinamoviştilor respingând în faţă un balon care putea fi prins cu uşurinţă. Din fericire, niciun ceh nu a fost pe traiectorie, să reia.

min 98 O nouă oportunitate foarte bună pentru câini de a se desprinde decisiv. Centrare foarte bună de pe partea stângă şi Niculescu reia cu capul, din poziţie excelentă, puţin peste.

min 95 Dinamo e la un pas de golul 4. Marius Niculae arată că e un atacant de super clasă şi trage, din întoarcere, la firul ierbii. Mingea e scoasă, in-extremis de goalkeeper, în corner.

min 93 Moţi comite un fault inutil la maginea careului şi Slovan beneficiază de o lovitură periculoasă. Trage Papoušek, însă mingea e deviată şi pericolul îndepărtat.

min 91 Start în prima repriză de prelungiri. Dinamo a reuşit imposibilul şi e la 30 de minute de o calificare fantastică.

min 90+3 Final de meci! Ireal, Dinamo a reuşit să întoarcă rezultatul, deşi nimeni nu îi dădea nicio şansă. Urmează prelungirile. 

min 90+2 Blazek vede galben.

min 90 Slovan e la un pas să închidă meciul, dar câinii sunt ocrotiţi de Zeiţa Fortuna.

min 89 Alb-roşii vor intra cel mai probabil în prelungiri. Urmează alte 30 de minute de tensiune şi dramatism, în care dinamoviştii vor încerca o calificare istorică.

min 88 Schimbare la cehi, Papoušek e introdus în locul lui Coric.

min 85 Dinamo şi-a îndeplinit obiectivul, a reuşit să întoarcă rezultatul. La acest scor se intră în prelungiri şi elevii lui Bonetti par că nu mai au puterea să forţeze. Cehii au devenit mai incisivi, dar nu reuşesc să se apropie de poarta lui Matache. 

min 81 GOOOL DINAMO!!! INCREDIBIL, DINAMO REUŞEŞTE SĂ ÎNTOARCĂ SCORUL!!! La o fază în care portarul Hauzr a scăpat mingea în faţă, Săgeată Niculae este omul potrivit la locul potrivit şi trimite mingea în plasă!!! În zadar cer cehii fault la portar, centralul arată centrul terenului.

min 80 Torje îşi întoarce un adversar şi trimite o torpilă de la 27-28  de metri. Mingea trece puţin pr lângă stâlpul din stânga lui Hauzr.

min 79 Ploaie de galbene. Niculae îl faultează pe Gebreselassie şi nu e iertat.

min 78 Claudiu Niculescu este introdus în teren de Bonetti. Clau-gol îi ia locul lui Andrei Cristea.

min 77 Zicu primeste galben.

min 76 Ocazie mare pentru Dinamo. Andrei Cristea trimite o nouă centrare şutată şi Zicu deviază balonul cu mâna.

min 75 Diabate este avertizat de central după o intrare cu talpa ridicată.

min 74 Blazek este aruncat în luptă în locul lui Keric.

min 72 Torje trimite o centrare şutată, care ocoleşte de puţin vinclul. Ocazie după ocazie pentru formaţia lui Bonetti. Câinii au toate datele necesare pentru a mai înscrie şi a trimite meciul în prelungiri.

min 70 Vacha este sancţionat cu galben de central, după un fault asupra lui Boştină.

min 68 Torje apasă pe acceleraţie şi îl depăşeşte fără probleme, în viteză, pe Gebreselassie, dar centrarea sa este respinsă de defensiva gazdă.

min 67 Cehii revin în ofensivă. La o neînţelegere între Moţi şi Matache, Slovan e la un pas să reducă din diferenţă.

min 66 Boştină primeşte o pasă nesperată, dintr-un carambol fericit şi trage la un metru de vinclu. Dinamo atacă în valuri.

min 65 Adrian Cristea îi lasă locul lui Torje.

min 64 Adrian Cristea prinde un şut formidabil, însă portarul advers plonjează ireal şi respinge.

min 64 Dinamo se află cantonată în jumătatea adversă de teren. Rămâne de văzut dacă reduta lui Slovan va rezista.

min 62 Schimbare la cehi: iese Nezmar, intră Vácha. Skorpil întăreşte mijlocul.

min 60 Slovan e în corzi, formaţia lui Bonetti atacă cu toate liniile. Niculae trage de la 25 de metri, însă şutul e deviat.

min 57 Goool Dinamo. Zicu şi Andrei Cristea combină încă o dată excelent, dar fundaşii cehi resping în lateral. Mingea ajunge la Marius Niculae, care întoarce un adversar şi trage spre poarta lui Hauzr. Goalkeeper-ul este păcălit de forţa şutului şi scapă balonul printre picioare.

min 56 Molinero urcă foarte bine pe flancul drept şi trimite o centrare periculoasă, însă Gebreselassie intervine şi acordă corner. Lovitura de colţ este executată periculos şi Dinamo e la un pas să înscrie.

min 55 Centrare bună a lui Diabate, însă înalţii fundaşi cehi nu au nicio problemă în a câştiga duelul cu Andrei Cristea.

min 54 Slovan reuşeşte să fragmenteze foarte bine jocul şi o ţine pe Dinamo la distanţă mare de propria poartă.

min 52 Moţi, noul căpitan al câinilor după ieşirea lui Danciu-gol, vede galben după o intervenţie imprudentă.

min 51 Kone încearcă să trimită o pasă filtrantă pentru Niculae, dar intenţia sa e citită de adversari.

min 49 Coric este sancţionat de arbitru, după un fault asupra lui Molinero.

min 47 Ocazie rarisimă pentru Slovan, dar Adrian Cristea este îngerul păzitor al câinilor. La un corner de pe partea dreaptă, mingea este deviată cu capul de un adversar. Mingea ajunge la Dockal, al cărui şut, deviat e repsins de pe linia porţii de 'Prinţ'

min 46 Începutul mitanului secund. 'Săgeată' Niculae este introdus de Bonetti în locul lui Dănciulescu.

min 45 Final de primă repriză. Dinamo încă mai speră, după 45 de minute în care a demonstrat că poate întoarce rezultatul din tur.

min 44 Zicu execută magistral şi mingea întâlneşte bara transversală. Hauzr nu avea nicio şansă la acest şut magistral, dar câinii sunt urmăriţi de ghinion.

min 43 Moment extremd de important în economia partidei. Boştină şi Andrei Cristea combină perfect şi acesta din urmă este secerat la 17 metri de poartă. Lovitură liberă extrem de periculoasă.

min 40 Centrare de pe partea stângă a gazdelor, Matache iese şi respinge cu siguranţă.

min 38 Slovan face tot posibilul să intre la pauză cu acest rezultat. Cehii au început să tragă de timp, deşi a mai rămas mai bine de o repriză din meci.

min 34 Acţiune bună pentru Dinamo! Andrei Cristea avansează pe stânga şi centrează, Dănciulescu retrimite spre Zicu, care ratează cu seninătate din 6 m, singur cu portarul!  Din fericire pentru şeptarul dinamovist, tuşierul a indicat că balonul depăşise linia de aut în momentul în care Cristea a centrat.

min 32 Câinii îşi încearcă norocul prin numeroase şuturi de la distanţă. De această dată Diabate prinde o torpilă de la mare distanţă, pe lângă poartă.

min 31 Coric prinde un şut din marginea careului, însă balonul este deviat în corner.

min 30 Liška pasează excelent pentru un coechipier din linia de atac, însă acesta nu ajunge.

min 29 Centrare foarte bună a lui Gecov şi Keric se înalţă dintre Moţi şi grigore şi trimite periculos. Dinamo pare destul de nesigură în centrul defensivei.

min 27 Boştină forţează un şut de la mare distanţă, însă balonul trece la 20 de centimetri de vara din dreapta lui Hauzr.

min 25 Andrei Cristea prinde un şut fenomenal, care se opreşte în vinclul porţii adverse, dar arbitrul opreşte partida şi nu validează golul. Reluarea ne arată că ţPrinţul' Adrian Cristea faultase în atac. Gol anulat în mod justificat.

min 23 Vulin reuşeste o pasă excelentă pentru Keric, dar Molinero este la post şi respinge. Pe contraatac, Dănciulescu este la un pas de gol, dar portarul advers iese la timp şi îl deposedează.

min 20 Partida este extrem de echilibrată. Din nefericire pentru formaţia din Ştefan cel Mare, Slovan reuşeşte o posesie mai bună.

min 18 Zicu şi Andrei Cristea par să se înţeleagă de minune. Cei doi conlucrează perfect, dar centrarea acestuia din urmă e prea înaltă pentru Dănciulescu.

min 16 Minge aruncată de Molinero pe vârfuri, însă aceasta depăşeşte mănunchiul de jucători. Totuşi, Andrei Cristea se încăpăţânează să ajungă mingea, o face, dar este deposedat în margine.

min 15 Gazdele pun, uşor-uşor stăpânire pe joc. Aceştia par mai proaspeţi şi reuşesc să se apropie destul de uşor de poarta lui Matache.

min 13 Slovan are o acţiune de atac bună, însă fundaşul Grigore îşi salvează echipa şi trimite în corner. Lovitura de la colţ este executată foarte bine şi Vulin e la un pas să înscrie. Din fericire, Diabate scoate de pe linia porţii.

min 11 Kone recuperează foarte bine un balon şi poate declanşa un contraatac periculos. Din păcate pentru oaspeţi, mijlocaşii centrali ai cehilor strâng la timp.

min 9 Adrian Cristea scapă singur în banda stângă, dar centrarea sa este inexactă.

min 8 Meciul şi-a pierdut din intensitate, după ce în primele minute s-a jucat pe contre. Slovan a reuşit să stopeze iureşul alb-roşilor.

min 4 Ocazie imensă pentru cehi. Centrare perfectă de pe dreapta, a lui Gecov şi Grigore este la un pas de autogol. Fundaşul respinge centrarea în corner, dar îi dă mari emoţii lui Matache.

min 3 GOOOL Dinamo!!! Câinii încep perfect. Zicu reuşeşte o pasă excelentă pentru Andrei Cristea, acesta agaţă mingea şi, de la 16 metri, trage fără speranţe pentru Hauzr

min 1 Start în partida de la Liberec. Dinamo încearcă imposibilul. Elevii lui Bonetti sunt echipaţi în această seară într-un echipament inedit, de culoare galbenă.


Iată echipele de start

Slovan Liberec 4-5-1

1 Hauzr - 32 Gebreselassie, 11 Holeňák, 21 Dejmek, 19 Vulin - 10 Gecov, 18 Dockal, 8 Liška, 22 Coric, 15 Keric - 7 Nezmar

Rezerve: 30 Uvarenko, 2 Kelic, 6 Vácha, 12 Bosančić, 17 Janů, 23 Papoušek, 28 Blažek

Dinamo Bucureşti 4-4-2

23 Matache - 14 Molinero, 21 Grigore, 4 Moţi ,2 Diabate - 20 Cristea, 5 Koné, 8 Boştină, 7 Zicu -  10. Dănciulescu, 17 An. Cristea
    
Rezerve: 12 Dolha, 6 Rus, 9 Niculae, 22 Torje, 25 Scarlatache, 30 Tamaş,99 Niculescu

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.