LIVE BLOG | Genk – Astra 1-0. Final de aventură în Europa League. Campionii României părăsesc competiția după golul superb marcat de Pozuelo

Redactor:
Dan Mirea
LIVE BLOG | Genk - Astra 1-0. Final de aventură în Europa League. Campionii României părăsesc competiția după golul superb marcat de Pozuelo
  • Publicat:
  • Actualizat:

GENK – ASTRA 1-0 (3-2)

Echipele de start:

  • Genk: Ryan – Castagne, Brabec, Colley, Uronen – Berge, Malinovskiy – Schrijvers, Pozuelo, Trossard – Samatta
  • Astra: Lung – Stan, Săpunaru, Alves, Jr. Morais – Lovin, Boubacar, Seto – Teixeira, Niculae, Budescu

23:55 FINAL! GENK – ASTRA 1-0 (3-2)


23:47 Șumudică este eliminat de centralul olandez pentru proteste repetate. Deși a protestat la decizia arbitrului, Șumi pare că s-a acomodat destul de bine printre belgieni și chiar le explica câteva faze din meci. Pe teren nu s-a mai întâmplat nimic notabil, în afara unor faulturi din partea ambelor echipe. Belgienii sunt siguri de calificare, în timp ce campionii României par resemnați.


23:39 O nouă fază care-l scoate din minți pe Șumudică. Pozuelo e tras de Takayuki Seto, care primește cartonașul galben, dar antrenorul Astrei nu e de acord și reacționează pe margine, la adresa arbitrului. Centralul se apropie de Șumi și îl liniștește.


23:37 La10 minute de când belgienii au marcat prin Pozuelo, campionii României au reușit să amenințe poarta lui Ryan doar o singură dată, prin Junior Morais, care, din recuperare, șutează cu piciorul drept, iar mingea e respinsă de portarul lui Genk. 


23:27 GOOOL GENK! Belgienii sparg gheața prin Pozuelo, printr-o execuție care ne-a amintit mai degrabă de loviturile libere ale lui Budescu. Pozuelo a executat o fază fixă, lateral stânga, direct în vinclul porții lui Lung. Din păcate, astralii au nevoie de două goluri pentru a se califica în faza următoare a Europa League.


23:25 Belgienii au revenit în atac prin cel mai activ om al lor. Trossard are două tentative de a șuta. În timp ce prima oară, șutul său trece la mare distanță de poartă, la a doua fază execuția mijlocașului trece la câțiva metri de stâlpul drept al porții lui Lung jr. 


23:16 Astra îndrăznește mai mult, în repriza secundă, după ce probabil că la vestiare Șumudică le-a cerut elevilor săi să facă un pressing mai avansat. Belgienii au pierdut câteva mingi în propria jumătate, dar pe rând Budescu și Niculae nu au reușit să fructifice ocaziile oferite de fotbaliștii lui Genk. 


23:05 A început repriza secundă. Astra mai are la dispoziție 45 de minute să marcheze și să obțină un rezultat care să-i asigure calificarea mai departe în Europa League.


22:51 PAUZĂ‚! GENK – ASTRA 0-0. După o primă parte în care belgienii au făcut legea pe teren, echipa lui Șumudică a echilibrat partida și putea intra cu avantaj după primele 45 de minute, dar șutul lui Budescu a trecut puțin peste poartă. 


22:46 Astra răspunde la lovitura liberă bătută de Malinovskiy prin Budesscu. Stan pătrunde pe bandă, mingea curge prin careu, Budescu e uitat de belgieni undeva pe partea stângă, iar decarul Astrei șutează câțiva metri peste poartă, din apropiere.


22:41 Șumi nu mai are răbdare pe bancă și își împinge elevii spre poarta adversă. În continuare, la acest scor, belgienii se califică datorită golurilor marcate în turul de la Giurgiu.


22:35 Jumătate de oră trecută din meci, cu o echipă a Astrei superdefensivă, care iese cu greu din propria jumătate, din cauza paselor greșite ale elevilor lui Șumudică. Belgienii controlează total jocul, iar până în acest moment au pus de patru ori în pericol poarta lui Lung jr. 


22:26 Prima ocazie a Astrei vine din partea atacantului formației. Daniel Niculae se trezește cu mingea la picior, după o respingere a apărării adverse, dar fostul rapidist șutează destul de departe de poartă. Pentru moment, Astra a reușit să absoarbă presiunea adversarilor, din primele minute.


22:16 Exces de zel? Arbitrul partidei dictează lovitură liberă și cartonaș galben la Stan, pentru fault în marginea careului, dar pe reluări se vede cum românul nici măcar nu-și atinge adversarul. Din faza fixă, Pozuelo are a doua șansă a meciului, dar mingea trece peste poartă.


22:10 Încă din primele minute ale meciului, belgienii stau sus, iar giurgiuvenii sunt vizibili incomodați de pressing-ul adversarilor. Pe rând, Morais și Stan au cedat mingea în propria jumătate de teren, iar Schrijvers are prima ocazie a meciului, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.


22:05 A început meciul, din Belgia, pe care Astra îl dispută cu calificarea pe masă.


21:40 În Belgia, aproape ca la Giurgiu. Dacă în tur au fost aproximativ 5.000 de oameni pe Stadionul Marin Anastasovici, în retur sunt anunțați până în 9.000 de oameni, printre care și câteva sute de români, conform Digi Sport. 


21:00 Avem echipa de start pe care Șumi a ales-o pentru un nou meci cu calificarea pe masă. Antrenorul Astrei a ales o formulă mai prudentă, față de cea din turul de la Giurgiu, și a renunțat la sistemul 3-4-3, cu care ne-a obișnuit, și a ales să joace cu 4 fundași, cu un mijloc solid format din Lovin, Boubacar, Seto și cei trei din față: Teixeira, Niculae și Budescu. 


17:30 Șumudică se teme de un arbitraj părtinitor, la meciul din această seară, împotriva lui Genk. Brigada din Olanda îi dă fiori antrenorului Astrei, iar Șumi a spus lucrurile pe față la conferința de presă: „Nu mi se pare normală delegarea unui arbitru din Benelux. Ne va arbitra un arbitru olandez, în condițiile în care Genk e antrenată tot de un olandez. Mai bine dădeau un arbitru de la Liege sau de la Bruxelles, era mai aproape. Nu trebuia să vină de la 100 de kilometri să ne arbitreze”.


Duelul din această seară dintre Genk și Astra va fi confruntarea cu numărul 45 dintre echipele românești și cele belgiene. De 20 de ori ne-au învins echipele din Regat, în timp ce formațiile noastre au înregistrat numai opt victorii. Steaua, Rapid și Ceahlăul sunt cele trei echipe care au ieșit învingătoare din meciurile cu belgienii.

Returul din șaisprezecimile Europa League va începe la ora 22:05 (ora României) și va fi transmis în direct de PRO TV și Dolce Sport. Campioana en-titre a Ligii 1 pleacă cu șansa a doua în urma egalului 2-2 de la Giurgiu. Echipa pregătită de Marius Șumudică are o cotă de 5.70 la victorie, gazdele de la Genk sunt cotate cu 1.60, iar o eventuală remiză este cotată la 4 de casele de pariuri. Cotele pentru calificare sunt de asemenea foarte dezechilibrate, Astra fiind cotată cu 4.80 pentru accederea în optimile Europa League, în timp ce belgieni au o cotă de 1.20.

Chiar dacă puțină lume crede că Astra poate trece de Genk, trebuie să reamintim rezultatele remarcabile obținute de giurgiuveni în deplasările din Europa League, din 2014 până în prezent.

  • Slovan Liberec – Astra 2-3 (07.08.2014)
  • Olympique Lyon – Astra 1-2 (21.08.2014)
  • Inverness – Astra 0-1 (16.07.2015)
  • West Ham – Astra 2-2 (30.07.2015)
  • West Ham – Astra 0-1 (25.08.2016)
  • Viktoria Plzeň – Astra 1-2 (20.10.2016)
  • Austria Viena – Astra 1-2 (24.11.2016)
     
  • Meciurilor de mai sus li se adaugă însă și înfrângeri suferite cu AS Roma, AZ Alkmaar, FC Salzburg, Celtic și Dinamo Zagreb

„Încercăm să ne jucăm cartea și cred că avem posibilitatea să realizăm iar o noapte magică. Și să ne bucurăm împreună, toți românii, de un rezultat bun”, a spus Marius Șumudică la sosirea în Belgia.

„Este vorba de o competiție europeană și am avea foarte mult de câștigat dacă trecem în runda următoare. Ar fi un rezultat istoric”, a declarat și Albert Stuivenberg, antrenorul echipei Genk.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până…
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă