Rezultatele complete din playoff-ul Europa League: Strasbourg a învins Eintracht Frankfurt, AEK Atena n-a avut nicio șansă cu Trabzonspor, Celtic a trecut de AIK, PAOK a pierdut în minutul 90+4 la Bratislava

Rezultatele complete din playoff-ul Europa League: Strasbourg a învins Eintracht Frankfurt, AEK Atena n-a avut nicio șansă cu Trabzonspor, Celtic a trecut de AIK, PAOK a pierdut în minutul 90+4 la Bratislava
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB РVitoria Guimaṛes 0-0
Stadion: Marin Anastasovici (Giurgiu)
Arbitru: Matej Jug. Asistenți: Matej ŽuniÍ și Grega Kordež. Rezervă: Nejc Kajtazovic (Slovenia)

FCSB: Bălgrădean – Crețus, Planic, Soiledis, Panțîru – O. Popescus, Pintilii (cpt.) s (Oaidă 66), Vînă – M. Roman (A. Popa 46), F. Tănases, F. Coman
Rezerve: Vlad – Gnohere, Moutinho, Belu-Iordache, Marc
Antrenor: Vergil Andronache (interimar)

Guimaṛes: Douglas (cpt.) РSacko, Tapsoba, Bondarenko, Hanin РP̻p̻, Al Musratis, Andre Almeida (Poha 62) РRochinha (Rafa Soares 66), Duarte da Silva (Guedes 75), Davidson
Rezerve: M. Silva – Pedro Henrique, J. Teixeira, Poha, Lucas Soares
Antrenor: Ivo Vieira

Manșa tur din playoff-ul Europa League

Final Astana – BATE Borisov 3-0
Final Ararat-Aremania – Dudelange 2-1

Final Malm̦ РBnei Yehuda 3-0
Final Suduva – Ferencvaros 0-0
Final Feyenoord – Hapoel Beer Sheva 3-0
Final Ludogoreț – Maribor 0-0
Final FC Copenhaga – FC Riga 3-1
Final AEK Atena – Trabzonspor 1-3
Final Legia Varșovia – Rangers 0-0
Final Gent – Rijeka 2-1
Final PSV Eindhoven – Apollon Limassol 3-0
Final Strasbourg – Eintracht Frankfurt 1-0
Final AZ Alkmaar – Antwerp 1-1
Final Braga – Spartak Moscova 1-0
Final Celtic – AIK Stockholm 2-0
Final Linfield – Qarabag 3-2
Final Espanyol – Zorya Luhansk 3-1
Final Partizan – Molde 2-1
Final Slovan Bratislava – PAOK Salonic 1-0
Final FC Torino – Wolverhampton 2-3

Minutul 90+3: Fluier final. FCSB și Vitoria Guimarães au dat-o la pace, după un joc în care Florinel Coman a ratat cele mai mari ocazii. Lusitanii nu au avut ocazii uriașe, dar au demonstrat că sunt o echipă foarte tehnică, capabilă oricând să pună probleme. Se anunță un retur dificil pentru FCSB, dar vicecampioana are șanse reale de a merge în grupe.


Minutul 80: Poate intră de la distanță. Ovidiu Popescu a șutat de la 25 de metri, însă mingea a trecut la circa o palmă și jumătate de poarta adversă. Rămâne 0-0, iar niciun dintre echipe nu pare capabilă să rupă echilibrul în acest final de joc.


Minutul 75: Mai greu fără Pintilii. După ce căpitanul FCSB-ului a părăsit terenul, portughezii au început să aibă mai multă libertate la centrul terenului. Automat au început să apară mai multe situații periculoase la poarta lui Bălgrădean. Antrenorul Ivo Vieira produce și ultima schimbare: intră Guedes, iese Duarte.


Minutul 71: Moment periculos la poarta lui Bălgrădean. Davidson a primit la 16 metri, în flancul drept, și a avut timp să-și pregătească șutul. Execuția lui Davidson avea o traiectorie periculoasă, dar Soiledis a respins cu capul, iar Bălgrădean nu a mai fost nevoit să intervină.


Minutul 66: Schimbări la foc automat. Cel mai periculos jucător al oaspeților, Rochinha, a fost înlocuit cu Rafa Soares. Imediat după, Mihai Pintilii i-a lăsat locul în teren lui Răzvan Oaidă.


Minutul 62: Prima schimbare la Vitoria Guimarães. Intră Denis Will Poha, iese Andre Almeida.


Minutul 59: O nouă schimbare la FCSB. Ionuț Vînă este înlocuit cu Harlem Gnohere.


Minutul 57: Al treilea cartonaș galben pentru gazde. Mihai Pintilii a fost avertizat pentru un fault din spate.


Minutul 54: Ocazie pentru FCSB. Adi Popa scăpat în flancul drept, dar s-a încurcat în minge la 14 metri și a încheiat acțiunea cu un șut la colțul scurt. Portarul Douglas a închis foarte bine și a respins în afara terenului. Popa și-a cerut mai apoi scuze pentru că n-a pasat în fața porții. Rămâne 0-0.


Minutul 53: Un nou cartonaș galben pentru gazde. Davidson a trecut elegant de Florin Tănase, iar decarul vicecampioanei l-a apucat de tricou. Centralul Matej Jug a fluierat imediat și l-a avertizat pe Tănase.


Minutul 46: S-a reluat partida de la Giurgiu. La pauză, Vergil Andronache l-a introdus pe Adi Popa, în locul lui Mihai Roman. Lusitanii nu au efectuat nicio schimbare.


Minutul 45+1: Pauză. FCSB și Vitoria Guimarães se află la egalitate, scor 0-0. Florinel Coman și Rochinha au fost cei mai periculoși jucători în prima repriză. Șeptarul gazdelor a trimis în bară, iar mai apoi a fost blocat de portarul Douglas, dintr-o poziție excelentă. De partea cealaltă, Rochinha a fost cel mai activ jucător al lusitanilor și omul care i-a pus mereu în dificultate pe fundașii lui Vergil Andronache. De remarcat și prestația lui Bogdan Planic, care a oferit extrem de multă siguranță până acum.

Așa arată statisticile după 45 de minute:


Minutul 41: Ocazie uriașă pentru Florinel Coman. Șeptarul FCSB-ului a rămas singur cu Douglas, a șutat la colțul scurt, dar portarul advers a reușit să respingă. Mingea a ricoșat mai apoi spre Mihai Roman, dar acesta se afla în afara jocului, astfel că de la margine s-a ridicat fanionul.


Minutul 40: Douglas e la post. Ionuț Vînă a șutat de la 18 metri, mingea a fost deviată de un adversar, iar portarul oaspeților părea că va pleca în direcția opusă. Douglas s-a redresat și a reușit să rețină mingea.


Minutul 30: FCSB controlează jocul în acest moment. De câteva minute, oaspeții sunt ținuți la respect de echipa lui Vergil Andronache. Florinel Coman și Ionuț Panțîru colaborează foarte bine în flancul stâng, unde Sacko nu pare într-o formă foarte bună.


Minutul 23: Bară! Florinel Coman a trimis în stâlpul din stânga lui Douglas. Crețu a centrat în opt metri, Coman a reluat din prima, cu latul, dar mingea s-a oprit în bară. Rămâne 0-0.


Minutul 22: Se joacă pe contre. Florinel Coman a fost blocat în preajma careului advers, după care a urmat un contraatac al lusitanilor. Davidson a scăpat spre poarta apărată de Bălgrădean, însă Planic l-a închis excelent și totul s-a încheiat cu un șut expediat mult peste bara transversală.


Minutul 17: Un nou avertisment. Vali Crețu încasează și el un cartonaș galben.


Minutul 15: Primul cartonaș galben al partidei. Ali Al Musrati a fost avertizat de centralul Matej Jug, după o intervenție dură asupra lui Florin Tănase.


Minutul 9: Emoții pentru FCSB. Soiledis a ieșit la marginea terenului, având nevoie de îngrijiri medicale, iar portughezii au profitat de superioritatea numerică. Rochinha a fost lansat de Pêpê, a trimis în șase metri, dar Planic a blocat în ultimul moment. Pintilii îndepărtat mai apoi balonul din suprafața de pedeapsă.


Minutul 3: Gol anulat. Ionuț Vînă a centrat din lateral, la bara a doua, iar Bogdan Planic a înscris cu o lovitură de cap. Reușita a fost anulată după ce fundașul FCSB-ului a furat startul, iar asistentul Grega Kordež a semnalizat poziția de ofsaid în care se afla Planic.


Minutul 1: A început partida dintre FCSB și Vitoria Guimarães. Circa 4000 de oameni se află în tribunele stadionului „Marin Anastasovici” din Giurgiu. Oaspeții se află într-o formă excelentă în acest moment. E neînvinsă în ultimele 12 jocuri oficiale, a deschis scorul în ultimele nouă partide și a condus la pauză în ultimele cinci meciuri.


Egalitate perfectă la casele de pariuri

Rezultatele înregistrate până acum în playoff-ul Europa League: FC Astana – BATE Borisov 3-0 și Ararat-Aremania – Dudelange 2-1. Se mai dispută șapte jocuri în acest moment:

  • Malmo – Bnei Yehuda 3-0
  • Suduva – Ferencvaros 0-0
  • Feyenoord – Hapoel Beer Sheva 1-0 (pauză)
  • Ludogoreț – Maribor 0-0 (pauză)
  • FC Copenhaga – FC Riga 1-1
  • AEK Atena – Trabzonspor 1-1
  • Legia Varșovia – Rangers 0-0
  • Gent – Rijeka 0-0
  • PSV – Apollon 0-0
  • Strasbourg – Eintracht Frankfurt 0-0
  • AZ Alkmaar – Antwerp 0-0

21:15 Directorul sportiv al FCSB, Narcis Răducan, a prefațat meciul din această seară și a confirmat că mâine va fi numit un nou antrenor: „Sunt numai beneficii din astfel de calificări în grupe. Anul trecut am suferit, nu am fost prezenți acolo, iar jucătorii își doresc să se revanșeze. Soiledis nu a mai jucat pe acestă poziție. Și noi avem emoții. A acceptat cu profesionalism această sarcină și sper ca băieții să-l ajute. E un jucător inteligent și cred că se va adapta. Putea juca și Pintilii acolo, dar s-a considerat că Soiledis ar evolua mai bine. Nu știu dacă este ultimul meci al lui Vergil Andronache. Indiferent ce se va întâmpla, el va rămâne în staff. Important este să câștigăm, pentru că ne așteaptă un meci foarte greu în Portugalia. Această echipă este atipic de profilul portughez. Au o echipă masivă, joacă elaborat și stau bine la fazele fixe. Ca orice echipă, au și puncte vulnerabile. Trebuie să punctăm acolo unde am observat că sunt probleme.

Nu pot confirma numirea unui antrenor mâine. Patronul a avansat această dată de mâine și cred că a făcut bine pentru protecția echipei să nu spună numele antrenorului. Probabil că veți afla mâine la prânz cine va fi noul antrenor. Sunt dator să-i ofer variante patronului. Deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun, pentru că nu s-a semnat. Da, Bogdan Argeș Vintilă este o variantă”, a spus Narcis Răducan, la microfonul Digi Sport.

Ca antrenor, Bogdan Argeș Vintilă le-a mai antrenat pe Concordia Chiajna, Viitorul Constanța, FC Voluntari, Metaloglobus și România U17. În 2018 a fost antrenor secund la Astra Giurgiu, iar după ce a plecat de acolo a rămas liber de contract.


20:50 Felipe Teixeira spune că este foarte greu ca jucătorii să facă performanță la FCSB, din cauza modului în care Gigi Becali controlează echipa: „E greu să ajungi să faci performanță în fotbal, dacă nu lași un antrenor să ia deciziile. Se poate să ai noroc, dar nu poți să păcălești fotbalul. Până la urmă, nu respecți fotbalul. Dacă nu respecți fotbalul, e foarte greu. Așa văd eu lucrurile. Steaua (n.r FCSB) are jucători de calitate. Într-un meci, două, sigur că pot face diferența. Eu sper că așa se va întâmpla”, a spus Teixeira, la Digi Sport.


20:00 Avem echipele de start! Vergil Andronache îl trimite pe Soiledis în centrul apărării, iar Mihai Pintilii va începe din primul minut. Revenit după o perioadă lungă de absență, rămâne de văzut cum va reuși Pintilii să facă față acestui joc.


FCSB e aproape de finalul drumului către grupele Europa League, dar mai are de trecut un hop important. Joacă în play-off-ul Europa League cu portughezii de la Vitoria Guimaraes, iar la o primă privire de ansamblu asupra lucrurilor nu pare favorită. Formația lusitană a luat o decizie neînțeleasă: nu s-au prezentat la conferința de presă și nici la antrenamentul oficial, iar, cel mai probabil, vor fi amendați de către UEFA.

În România, meciul va fi tranmis de Pro TV, dar în Portugalia meciul nu va putea fi urmărit la TV, lucru care i-a nemulțumit pe suporterii Vitoriei Guimaraes. „Mâine are loc meciul din play-off-ul Europa League dintre FCSB și Vitoria SC, iar totul indică spre faptul că meciul nu o să fie transmis de niciun canal național. Eu mă întreb de ce? Cum este posibil ca acest lucru să se întâmple cu una dintre echipele mari? Sport TV Portugal nu vă îngrijorați? Se joacă pentru o țară”, este mesajul apărut pe contul de twitter al celor de la Sport TV Portugal.

Mihai Pintilii, veteranul și unul dintre cei mai buni fotbaliști din lotul FCSB, e conștient că dubla cu Vitoria Guimaraes e foarte importantă pentru viitorul clubului în acest sezon. „De meciurile astea două depinde tot sezonul, de când sunt eu aici nu am mai avut 4 înfrângferi la rând. Aceste două meciuri sunt vitale. E un moment în care, câteodată, mi-e rușine să ies din casă. Mi-e rușine și nu știu ce explicații să îi dau fiului meu care mă întreabă „ce ați făcut, tati?”. S-a axat totul pe Europa”, a spus Pintilii, la conferința de presă.

Andronache a prefațat întâlnirea cu Vitoria Guimaraes și susține că toate discuțiile despre schimbarea antrenorului la FCSB nu-l afectează: „Mă simt la fel de bine că și până acum. Patornul decide ce se întâmplă, e logic. Veți vedea mâine cum am pregătit meciul ăsta. Mâine veți vedea jucătorii extraordinar de montați. Veți vedea atitudine la ei și asta contează foarte mult. Inclusiv la meciul cu Iași, în care toată lumea a văzut doar rezultatul, cred că am făcut o partida foarte bună, mai ales în prima repriză. Am avut două penalty-uri clare, n-am vrut să vorbesc la cald. Guimaraes are opt jucători peste 1,80 metri, au control bun al mingii, e o echipă căreia îi place posesia.

Sperăm că și noi să putem să venim cu determinare, cu valorile pe care consider că oaspeții nu le au. Noi avem jucători care pot face diferența. Nu e meciul vieții pentru mine, sunt abia la început. E o dublă pentru care jucătorii s-au sacrificat toată vara”, a spus Andronache.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…