FCSB, o epavă ajunsă în Portul Giurgiu. Mlada Boleslav a obținut o remiză în România, după o nouă prestație modestă a vicecampioanei

FCSB, o epavă ajunsă în Portul Giurgiu. Mlada Boleslav a obținut o remiză în România, după o nouă prestație modestă a vicecampioanei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Învingătoarea dintre FCSB și Mlada Boleslav se va duela cu Ventspils (Letonia) / Vitoria Guimaraes (Portugalia) în playoff-ul Europa League.

Turul 3 Europa League: FCSB – FK Mlada Boleslav 0-0
Stadion:
Marin Anastasovici (Giurgiu)
Arbitru: Adrien Jaccottet | Asistenți: Vital Jobin și Jonas Erni | Arbitru de rezervă: Fedayi San (toți din Elveția)

FCSB: Vlad – Crețu, Planic, L. Filip (Panțîru 32), Soiledis – Ov. Popescus (T. Moutinho 46), I. Cristea, Oaidăs – Vînă, Tănase (cpt.)(Gikiewicz 80), Fl. Coman
Rezerve: Bălgrădean – Salomao, Perianu, Gikiewicz, Belu
Antrenor: Vergil Andronache (interimar)

Mlada Boleslav: Seda – Krapka, Takacs, Pudil, M. Tulio – Bucha, MatĂ›jovský (cpt.) s (Budinsky 74), Hubinek, Ladra (Fulnek 65) – Komlichenkos, Mesanovics (Auer 87)
Rezerve: Stejskal – Wagner, Auer, Pech, Klima
Antrenor: Jozef Weber

Minutul 90+4: Fluier final! FCSB – Mlada Boleslav se termină 0-0, iar totul se va decide peste o săptămână, în Republica Cehă. Per total, FCSB a făcut un nou meci slab, însă a forțat victoria pe final. Oaspeții au ratat ocazii importante până în minutul 60, după care s-au stins. Florinel Coman a tras echipă după el, însă n-a reușit să facă diferența. Panțîru a ratat cea mai mare ocazie, în minutul 83, când a lovit transversala din zece metri.

FCSB n-a mai câștigat un meci de pe 25 iulie, de la acel 3-0 cu Alașkert, la Erevan. De atunci, FCSB a pierdut trei jocuri și a remizat, acum, cu Mlada Boleslav. Cele trei eșecuri au venit în urma partidelor cu FC Botoșani (0-2), Alașkert (2-3) și Astra Giurgiu (1-2). Până la returul cu Mlada, FCSB mai are de jucat cu FC Voluntari, în Liga 1.


Minutul 83: Bară pentru FCSB! Florinel Coman a pătruns periculos în careu, dar a fost blocat. Mingea a ajuns mai apoi la Gikiewicz, care i-a întors lui Coman, cu călcâiul. Șeptarul FCSB-ului i-a scos lui Panțîru în zece metri, dar fundașul reprofilat pe post de mijlocaș în acestă seară a șutat în bara transversală.


Minutul 72: Două ocazii importante pentru FCSB. În primă fază, Panțîru a tras un adversar în lateral, iar șeptarul a avut culoar de șut. Execuția lui Coman se îndrepta spre plasa laterală, dar portarul Seda a plonjat și a respins cu vârful degetelor în afara terernului. După lovitura de colț rezultată, Coman a încercat să-l învingă pe Seda cu un o minge lobată. Balonul a trecut de puțin peste bara transverală. FCSB a preluat inițiativa în acest final de joc, dar suferă la finalizare.


Minutul 65: Ocazie pentru FCSB. Florinel Coman a scăpat în flancul stâng, a centrat în șase metri, dar niciun coleg n-a apărut la finalizare. Mingea s-a scurs prin fața porții.


Minutul 59: Replica FCSB-ului. Moutinho a șutat puternic de la 18 metri, dar Seda a boxat execuția mijlocașului.


Minutul 58: FCSB scapă cu mult noroc. Apărarea lui Andronache a fost surprinsă după o aruncare de la margine, iar Soiledis s-a văzut lăsat singur în fața a trei adversari. Mingea s-a aflat la piciorul lui Ladra, care a înaintat până la 12 metri, după care a șutat la colțul scurt. Balonul a trecut milimetric pe lângă poarta apărată de Andrei Vlad. Rămâne 0-0.


Minutul 56: Arbitrul nu se lasă păcălit. Mesanovic a plonjat în careul FCSB-ului, de lângă Soiledis, dar centralul elvețian Adrian Jaccottet a acordat lovitură liberă pentru vicecampioana României. Mesanovic s-a ales și cu un cartonaș galben pentru simulare.


Minutul 51: Vînă a fost blocat. Mijlocașul adus de la Viitorul a încercat să-l păcălească pe portarul Seda cu un șut la colțul scurt, dar execuția lui Vînă a fost respinsă în afara terenului.


Minutul 46: S-a reluat jocul. Vergil Andronache a schimbat din nou: a intrat Moutinho, a ieșit Ovidiu Popescu.


Minutul 45+3: Pauză! FCSB și Mlada Boleslav se află la egalitate, scor 0-0, dar jocul vicecampioanei lasă în continuare de dorit. Iată statistica primei părți:


Minutul 39: Ocazie uriașă pentru Mlada Boleslav. Bucha a reluat cu capul din șase metri, la colțul lung, dar mingea a trecut milimetric pe lângă poarta apărată de Andrei Vlad. Rămâne 0-0, dar cele mai importante ocazii le-au aparținut oaspeților.


Minutul 35: Haos total. Panțîru și Soiledis sunt destul de nelămuriți de schimbarea făcută de Vergil Andronache. Antrenorul FCSB-ului încearcă să le explice de la margine cum trebuie să stea în teren, după ce Lucian Filip a ieșit accidentat.


Minutul 32: O nouă accidentare la FCSB. Lucian Filip nu mai poate continua și este schimbat cu Ionuț Panțîru. În mod normal, Cristea va juca în centrul apărării, iar Panțîru la mijloc. Dacă fundașul adus de la Poli Iași nu se va descurca la centrul terenului, e posibil să facă rocada cu Soiledis.


Minutul 28: Primul avertisment al oaspeților. Căpitanul Mlada-ei, MatĂ›jovský, a încasat un cartonaș galben, după un fault dur asupra lui Filip.


Minutul 27: Apără Vlad! Nikolay Komlichenko a șutat violent de la 25 de metri, la colțul scurt, dar Andrei Vlad a plonjat și a respins „racheta” rusului. Rămâne 0-0.


Minutul 25: Ocazie pentru FCSB. Florinel Coman a pătruns în careu, a încercat să șuteze la colțul lung, dar a fost blocat. Coman i-a pasat mai apoi lui Tănase, la 11 metri, dar căpitanul FCSB-ului a fost blocat imediat. Mai apoi, Tănase a căzut în careu și gazdele au socilitat o lovitură de la 11 metri. Centralul a făcut semn că jocul poate continua.


Minutul 16: Emoții pentru FCSB. Ovidiu Popescu a intrat tare asupra rusului Komlichenko, dar a scăpat cu un cartonaș galben.


Minutul 7: Suporterii i-au declarat război lui Gigi Becali! Galeria FCSB-ului, cunoscută drept PRA (Peluza Roș-Albastră), l-a înjurat copios pe Becali, în startul partidei cu Mlada Boleslav.  Ultimele decizii ale patronului de la FCSB i-au scos din minți pe suporteri.


Minutul 1: A început partida de la Giurgiu.


21:15 Craiova a pierdut cu 2-0, urmează jocul FCSB-ului. Oltenii au început promițător partida tur cu AEK Atena, dar totul s-a năruit după pauză. Rămâne de văzut cum se va prezenta FCSB, de la 21:30, cu Mlada Boleslav.


20:10 Avem echipele de start! Vergil Andronache surprinde și începe cu Lucian Filip în centrul apărării, iar Iulian Cristea este trimis la mijloc. Așa cum spunea Gigi Becali că se va întâmpla. Coincidență? 🙂

 

 


Cu probleme mari în ceea ce privește atât numele antrenorului principal, cât și numeroasele probleme de lot, FCSB încearcă să-și respecte blazonul construit în ultimii ani în competițiile europene. După ce a trecut de Milsami Orhei (4-1, la general) și Alașkert (5-3, la general), antrenorul Bogdan Andone a demisionat de la echipă, iar locul său pentru partida cu Astra, din campionat, scor 1-2, a fost luat de secundul Vergil Andronache.

La meciul cu Mlada Boleslav, pe bancă va fi același Vergil Andronache, care nu se va putea pe mai mulți jucători din lotul vicecampioanei, precum Marko Momcilovic, Mihai Pintilii, Dragoș Nedelcu, Olimpiu Moruțan, Harlem Gnohere, Dennis Man, Mihai Roman, Ioan Hora și Thierry Moutinho.

 

 

Cine este Mlada Boleslav?

Mlada Boleslav este un club din Cehia înființat în anul 1902. Deși are 117 ani de istorie, Mlada a promovat pentru prima dată în eșalonul de elită în sezonul 2004/2005. Cea mai bună clasare din istorie în campionat a avut loc în stagiunea 2005/2006, când a terminat pe locul 2. Echipa din orașul cu aproximativ 45.000 de locuitori are două Cupe ale Cehiei în palmares, obținute în 2011, respectiv 2016.

Din februarie 2018, Mlada este condusă de antrenorul Jozef Weber, în vârstă de 48 de ani, care le-a mai antrenat în cariera sa pe rivalele FK Jablonec, Bohemians 1905 și MFK Karvina. Sezonul trecut, formația lui Weber a încheiat sezonul regulat pe locul 7 și a câștigay play-off-ul pentru Europa League. Cehii au intrat în Europa League direct în turul 2 preliminar, unde au trecut cu emoții de Ordabasy, din Kazakhstan. A fost 1-1 în Cehia, dar Mlada s-a impus în deplasare, scor 3-2, și s-a calificat pentru duelul cu FCSB.

FCSB, lot de aproape trei ori mai valoros

Potrivit transfermarkt, FCSB are un lot cotat la 34,3 milioane de euro, în timp ce jucătorii lui Mlada Boleslav însumează 12,9 milioane de euro. De la cehi, cel mai valoros jucător este rusul Nikolay Komlichenko (24 de ani), cotat la 3,5 milioane de euro. Atacantul a fost cumpărat definitiv la începutul anului 2019, de la Krasnodar, pentru 400.000 de euro. Cu excepția lui Komlichenko, toți ceilalți jucători din lotul lui Mlada Boleslav sunt cotați la sume de sub 800.000 de euro.

De partea cealaltă, FCSB se poate mândri chiar și cu un jucător cotat la 5,5 milioane de euro de site-ul de specialitate. Este vorba despre Dennis Man, care este urmat de Florin Coman (3,5 milioane) și Florin Tănase (3 milioane).

Mlada, meci amânat în weekend

Campionatul din Cehia a început în aceeași perioadă cu cel din România, disputându-se deja patru etape până în prezent. Totuși, Mlada a jucat doar trei jocuri, partida de duminică, din runda a patra, contra lui Teplice, fiind amânată. Cehii au avut parte de o deplasare foarte lungă și au ajuns cu 16 ore mai târziu decât era programat din Shymkent, orașul unde au jucat returul cu Ordabasy, din Europa League. Cehii nu au avut timpul necesar pentru a face deplasarea și pentru jocul cu Teplice, programat la doar trei zile. Jocul a fost reprogramat pentru o dată care urmează să fie stabilită. Astfel, Mlada Boleslav beneficiază de o pauză de o săptămână între ultimul meci disputat și cel cu FCSB, de la Giurgiu.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen