Oh, Dude! CFR pleacă învinsă rușinos din Luxemburg, 0-2 cu Dudelange. Filmul unei seri de uitat pentru campioana României

Redactor:
Daniel Anghel
Oh, Dude! CFR pleacă învinsă rușinos din Luxemburg, 0-2 cu Dudelange. Filmul unei seri de uitat pentru campioana României
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rezultat rușinos pentru fotbalul românesc! CFR Cluj a pierdut, joi seară, scor 2-0, meciul cu Dudelange, din manșa tur a play-off-ului Europa League. Turpel (67) și Sinani (80) au marcat golurile unei înfrângeri pe care campioana României o va da cu greu uitării.

Plecați de la București cu statutul de mare favoriți la calificarea în grupele Europa League, clujenii au intrat relaxați pe un teren despre care mulți se întreabă cum a fost omologat pentru o partidă europeană. Dar gazonul, stadionul mic și entuziasmul echipei care a eliminat Legia Varșovia s-au ridicat deasupra calității incontestabil mai mari a lui Culio, Țucudean sau Omrani.

Iar prima veste proastă a venit devreme, în minutul 10, când Conceicao l-a pierdut pe creierul de la mijlocul terenului. Accidentat, Culio a fost înlocuit cu croatul Mate Males, la cinci minute după ce a semnat prima ocazie a meciului – un șut peste poartă. Primul semnal de alarmă? În minutul 12, când Solz a tras pe jos, iar apărarea campioanei, atât de puternică anul trecut, a respins cu greu. Au urmat minute în care clujenii au părut, parcă, uimiți de calitatea neașteptată a adversarului, iar Turpel (28) a tras semnalul de alarmă, după o acțiune pe cont propriu. Până la pauză, Omrani a marcat din ofsaid și golul a fost anulat și nimic nu prevestea coșmarul din partea a doua.

Fără nume, dar cu suflet

Minutul 55 a fost cel în care Conceicao și ai lui și-au dat seama că nu mai e de glumit. Șut Turpel, Arlauskis intervine cu dificultăți. Apoi, încercarea lui Couturier (59) e deviată de Vinicius și campioana mai scapă o dată și scoate colții prin Camora (64), dar lovitura căpitanului portughez se duce puțin peste. Apoi, dezastrul lovește și poartă numele lui Turpel. După o fază creată de Couturier, mijlocașul împinge mingea în poartă (67) și deschide scorul. E sărbătoare în Luxemburg, sprâncenele se ridică în România.

Minutele trec, jocul CFR-ului nu se leagă, iar golgheterul Țucudean pune bomboana pe colivă. Scăriță peste portarul Frising (75), dar Prempeth e la post și respinge de pe linia porții. Scăpați de gol, underdogii capătă și mai mult curaj, iar coșmarul e completat de Sinani (80). Lovitură liberă de la 25 de metri, pe jos, Arlauskis plonjează târziu, nu mai poate face nimic și tabela se transformă în 2-0. De neconceput la începutul meciului, dar ce mai e previzibil în 2018?

Incapabilă să răspundă în ultimele zece minute, CFR pleacă din Luxemburg cu un rezultat mai mult decât rușinos, 0-2, dar are șansa revenirii peste doar șapte zile. Joi, 30 august, CFR – Dudelange se joacă la Cluj, în direct pe Digi Sport și Telekom Sport, în 90 de minute în care campioana României e obligată să salveze sezonul european și onoarea României.


Dudelange – CFR 2-0 (Turpel 67, Sinani 80)

  • Dudelange: Joubert (Frising 52) – Malget, Schnell, Prempeh, El Hriti – Turpel, Stelvio Da Cruz, Kruska, Clement (Melisse 88), Stolz – Stumpf
  • Rezerve:  Bisevac, Pokar, Sinani, Jense, Perez
  • CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureșan, Camora – Bordeianu (De Luca 69), Hoban, Culio (Males 10) – Ad. Păun (Mailat 60), Țucudean, Omrani
  • Rezerve: Fernandez – Lang, A. Ioniță, Peteleu,

Minutul 90+8: Fluier final în Luxemburg! Rezultat surpriză pentru campioana României, care pierde cu scorul de 2-0 în primul meci din play-off-ul pentru grupele Europa League. Luxemburghezii au dominat autoritar partida și au semnat ocaziile importante. Clujenii au fost aproape de a înscrie prin Țucudean, la scorul de 1-0 pentru gazde.

Culio s-a accidentat în minutul zece al partidei, și nu a mai putut continua jocul, urmând să fie înlocuit cu Males. Gazdele au avut emoții în debutul reprizei secunde, portarul Joubert fiind scos pe targă de pe teren în urma unui duel cu Cristi Manea. Acesta nu a mai putut continua partida și a fost înlocuit cu Frising. Gazdele au avut posesia și l-au pus la încercare pe Arlauskis cu mai multe șuturi din afara careului, fără succes însă. Portarul lituanian a fost de fiecare dată la post, dar nu a mai avut ce face la primul gol, semnat de Turpel.


Minutul 80: GOL Dudelange! Sinani execută o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea prinde pământul și intră în poarta lui Arlauskis.


Minutul 75: Ocazie imensă pentru CFR Cluj! Țucudean primește o pasă excelentă în careu de la Omrani, acesta îl execută pe Frising cu o scăriță, dar Prempeh îndepărtează pericolul înainte ca balonul să depășească linia porții.


Minutul 67: GOL Dudelange! Couturier este lăsat liber în careu de apărarea CFR-ului, încearcă să-l execute pe Arlauskis, dar acesta respinge. Mingea ajunge la Turpel care împinge mingea în poarta goală și deschide scorul.


Minutul 64: CFR este în joc! Camora execută o lovitură liberă, dar mingea trece cu puțin peste bara porții lui Dudelange.


Minutul 59: Luxemburghezii nu se lasă! Couturier trage din afara careului, mingea este deviată de Vinicius, dar Arlauskis este atent și respinge.


Minutul 55: Ocazie mare pentru Dudelange! Turpel trage puternic din afara careului, dar mingea este respinsă de Arlauskis, însă cu ceva dificultăți.


Minutul 52: Jourbert a acuzat dureri de la duelul cu Cristi Manea și a fost scos pe targă în afara terenului. Acesta este înlocuit cu Frising.


Minutul 47: Cristi Manea încasează cartonașul galben, după ce a intrat cu talpa în careu asupra lui Joubert, iar apoi a acuzat dureri. După intervenția medicilor, acesta s-a certat cu centralul partidei, probabil în căutarea unui penalty, dar nu a avut succes.


Minutul 46: S-a reluat jocul!


Minutul 45: Pauză în Luxemburg! Cele două echipe intră la egalitate la cabine.


Minutul 41: Jocul s-a liniștit, iar cele două echipe par că așteaptă fluierul de final al primei reprize. Niciun șut pe spațiul porții până în acest moment.


Minutul 31: CFR a reușit să marcheze, dar Omrani se afla în poziție neregulamentară în momentul în care a împins mingea în plasa porții lui Joubert.


Minutul 28: Turpel ia o acțiune pe cont propriu, trece de apărarea clujeană și își încearcă norocul cu un șut din careu, dar trimite balonul pe lângă poarta lui Arlauskis, iar tabela rămâne intactă.


Minutul 12: Ocazie mare pentru luxemburghezi! Solz trage pe jos din afara careului, dar mingea este respinsă de apărarea lui Conceicao puțin peste poartă. Arlauskis, fără replică!


Minutul 10: Toni Conceicao are dificultăți încă din startul partidei. Culio nu a mai putut continua, iar Males a fost aruncat în joc.


Minutul 5: O primă ocazie pentru clujeni! Echipa lui Conceicao execută un corner, mingea este respinsă dar ajunge la Culio. Argentinianul își încearcă norocul cu un șut din prima, dar trimite balonul peste poartă.


Minutul 1: Fluier de start în Luxemburg!


19:40 Avem și echipa lui Dudelange. Milan Bisevac, fundașul de 34 de ani trecut pe la Lazio, PSG și Lyon, e doar rezervă în această seară. Conform ziariștilor din Luxemburg, cel mai mare periculos jucător al gazdelor este David Turpel.


19:36 Avem și echipa de start a campioanei. Arlauskis revine printre titulari, iar Alexandru Păun va juca alături de Omrani și Țucudean în atac.


În această seară, CFR Cluj dă prima bătălie din play-off-ul Europa League, pentru accederea în faza grupelor. Ardelenii se deplasează în Luxemburg, pentru duelul cu Dudelange. Campioana Românie are prima șansă la calificare, iar evoluțiile de la venirea lui Conceicao dau și mai mare încredere jucătorilor. CFR nu a pierdut vreun meci de la numirea portughezului ca principal, a câștigat 5 și a remizat de două ori.

Chiar dacă sunt favoriți, ardelenii rămân precauți. Se așteaptă ca Dudelange să facă orice pentru o calificare istorică în grupele Europa League. În turul precedent, luxemburghezii au eliminat Legia Varșovia, iar acest aspect îl face pe Conceicao și mai precaut.

Am avut ocazia să o văd pe Dudelange în două sau trei jocuri, i-am putut analiza. Am constatat că este o echipă foarte bine organizată, foarte agresivă, care aleargă mult și care este foarte bine organizată. Trebuie să facem un joc la cel mai înalt nivel. Cine spune că echipele din Luxemburg sunt amatoare se înșeală„, a declarat Toni Conceicao.

Performanțele lui Dudelange în competițiile europene

Dudelange 91 a jucat 29 de duble în tururile preliminarii ale Champions League și Europa League și s-au calificat mai departe de doar 6 ori în istorie. Eliminarea lui Legia este a doua performanță europeană ca importanță. În sezonul 2012-2013, Dudelange a eliminat Red Bul Salzburg în turul doi preliminar al Champions League. Echipa din Luxembourg s-a mai aflat o singură dată în faza play-off-ului. Se întâmpla în același sezon, 2012-2013, când a fost eliminată de către Hapoel Tel Aviv, cu 1-7 la general. Din postura de campioană, Dudelange 91 a început competițiile europene din Champions League, ca și CFR. A fost eliminată însă de MOL Vidi, după 2-3 la general, în primul tur preliminar.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde își doarme somnul de veci Ion Creangă
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde își doarme somnul de veci…
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen