LIVE BLOG Europa League | Olympique Marseille – Atletico Madrid 0-3. Spaniolii s-au impus categoric în finala de la Lyon! Payet a părăsit terenul în lacrimi și poate rata Cupa Mondială

LIVE BLOG Europa League | Olympique Marseille - Atletico Madrid 0-3. Spaniolii s-au impus categoric în finala de la Lyon! Payet a părăsit terenul în lacrimi și poate rata Cupa Mondială
  • Publicat:
  • Actualizat:

Olympique Marseille – Atletico Madrid 0-3 (Griezmann 21, 49, Gabi 89)

Olympique Marseille: Mandanda – Sarr, A. Rami, Luiz Gustavos, Amavis – Zambo, M. Sanson – F. Thauvin, D. Payet (c) (M. Lopes 33), L. Ocamposs (N’Jies 55)- V. Germain (Mitroglou 74)
Rezerve: Y. Pele, Sakai, Kamara, Rolando

Atletico Madrid: Oblak – S. Vrsaljkos (Juanfran 46), J.M. Gimenez, D. Godin, Lucas Hernandezs – A. Correa (T. Partey 88), Gabi (c), Saul, Koke – A. Griezmann (F. Torres 90), D. Costa
Rezerve: Werner, F. Luis, Savic, K. Gameiro

Min. 90+2 Fluier final! După 3-0 în finala de la București, Atletico s-a impus cu 3-0 și în finala de la Lyon, la capătul unui meci în care experiența și valoarea individuală și-a spus cuvântul. Fernando Torres a intrat în minutul 90, în locul lui Griezmann, acesta fiind ultimul lui meci european în tricoul lui Atletico. „El Niño” a anunțat că din sezonul viitor va evolua pentru altă echipă.


Minutul 89: GOOOL Atletico! Gabi a înscris pentru 3-0. Koke a pasat ideal în partea opusă a terenului, unde a apărut căpitanul care nu mai marcase de aproape patru ani, Gabi a preluat și a șutat cu mult calm la colțul lung, fără speranță pentru Mandanda. Koke a semnat a doua pasă decisivă din această seară.


Minutul 84: Amavi a șutat puternic din voleu, de la 23 de metri, dar Oblak a reținut balonul. Marseille atacă în valuri în acest final, dar pare că francezii s-au trezit mult prea târziu.


Minutul 81: Bară! Mitroglou a nimerit stâlpul din dreapta lui Oblak cu o lovitură de cap din centrul careului. Sanson a centrat în zona punctului de la 11 metri, Godin a fost depășit în aer, dar bara l-a salvat pe Oblak. Suporterii francezi au fost readuși la viață de ratarea grecului.


Minutul 74: Germain, omul care a ratat prima ocazie a partidei, a fost schimbat cu Mitroglou. Rudi Garcia continuă să efectueze schimbări post pe post și nu îndrăznește să schimbe formula 4-2-3-1 într-una mai ofensivă.


Minutul 65: Francezii aleargă după golul de 2-1, dar pare că lipsește ceva din jocul lor. Posibil Dimitri Payet. OM ajunge în preajma careului advers, însă pasele decisive sau centrările venite din flancuri ajung în posesia lui Oblak, sau în posesia fundașilor care îl păzesc. Atletico e mulțumită cu acest avantaj de două goluri și pare dispusă să-l conserve până la final, pentru a ridica al treilea trofeu Europa League din istoria clubului.


Minutul 49: GOOOL Atletico! Griezmann a reușit dubla după ce l-a învins pe Mandanda cu o execuție de mare finețe. Koke i-a pasat șeptarului pe poziție viitoare, care a profitat de faptul că defensiva adversă a fost prinsă cu garda jos și a scăpat spre poartă. Griezmann a preluat în marginea careului, a fost întâmpinat de Mandanda, dar l-a lobat elegant pe acesta, iar mingea s-a scurs în poarta lui OM.


Minutul 46: S-a reluat partida dintre Olympique Marseille și Atletico Madrid. Juanfran a intrat în locul lui Vrsaljko, fundașul lateral fiind avertizat în prima repriză.


Minutul 45+1: Pauză la Lyon! Atletico are 1-0 după primele 45 de minute, grație golului marcat de Griezmann în minutul 21.


Minutul 33: Moment emoționant la Lyon. Payet a fost schimbat cu Maxime Lopez, acuzând o accidentare. Căpitanul lui OM a părăsit terenul în lacrimi, fiind îmbrățișat de colegii săi la marginea terenului. Griezmann s-a dus de asemenea la conaționalul său pentru a-i transmite un mesaj de susținere. Payet a fost cel mai important jucător pentru Marseille în actuala campanie europeană.


Minutul 21: GOOOL Atletico! Griezmann a scăpat singur cu Mandanda și l-a executat pe veteranul dintre buturile lui OM. Portarul lui Marseille l-a băgat în ședință pe Anguissa Sarr, care a greșit impardonabil și i-a dat lui Griezmann șansa de a scăpa singur spre poarta echipei sale. Vedeta lui Simeone a sprintat de unul singur spre careul advers, a trimis ușor pe lângă Mandanda, care a plecat în partea stângă, reușind să deschidă scorul.


Minutul 4: La un pas de gol! Marseille a declanșat un contraatac finalizat cu o șansă imensă pentru francezi. Payet i-a pasat în gaură lui Germain, care a preluat în careul advers și a șutat spre poartă. În încercarea sa de a trimite sub bara transversală, fostul atacant de la AS Monaco n-a prins cadrul porții. Finala de la Lyon a început cât se poate de promițător.


Minutul 1: A început finala de la Lyon, dintre Marseille și Atletico Madrid. Fanii francezi au aruncat cu torțe în timpul imnului Ligii Europa.


21:15 Spaniolii sunt gata de finală! Atletico are în palmares două trofee Europa League, câștigate în 2010, respectiv 2012. A doua finală a fost câștigată la București, în dauna lui Athletic Bilbao, după o prestație superbă a lui Radamel Falcao.


20:58 Avem echipele de start! La ultimul meci european pentru Atletico, Fernando Torres este rezervă, Diego Simeone alegând să înceapă cu Griezmann și Diego Costa. Eliminat pe Emirates, Vrsaljko revine în teren după ce și-a ispășit pedeapsa. Rudi Garcia atacă cu Germain în această seară, Mitroglou fiind doar rezervă. Francezii își pun sprenațele în Dimitri Payet, căpitanul lui OM, în timp ce spaniolii mizează pe experiența favoriților în cupele europene.


20:38 Galeria lui Olympique Marseille e la post! Așteptăm o scenografie impresionantă din partea francezilor, fanii din Marsilia fiind celebri pentru mesajele afiaște în peluză.


20:30 Cele două vestiare sunt pregătite pentru finala Europa League! Atât Marseille, cât și Atletico, vor evolua în echipamentele tradiționale.


16:00 Fost jucător la Olympique Marseille, Djibril Cisse a postat o poză în tricoul echipei conduse de Rudi Garcia, în vederea finalei cu Atletico Madrid. Cisse a marcat 37 de goluri în 80 de meciuri oficiale pentru OM. Ajuns la 36, atacantul evoluează în prezent în Liga a III-a din Elveția, la echipa Yverdon – Sport.


15:20 Suporterii celor două formații au făcut pace înaintea partidei și s-au fotografiat în fața unei replici uriașe a trofeului UEFA. Se anunță o atmosferă incendiară în această seară, pe arena modernă din Lyon, a cărei acustică este incredibilă. Fekir&co au parte de o susținere impresionantă la fiecare meci disputat pe teren propriu. Rămâne de văzut cum se vor comporta francezii veniți de la Marseille în casa rivalilor. De asemenea așteptăm o replică pe măsură din partea spaniolilor veniți din Peninsula Iberică.


12:40 În ziua finalei, jurnaliștii de la L’Equipe au umblat la cutiuța cu surprize și au dat peste o poză sugestivă cu Antoine Griezmann (27 de ani). Starul lui Atletico e un mare fan al rivalilor din ultimul act de la Lyon, a recunoscut de mai multe ori acest lucru, iar ziariștii francezi au intrat în posesia unei poze care certifică acest lucru, Griezmann apărând, în copilărie, într-un tricou al lui OM, urmărindu-i pe viu pe favoriții de la acea vreme.

De atlfel, la conferința de presă de dinaintea meciului, afinitatea lui Griezmann pentru Marseille a ajuns și la urechile lui Simeone, care a răspuns cu un „nu” apăsat când a fost întrebat dacă simpatia pentru adversari îl va face pe atacantul francez să joace cu frâna de mână trasă.


Marseille – Atletico. Moment istoric pentru orașul Madrid

La finalul unui sezon pe care-l va termina pe locul al doilea în La Liga și e sigură de prezența în Liga Campionilor în stagiunea următoare, Atletico Madrid joacă a cincea finală europeană din ultimii nouă ani. Câștigătoare a Europa League în 2009 și 2012, înfrântă de marea rivală de la Real în finalele de Ligă din 2014 și 2016, trupa lui Diego Simeone a ajuns până în ultimul act după un parcurs fără emoții în a doua competiție continentatlă. Pe locul trei în grupa de Ligă din care au mai făcut parte AS Roma, Chelsea și Qarabag, madrilenii au sprintat spre finală după 5-1 la general cu Copenhaga, 8-1 cu Lokomotiv Moscova, 2-1 cu Sporting Lisabona și 2-1 cu Arsenal Londra în ceea ce a fost ultima dublă europeană a lui Arsene Wenger pe banca londonezilor.

De partea cealaltă, Marseille are o miză dublă în finala de la Lyon. Pe locul patru în campionat, băieții lui Rudi Garcia au doar șanse teoretice să prindă locul de Liga Campionilor, iar o victorie cu Atletico nu aduce doar primul trofeu european după 25 de ani, ci și calificarea în cea mai importantă competiție intercluburi din lume. Considerată o finalistă surprinzătoare, Marseille a ieșit cu greu dintr-o grupă cu Salzburg, Guimaraes și Konyaspor, apoi a trecut de Braga, Bilbao și Leipzig, iar în semifinale a eliminat-o dramatic pe Red Bull Salzburg, după un gol marcat în minutul 115.

Dacă orașul Madrid e primul după 24 de ani care trimite două echipe în finalele europene (în 1994, Inter și AC Milan reușeau aceeași performanță), pentru francezi prezența în ultimul act al unei competiții europene e ceva ce nu s-a mai întâmplat de 14 ani. În 2005, Marseille era oprită de Valencia (2-0) din drumul spre trofeul Cupei UEFA.

Marseille – Atletico. Ce au spus Rudi Garcia și Diego Simeone

Conștient că e nevoit să se bată cu un adversar mult mai bine văzut pe plan european, Rudi Garcia a transmis, la conferința de presă premergătoare meciului, că echipa sa pornește cu șansa a doua la câștigarea trofeului, dar că se bazează pe un sprijin important din partea miilor de fani care vor face traseul Marseille – Lyon pentru a-i susține pe Thauvin, Payet și colegii lor: „Avem o șansă mică de a câștiga trofeul, dar vom da totul pe teren. Este un eveniment important pentru noi să jucăm împotriva lui Atletico. E un club care a jucat două finale de Champions League în ultimii 4 ani și care a câștigat Europa League recent. Dar o finală acasă, în Franța, este o mare oportunitate. Nicio echipă din Franța nu a câștigat acest trofeu. Ar fi fantastic să fim noi primii”, a spus antrenorul francezilor.

Cu experiența finalelor de Liga Campionilor în spate, „Cholo” Simeone știe că un meci cu trofeul pe masă nu trebuie tratat altfel decât cu maximă seriozitate: „Totul este pregătit pentru marea finală. Marseille a crescut foarte mult și are un antrenor cu multe variante în echipă. Sunt foarte periculoși, mai ales la mijloc și în atac. Va fi cu siguranță un meci greu. Din momentul în care am fost eliminați din Champions League, ne-am gândit la câștigarea acestei competiții. Am fost considerați favoriți să ajungem în finală și asta a devenit o responsabilitate pentru noi. Și uite că am reușit”, a spus sud-americanul care caută al doilea trofeu european cu Atletico, după cel obținut în 2012, la București, în finala cu Athletic Bilbao (3-0).

Marseille – Atletico. Părerea caselor de pariuri

Dacă pentru finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid și Liverpool cotele sunt destul de apropiate și „galacticii” au doar un mic plus din partea specialiștilor, cotele pentru finala Europa League o indică pe Atletico Madrid drept mare favorită. Bookmakerii consideră că experiența foarte mare la nivel înalt a jucătorilor lui Diego Simeone și valoarea individuală a starurilor Griezmann și Diego Costa sunt argumente solide pentru madrileni, iar cota pentru victoria spaniolilor a ajuns la 1.75, în timp ce cei care mizează pe câștigarea trofeului de către iberici primesc o cotă de doar 1.36. În schimb, curajoșii care cred în Marseille au la dispoziție o cotă de 5.50 pentru o victorie în timpul regulamentar, dar și o cotă de 3.6 pentru ca trofeul să ia drumul Franței.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen