Noroc la puterea a doua! Franța – Albania 2-0, după goluri în minutele 90 și 90+5. Echipa lui Deschamps s-a calificat matematic în optimi. Hamsik a sclipit în Rusia – Slovacia 1-2

Noroc la puterea a doua! Franța - Albania 2-0, după goluri în minutele 90 și 90+5. Echipa lui Deschamps s-a calificat matematic în optimi. Hamsik a sclipit în Rusia - Slovacia 1-2
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Franța a învins Albania, scor 2-0, după un meci decis de golurile lui Griezmann (90) și Payet (90+5) și s-a calificat matematic în optimile de finală ale competiției pe care o găzduiește
  • În celălalt meci al zilei, Slovacia a învins Rusia, scor 2-1, după un gol superb al lui Hamsik și o reușită a lui Weiss, venită din pasa genială a aceluiași mijlocaș de la Napoli

Rusia – Slovacia 1-2 (Glushakov 80 / Weiss 32, Hamsik 45+1)

  • Rusia: Akinfeev – Smolnikov, V.Berezutski, Ignashevich, Schennikov – Kokorin (Shirokov 76), Golovin (Mamaev 46), Neustadter (Glushakov 46), Smolov – Shatov – Dzyuba
  • Slovacia: Kozacik – Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan – Mak (Duris 80), Kucka, Pecovsky, Hamsik, Weiss (Svento 72) – Duda (Nemec 67)

Franța – Albania 2-0 (Griezmann 90, Payet 90+5)

  • Franța: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Matuidi,   Kante – Coman (Griezmann 68), Payet, Martial (Pogba 46) – Giroud (Gignac 77)
  • Albania: Berisha – Hysaj, Ajeti (Veseli 85), Mavraj, Agolli –   Kukeli (T. Xhaka 74) – Lila (Roshi 71),   Abrashi, Memushaj, Lenjani – Sadiku

23:52 S-a terminat meciul! Franța bate Albania cu 2-0 și se califică matematic în optimile de finală. Griezmann e primul francez care dă gol la EURO din postura de rezervă după Trezeguet într-un meci pe care sigur vi-l aduceți aminte, finala de la EURO 2000.

23:51 GOOOL FRANȚA! Payet dă lovitura pe contraatac, în minutul 95, cu un șut la colțul lung!


23:49 GOOOOL FRANȚA! Reduta Albaniei cade din picioare în minutul 90. Fundașul central Rami centrează, Griezmann reia cu capul și face ce nu a făcut Giroud din trei încercări. Dacă erați curioși, golul vine în minutul 90, la primul șut pe poartă. Noroc la puterea a doua?


23:47 Albania poate să obțină un egal cu Franța fără să ia mai mult de două cartonașe galbene. Pogba face o preluare spectaculoasă, vrea un șut, dar cade în momentul execuției. E minutul 89, cel în care Payet ne-a pus la punct.


23:40 Payet mai dă o centrare bună, dar vole-ul lui Sagna trece peste. Tot Payet mai așează o minge pe capul lui Koscielny, dar și fundașul lui Arsenal ratează. 10 minute până la final și Albania e aproape de un rezultat mare.


23:35 Stade Velodrome exultă! Nu, nu a marcat Franța, dar a intrat Gignac, fostul atacant de la Marseille. I-a luat locul lui Giroud. Mai sunt 15 minute și artileria lui Deschamps e pe teren.


23:32 Franța încearcă, încearcă, dar rezultatele sunt, cum să zicem, invizibile? Albanezii mută din nou, cu Xhaka în locul lui Kukeli.


23:29 BARĂ‚ GIROUD! Atacantul Franței își face loc în mijlocul careului, primește o centrare bună de la Evra, reia cu capul, dar lovește bara porții lui Berisha.


23:27 Albanezii pierd o minge în propriul teren, Coman centrează perfect pentru Gidou, dar lovitura de cap a atacantului ratează ținta. A fost ultima atingere a lui Coman, care e înlocuit imediat de Griezmann. Deschamps revine la 11-le folosit cu România.


23:25 Minutul 66 și nu, nu s-a tras niciun șut pe poartă. Am spune că Franța domină steril, dar termenul e foarte vechi și spunem doar că plimbă mingea anapoda. Albanezii stau la cutie, știu că un egal îi bagă în cărțile calificării.


23:19 Mulți dintre francezi nu au jucat nimic în această seară, dar Matuidi nu e unul dintre ei. A greșit o singură pasă și și-a făcut treaba la mijlocul terenului. Suntem în minutul 60.

 


23:14 Kukeli stopează un contraatac al Franței, ia cartonașul galben și va lipsi în meciul cu România.


23:11 BARĂ‚! Albania e aproape să dea lovitura pe Velodrome! Hysaj centrează din dreapta, Sagna intervine nefericit și trimite balonul spre propria poartă. Are, însă, noroc și balonul lovește bara. Franța dă imediat replica: Payet centrează cu exteriorul, Pogba apare la finalizare, dar trimite peste. Se animă meciul.


23:05 A început repriza a doua. Așa cum anticipam, Deschamps l-a introdus pe Pogba. A ieșit Martial. Cam așa s-ar rezuma evoluția atacantului de la United.


22:49 PAUZĂ‚! Cea mai tristă repriză de la acest EURO tocmai s-a încheiat. 0-0 pe linie, Deschamps trebuie să mute. Probabil Pogba și Griezmann nu vor mai fi pe banca de rezerve și în startul reprizei secunde.


22:47 Așa a intrat Evra asupra lui Hysaj, dar arbitrul scoțian nu a scos cartonașul galben. E minutul 44 și nu avem încă un șut pe spațiul vreunei porți.


22:40 Ne apropiem de 40 de minute, iar Franța joacă modest. Albania se apără și pare că așteaptă și ea meciul cu România. Note mici pentru jucători, nota maximă pentru fotograf.


22:34 A trecut o jumătate de oră și Franța n-a șutat încă pe spațiul porții adverse. Vedetele de la mijloc în sus țin prea mult de minge, pasele nu prea merg, iar Giroud e uitat între fundașii centrali adverși. Momentan, misiunea Albaniei e ușoară.


22:29 Presiunea e pe Franța și asta se vede din plin. Deschamps i-a lăsat pe bancă pe Pogba și Griezmann, și-a asumat acest lucru, deci echipa trebuie să joace un fotbal bun. Albanezii sunt liniștiti, ba chiar Hysaj centrează bina la prima bară, dar Sadiku ajunge târziu și Lloris reține.


22:24 Unii ar putea spune că se vede lipsa lui Pogba, dar Franța nu construiește foarte bine. Totuși, domină meciul, are posesia, dar albanezii se strâng bine în jurul propriului careu. Speranțele lor ofensive se leagă de Armando Sadiku, dar vârful de la Vaduz primește foarte rar mingea. Așa au trecut primele 20 de minute.


22:10 Au trecut 10 minute și Franța s-a lipit de minge, dar ocaziile mari nu au apărut. Două date statistice: Franța revine pe Velodrome după 18 ani (ultimul meci jucat aici a fost la World Cup 1998), iar Kingsley Coman e cel mai tânăr fotbalist care începe ca titular pentru Franța un meci la EURO.


22:00 A început meciul. Iar puștiul de mai jos e bucuros datorită acestui lucru.


21:40 20 de minute până la meci. Mai jos puteți citi despre cum putem ajunge în optimile de finală.


21:21 Revenim! Am remizat cu Elveția, 1-1, așa că Franța – Albania devine un meci important. Mai sus aveți echipele de start, unele din care lipsesc vedetele Pogba, Griezmann și Cana. Francezii sunt păstrați pe bancă din considerente tactice, iar atacul va fi format din Coman, Payet, Martial și Giroud.


17:51 S-a terminat meciul! Slovacia sărbătorește o victorie imensă, 2-1 cu Rusia, și devine liderul grupei, la egalitate cu Țara Galilor. Urmează România – Elveția, motiv pentru care ne vom muta și vom reveni cu acest LIVE BLOG la Franța – Albania.


17:43 Slovacii se precipită și nu reușesc să țină foarte mult de minge, iar presiunea Rusiei continuă. Mai sunt patru minute în care slovacii trebuie să se apere exact pentru a pleca cu trei puncte. Trei minute de prelungire s-au arătat de la margine.


17:36 GOOOOL RUSIA! Rusia se trezește la timp, slovacii adorm puțin în apărare și tabela arată 1-2. Shatov a centrat din stânga, Glushakov, fotbalistul introdus la pauză, a reluat cu capul și a redus diferența. Rușii s-au năpustit asupra porții lui Kozacik și mai au 10 minute la dispoziție!


17:28 Kozak face două schimbări, cu Svento și Nemec pentru Weiss și Duda. Ambele modificări sunt post pe post, semn că selecționerul Slovaciei nu vrea să se închidă. E minutul 73, iar ofensiva rusească nu seamănă cu cea descrisă în cărțile de război.


17:20 Rușii încearcă din greu să revină pe tabelă, dar în afara câtorva centrări și a două cornere nu fac mare lucru în preajma careului lui Kozacik. E minutul 65, iar acest rezultat ar complica grupa. Țara Galilor are trei puncte în acest moment, la fel ca Slovacia, iar Anglia și Rusia au un punct, cu mențiunea că englezii mai au de jucat un meci contra galezilor.


17:14 Slovacia nu se retrage, chiar dacă are un avantaj de două goluri pe tabelă și Weiss încearcă să profite de spațiile mari și fundașii lenți din apărarea Rusiei. Weiss și Hamsik au devenit primii jucători din ultimele trei ediții ale EURO care-și pasează decisiv în același meci.


17:06 A început repriza a doua, iar Slutski a mutat, pentru că Rusia e în pericol să rămână cu un singur punct după două meciuri. Au intrat Mamaev și Glushakov, au ieșit Golovin și Neustadter. Golul lui Weiss și bijuteria lui Hamsik a făcut din Slovacia prima echipă care dă două goluri în prima repriză la acest Campionat European.


16:46 GOOOOOOL SLOVACIA! Cel mai frumos gol de la EURO. Weiss bate scurt un corner, paseză la Hamsik și assităm la un moment de magie. Șut violent la colțul lung, cu dreptul, bară-bară și gol. Nicio șansă pentru Akinfeev, din nou! Pauză și Slovacia are un avantaj mult prea mare pentru ce s-a jucat.


16:42 Rușii continuă să preseze, dar nici apărarea lor nu e cea mai insporată. Hamsik găsește spațiu în jumătatea adversă, scoate doi oameni din joc și șutează, dar execuția sa trece mult pe lângă poarta lui Akinfeev.


16:35 GOOOOOL SLOVACIA! Hamsik dă o pasă genială, de 30 de metri, Weiss scapă pe stânga, ridiculizează doi fundași adverși și finalizează la colțul lung, fără șanse pentru Akinfeev. 1-0 Slovacia, contrar cursului jocului!


16:29 E bulevard în apărarea Slovaciei, iar rușii profită din plin. Smolov înaintează, șutează cu dreptul, dar balonul trece mililmetric pe lângă poarta lui Kozacik.


16:22 Rușii cer penalty, după o intrare a lui Durica la Dzyuba, dar Damir Skomina lasă jocul să continue și bine face. Imediat, Smolnikov centrează din dreapta, Dzyuba reia slab, iar mingea lovește bara. 


16:14 Slovacii încep să echilibreze lupta de la mijlocul terenului și au primele oportunități. Vedeta Hamsik trage din afara careului, peste poarta lui Akinfeev, iar fundașul central Durica încearcă un șut de la distanță, fără succes însă.


16:03 Au și rușii un Nicușor Stanciu al lor. Și dacă tot vorbim despre Stanciu, colegii de la Digi anunță că a fost scos din primul „11” în această seară de Bogdan Stancu, Chipciu trece în stânga.


16:00 A început partida! Sunt Cristi Scutariu și cu toate că nu trebuia să mă ocup de live blog, o fac! De ce? Pentru că ai mei colegi responsabilit cu asta sunt ocupați să asimileze razele soarelui și nu s-au întors în redacție în timp util. 


15:58 Ne pregătim pentru primul meci al zilei. Culmea, suporterii ruși nu s-au mai bătut cu nimeni de data asta, deci fie s-au cumințit ei, fie a dispărut inventivitatea jurnaliștilor occidentali. Revenind la fotbal, Rusia pare favorită după rezultatul cu Anglia, însă Slovacia a jucat foarte bine în prima etapă, cu Țara Galilor.


Ziua 6 la Euro 2016

  • Rusia – Slovacia, Grupa B, de la 16:00
  • România – Elveția, Grupa A, de la 19:00
  • Franța – Albania, Grupa A, de la 22:00

Rusia – Slovacia, de la 16:00

Etapa a doua din faza grupelor Euro 2016 e deschisă de partida Rusia – Slovacia, din Grupa B. Remiza cu Anglia, scor 1-1, îi plasează pe ruși într-o poziție foarte bună în vederea calificării, dar pentru asta echipa lui Leonid Slutski are nevoie de măcar o remiză și în partida cu Slovacia. De cealaltă parte, Hamsik și Compania nu-și mai permit pași greșiți. Victoria pare singura opținue pentru slovaci, în condițiile în care au pierdut în fața Țării Galilor și mai au de jucat cu Anglia, în ultima etapă.

Leonid Slutski, antrenor Rusia: „Nu suntem euforici (n.r. după egalul cu Anglia) Până acum nu au fost meciuri dezechilibrate la Euro și nu cred că suntem favoriți în această partidă. Trebuie să jucăm așa cum am făcut-o cu Anglia. Nu cred că va fi mai greu, dar nici mai ușor. Toate echipele din această grupă au încă șanse la calificare”

Jan Kozak, antrenor Slovacia: „Echipa Rusiei e formată din fotbaliști care evoluează la formații precut ȚSKA Moscova sau Zenit, prezente constant în Champions League. Au crescut sub comanda lui Slutski și sunt foarte organizați, cu o tranziție foarte bună.

Înfrângerea cu Țara Galilor putea fi evitată. Am revăzut meciul și galezii au făcut mai multe erori, dar noi nu am profitat de șansele noastre. Am făcut și noi greșeli, iar acum avem șansa să ne revanșăm”

Rusia – Slovacia, echipele probabilie

  • Rusia: Akinfeev – Smolnikov, Ignashevich, V Berezutski, Schennikov – Neustädter, Glushakov – Shatov, Shirokov, Kokorin – Dzyuba
  • Slovacia:  KozÃ¡Ăik – Pekarík, Å krtel, Durica, HuboÍan – HroÅ¡ovsky – Mak, Kucka, Hamšík, Weiss – Nemec

ROMÂNIA – ELVEȚIA,  de la 19:00, LIVE BLOG (AICI AI TOATE DETALIILE)

Franța – Albania, de la 22:00

Ziua e închisă de partida Franța – Albania, de la Marseille, din Grupa A, din care face parte și România. Meciul este cel mai dezechilibrat de la acest Campionat European, cel puțin în privința cotelor de la pariuri. Franța e principala favorită la cucerirea trofeului, în timp ce Albania e văzută cu cele mai mici șanse dintre cele 24 de naționale prezente în Hexagon. Învinsă de Elveția în prima etapă și fără căpitanul Lorik Cana (eliminat pentru două cartonașe galbene văzute în prima repriză a meciului de debut), Albania pare victimă sigură în fața starurilor din naționala lui Deschamps.

Presa franceză anunță două schimbări în echipa de start a „cocoșilor”, față de meciul câștigat greu în fața României. Griezmann și Pogba ar putea lua loc pe banca de rezerve, în locul lor fiind preferați Kingsley Coman și Anthony Martial.

Didier Deschamps, antrenor Franța: „Atmosfera va fi fantastică. Este un stadion potrivit pentru fotbal. Noul Velodrome este sinonum cu atmosfera perfectă pentru fotbal. Întotdeauna e plăcut să te întorci – ultima dată am fost aici în 2015.

Albania e foarte organizată pentru că are un antrenor italian care a făcut o treabă excelentă. Se apără bine, dar nu se mulțumesc numai cu asta. Sunt buni pe contraatac și muncesc foarte mult. E impresionant cât de mult aleargă. Am văzut asta împotriva Elveției, când ar fi meritat să egaleze”

Gianni De Biasi, antrenor Albania: „Cunoaștem bine Franța. Joacă acasă și vor fi împinși de la spate de fani. Vom încerca să limităm cât de mult posibil spațiile și să încercăm să îi prindem pe contraatac atunci când vom avea șansa. Kingsley Coman a crescut foarte mult. N’Golo Kante a fost o surpriză, a fost incredibil în Premier League. Franța e una din cele mai bune echipe din lume.

Am jucat bine cu Elveția și am ratat o șansă imensă de a marca. Partea bună este că am rezistat o oră (în inferioritate) împotriva unei echipe foarte bune, mult mai bine plasată în clasamentul FIFA”

Franța  – Albania, echipele probabile

  • Franța: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kanté, Matuidi – Coman, Payet, Martial – Giroud.
  • Albania: Berisha – Hysaj, Ajeri, Mavraj, Agolli; Kukeli, Xhaka – Roshi, Abrashi, Lenjani – Sadiku

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup