LIVE BLOG | Portugalia – Franța e marea finală de la EURO 2016! Griezmann a sclipit în semifinala cu Germania, scor 2-0, și e golgheterul turneului final

LIVE BLOG | Portugalia - Franța e marea finală de la EURO 2016! Griezmann a sclipit în semifinala cu Germania, scor 2-0, și e golgheterul turneului final
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Portugalia – Franța e marea finală de la EURO 2016. Echipa lui Didier Deschamps a obținut calificarea în ultimul act după o victorie clară, 2-0 cu Germania. Antoine Griezmann, atacantul lui Atletico Madrid, a înscris ambele goluri ale partidei. Mai întâi a punctat din penalty-ul comis de Schweinsteiger, în prelungirile primei reprize, apoi a stabilit scorul final în minutul 72, după o greșeală a lui Manuel Neuer.

Germania – Franța 0-2 (Griezmann 45+2, 72)

  • Germania: Neuer – Hector, Howedes, Boateng (Mustafi 61), Kimmich – Schweinsteiger (Sane 79), Kroos, Emre Can (Gotze 67) – Ozil, Muller, Draxler
  • Franța: Lloris – Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra – Sissoko, Matuidi, Pogba – Payet (Kante 71), Giroud (Gignac 78), Griezmann (Cabaye 90+2)

23:53 FINAL DE MECI! Kimmich are o ocazie momunemtală, dar lovitura sa de cap e scoasă, nimeni nu știe cum, de Hugo Lloris și Rizzoli fluieră pentru ultima dată. Portugalia – Franța e marea finală de la EURO 2016, după o semifinală în care francezii lui Deschamps au jucat perfect din punct de vedere tactic și au învins clar Germania. Campioana Mondială pleacă acasă după un turneu oscilant, terminat în genunchi.


23:47 Cele 65 de procente din dreptul posesiei nu o ajută absolut deloc pe Germania. Deschamps a predat o lecție de tactică, iar nemții sunt descumpăniți în finalul meciului. Nu au nici măcar puterea de a pune presiune cu adevărat pe Lloris. Patru minute de prelungire. Iese și Griezmann pentru a primi aplauzele meritate.


23:43 E greu de crezut că Germania mai poate întoarce soarta meciului în cele cinci minute rămase. Francezii stau bine în apărare, iar visul marii finale de la Paris e din ce în ce mai aproape. Griezmann scapă pe contraatac, îl driblează pe Howedes, dar șutul său se duce pe direcția lui Neuer.


23:37 Germania declanșează forcingul, pentru că e la doar câteva minute de ratarea finalei. Iese Schweinsteiger, aflat, cel mai probabil, la ultimul meci în tricoul Manschaftului, intră tânărul Sane, cel care e aproape să marcheze la chiar prima atingere de minge, dar balonul trece puțin pe lângă poartă. Schimbă și Deschamps, cu Gignac în locul lui Giroud.


23:31 GOOOOOL FRANȚA! Tânărul Kimmich greșește grav, Pogba centrează din stânga, Neuer iese și respinge greșit, direct la Griezmann, iar vârful lui Atletico cam pune capăt meciului. Execuție cu talpa, din apropiere, al șaselea gol la acest EURO și Germania e în genunchi. Kimmich e aproape să-și răscumpere greșeala de la gol, dar șutul său superb, cu dreptul, întâlnește bara porții lui Lloris.


23:30 Schweinsteiger a ajuns la 38 de meciuri la turneele finale, l-a depășit pe Klose și a intrat în istoria fotbalului german. Schimbare și la francezi, cu Kante în locul lui Payet.


23:25 Prima schimbare ofensivă a lui Low. Emre Can îi lasă locul lui Mario Gotze, iar marcatorul golului din finala Mondialului de acum doi ani e cam ultima speranță a nemților. Ar mai fi pe bancă Podolski.


23:18 Situația devine dramatică pentru Low. Boateng e înlocuit cu Mustafi după ce se accidentează și nu mai poate continua meciul. Germania pierde o schimbare și mai are 30 de minute la dispoziție să inventeze ceva. Prietenele francezilor cu siguranță se bucură de meci.


23:12 Penalty-ul dictat în prelungirile primei reprize face din Germania echipa împotriva căreia s-au dictat cele mai multe lovituri de la 11 metri în fazele finale de la EURO. Franța iese rar spre deloc în defensivă, dar ziua proastă prinsă de Ozil și Dralxer face ca apărarea condusă de Koscielny să stea liniștită.


23:03 Start în repriza a doua. Misiunea Germaniei se complică teribil, pentru că Franța va pune un accent și mai mare pe defensivă, iar trecerea timpului ar putea aduce spații mari pentru Griezmann pe contraatac.


22:48 GOOOOOOOL FRANȚA! Schweinsteiger face un lucru pe care l-am văzut și la Boateng în sfertul cu Italia. Sare la cap cu mâna depărtată de corp, mingea reluată de Evra cu capul îl lovește în braț și Rizzoli arată penalty. Execută Griezmann, în dreapta lui Neuer, și Franța intră în avantaj la cabine. Atacantul lui Atletico e golgheterul EURO cu cinci goluri și cu greu mai poate fi detronat.


22:44 Spre deosebire de comentatorii de la ProTV, cei de la Dolce știu sau cel puțin par că știu ceva fotbal și explică bine motivul retragerii Franței. Deschamps joacă foarte jos, în speranța că nemții vor fi atrași de mirajul ofensiv și vor uita de defensivă. Acest lucru se întâmplă în minutul 42, când Giroud scapă singur cu Neuer de la mijlocul terenului, dar aleargă cu doi saci de ciment în spate și e prins de Howedes exact în momentul șutului. Mare ocazie pentru țara gazdă.


22:37Aparent e rușinos ca o echipă de talia Franței să nu treacă jumătatea terenului, dar twitter-ul ne aduce aminte că scorul din Brazilia – Germania în același minut era 0-5. La nemți se simte lipsa lui Mario Gomez, în timp ce Giroud e blocat fără mari probleme de fundașii centrali ai lui Low. Can ia primul galben după un fault la Griezmann și-i dă lui Pogba șansa unei lovituri libere din poziție bună, dar starul lui Juve îl imită pe Payet și bate foarte slab. Mult prea slab pentru a-l enerva măcar pe Neuer.


22:28 Francezii s-au retras foarte mult, iar forța ofensivă a Germaniei e atât de mare încât nu are cum să nu producă pericol. Schweinsteiger șutează de la distanță, mingea se duce sub bară, dar Lloris respinge de sub bară. 28 de minute în care Franța ne-a păcălit cu startul mai bun, dar atât.


22:22 Pogba face aceeași greșeală ca în meciul cu Irlanda, intră din spate la Ozil, dar Rizzoli nu vede faultul petrecut fix pe linia de 16 metri. Raportul de forțe s-a schimbat, Germania e echipa care domină, iar Franța așteaptă contraatacurile.


22:15 Vin replicile Germaniei. Emre Can centrează pentru Muller, dar vârful lui Bayern parcă nu vrea, cu orice preț, să înscrie la EURO și reia complet aiurea din poziție bună. Același Emre Can, care a intrat excelent în meci, șutează cu stângul din marginea careului de 16 metri, dar Lloris respinge cu un efort disperat. Așa arată graficul posesiei mingii în primele 15 minute.


22:10 Prima mare ocazie a meciului. Combinația dintre Matuidi și Griezmann scoate din joc doi fundași nemți, vârful lui Atletico beneficiază de un paravan al lui Giroud, trage cu dreptul la colțul lung, dar nu face suficient pentru a-l învinge pe Neuer. Franța începe mai bine și nemții ies cu greu din propria jumătate.


22:05 Se începe nervos, Howedes are o intervenție la limită în careu, dar Rizzoli nu acordă penalty și bine face. Franța e ceva mai activă, iar fanii nemți, cel puțin 15.000 la număr, fac față cu brio.


22:00 „Nu sunt cu voi în persoană, dar inima mea e cu voi. Să aveți un meci bun”, e mesajul transmis de Karim Benzema, marele absent al Franței, înaintea partidei care tocmai a început. Italianul Nicola Rizzoli e la centru.


21:50 Islanda nu e uitată. Fanii nemți și francezi prezenți pe Velodrome au luat salutul viking al nordicilor și l-au refăcut. Evident, nu a sunat la fel, dar așa vedem și noi cât a însemnat Islanda pentru acest EURO.


21:42 Meci special pentru Blaise Matuidi. În urmă cu fix cinci luni, mijlocașul lui PSG juca într-un derby contra lui Marseille, tot pe Velodrome, și era atacat cu torțe și petarde de ultrașii marseiezi. Astăzi Matuidi se întoarce pe Velodrome, dar nu va mai fi bombardat, ci încurajat.


21:25 Absențele lui Hummels, Khedira și Mario Gomez fac ca Franța să fie dată drept ușor favorită de casele de pariuri. Totuși, nu trebuie să uităm că ultima semifinală jucată de nemți contra țării gazdă a unui turneu final s-a terminat urât.  Acel 7-1 cu Brazilia nu va fi uitat foarte repede.


21:05 Meciul se va juca la Marseille, pe Stade Velodrome, iar fanii nemți vor putea face cu greu față numărului imens de spectatori francezi prezenți. Cele două echipe au ieșit pe gazon pentru a inspecta terenul.


20:50 Avem cele două echipe de start. Surpriza apare în 11-le lui Deschamps, care a renunțat la Rami și a ales să-l titularizeze pe Umtiti. Locul lui Khedira în formația lui Joachim Low a fost luat de Emre Can, mijlocașul central de la Liverpool.


20:30 O oră și jumătate până la meciul dintre Germania și Franța, probabil cel mai așteptat de la acest European. Aveți mai jos statistica celor două echipe. Francezii stau mai bine la doar două capitole, intervenții reușite și goluri marcate. În rest, Germania e peste.


Semifinala Germania – Franța are toate șansele să fie un meci care se va bucura de mai mult interes decât finala turneului. Poate cele mai bune echipe de până acum la EURO, cele două se întâlnesc în meci direct însă se află în condiții complet diferite. Nemții lui Low sunt grav afectați de absențe, cu Mats Hummels suspendat, și Mario Gomez și Sami Khedira accidentați, iar rezervele acestora nu au părut până acum la același nivel. De cealaltă parte, gazda turneului nu doar că vine fără probleme de lot, însă elevii lui Didier Deschamps au un moral ridicat după demonstrația de forță făcută în sfertul de finală împotriva Islandei. 

Va fi prima întâlnire între cele două naționale la un turneu final de campionat european, Germania și Franța duelându-se până acum doar la Cupe Mondiale. Au fost patru astfel de întâlniri, victoriile fiind împărțite. Ultima întâlnire a avut loc la mondialul din 2014, din Brazilia, atunci când nemții au trecut cu 1-0 de Franța în sferturi și au câștigat trofeul. 

Semifinale Euro 2016! Lupta pentru trofeu. Programul meciurilor, rezultate și transmisiunile TV de la Campionatul European

Statistica este în favoarea Germaniei înaintea acestei semifinale. Franța nu a reușit niciodată să iasă fără gol primit din întâlnirile cu nemții la turneele finale. Mai mult, Germania a ajuns în faza semifinalelor la ultimele șase turnee finale la care a participat (CM 2006, EURO 2008, CM 2010, EURO 2012, CM 2014, EURO 2016) însă ultimul european câștigat a fost acum 20 de ani, în 1996. 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”