EXCLUSIV | De ce a fost Franţa ca un şarpe, cine a fost "motorul" echipei şi cum s-a dezvoltat fotbalul în Hexagon! Lupescu: "Au început după o idee a unui român"

17 iul 2018 3750 afişări CM 2018
EXCLUSIV | De ce a fost Franţa ca un şarpe, cine a fost "motorul" echipei şi cum s-a dezvoltat fotbalul în Hexagon! Lupescu: "Au început după o idee a unui român"

Fostul mare internaţional Ionuţ Lupescu a explicat la ProSport LIVE de ce a meritat Franţa să cucerească CM 2018 şi a dezvăluit cine a pus bazele fotbalului în Hexagon. Elevii lui Deschamps au câştigat cu 4-2 în faţa Croaţiei.

"Cred că Franţa a meritat să câştige. A fost ca un şarpe! Când a vrut 'să muşte' atunci, au pus probleme. Dacă aţi văzut ce a declarat înaintea finalei Deschamps, când a spus că vrea să înveţe din înfrângerea de la Euro, asta a şi făcut. Au vrut să fie siguri pe ei că nu primesc gol", a spus Ionuţ Lupescu laProSport LIVE.

Apoi, a continuat: "Pentru mine, Kante a fost omul care a ţinut mijlocul echipei, a fost extrem de echilibrat. Deschamps a reuşit să facă din ei, în primul rând, o echipă adevărată. Se completează foarte bine Kante cu Pogba la mijlocul terenului. Sunt jucători aproape compleţi în echipa Franţei, au meritat să fie campioni mondiali".

Kaiserul a anunţat cui i se datorează expansiunea fotbalului francez. "Ei sunt cam primii în Europa care au început cu astfel de academii de fotbal, după o idee a unui român. Este vorba de Ştefan Kovacs, care la acea vreme era selecţionerul Franţei...În campionatele mari, cei mai mulţi jucători care transferă dintr-un campionat puternic sunt francezii, apoi vin sârbii sau croaţii".

Franţa a devenit a doua cea mai tânără echipă care câştigă Cupa Mondială, după Brazilia în 1970. "Cocoşii Galici" au o medie de 25 de ani şi 10 luni, în timp ce sud - americanii aveau o medie de vârsta de 25 de ani şi 9 luni.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.