„Da, şi femeile se uită la fotbal!”. Emma Zeicescu, vedeta TVR, are un mesaj înainte de semifinalele Cupei Mondiale | FOTO

9 iul 2018 7727 afişări CM 2018
„Da, şi femeile se uită la fotbal!”. Emma Zeicescu, vedeta TVR, are un mesaj înainte de semifinalele Cupei Mondiale | FOTO
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Şi jurnalista de la TVR, Emma Zeicescu, se numără printre fanii sportului rege. Moderatoarea emisiunii Perfect Imperfect de la TVR 1 se bucură de luna de fotbal mondial şi crede că avem parte de un campionat al surprizelor. Negociază cu băiatul ei de 4 ani, Rafael Idris, cine e stăpânul telecomenzii mai ales pentru meciurile de la ora 21.00.  

Am stat de vorbă cu Emma Zeicescu despre fotbal şi Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia şi am aflat şi pe cine mizează ea în finală.

Fotografii: Elena HIRTAN

Ce strategie ti-ai pregatit pe perioada CM (o lună întreagă de fotbal )? Petreci timp în faţa televizorului sau pleci cât mai mult departe de el?

Îmi place fotbalul. Dacă ar fi după mine, aş vrea să am campionate mondiale şi europene... non stop. Cum am şi rubrică de Mondial în emisia zilnică Perfect Imperfect de la TVR 1, chiar aveam nevoie de o strategie. Eu nu fac parte din categoria femeilor care vor să îşi împiedice partenerul să se uite la fotbal. Ba chiar dimpotrivă, aş zice. Mai ales dacă joacă o echipă tare, atunci fotbal să fie! Pe mine mă bucură luna asta de fotbal şi pentru că am ocazia să văd exact cam care mai este nivelul. Daca mă uit până acum la ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial FIFA Rusia, la cum au plecat acasă Argentina, Spania, Germania, Portugalia sau Brazilia, parcă l-aş numi campionatul surprizelor.

Cine este stăpânul telecomenzii în casă în această perioadă? Dar în general?

În general....Rafael Idris, băiatul meu de 4 ani, stăpâneşte televizorul pentru desene animate şi YouTube. Aşa că a trebuit să discutăm. În perioada asta, lucrurile arată cam aşa: la meciurile de la ora 17.00, când copilul este la bunici, nu sunt probleme. Când vine vorba de meciul de la ora 21.00, apare negocierea cu copilul. Cine ia televizorul - asta e intrebarea! În final, cedez doar dacă meciul este plictisitor şi am apucat să îmi fac o idee despre ce fotbal se joacă în acel moment.

Eşti microbistă? Dacă da, pe cine mizezi în acest an la CM? Cine va juca finala?

Uitându-mă până acum la evoluţiile marilor echipe, parcă aş fi tentată să aleg Belgia sau Croaţia. Este fabulos să rămâi în competiţie şi să arăţi că ştii fotbal, deşi nu făceai parte dintre preferate. Sunt o pasionată de fotbal, dar am ajuns să mă uit mai mult la europene sau mondiale. Am să aleg totuşi o echipă care mie mi-a demonstrat până acum că e constantă, tehnică şi care reuşeşte şi să joace un fotbal spectacol - Franţa. Nu mă vedeam ţinând cu Franţa, dar au o maturitate a lotului pe care eu o apreciez. În finală, deşi mi-au plăcut mult şi belgienii, şi croaţii, o să mizez pe Franţa şi Anglia. Să vedem cine iese în viaţă din semifinale însă...

Câte mecriuri ai văzut până acum de la CM? Câte ai ratat?

Am văzut destul de multe încât să îmi stochez în memorie Brazilia-Eleveţia, Croaţia - Danemarca, Spania - Rusia... Mi-am adus aminte din nou şi de emoţiile de la penalty-uri, aşa că sigur am să aleg un loc relaxat ca să văd finala. Da, şi femeile se uită la fotbal!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.