Au avut o "mină de aur", dar l-au dat afară cu scandal. Clubul din Liga 1 care avut în curte un titular din meciul Tunisia - Anglia: "O bandă de mercenari!"

19 iun 2018 3560 afişări CM 2018
Au avut o "mină de aur", dar l-au dat afară cu scandal. Clubul din Liga 1 care avut în curte un titular din meciul Tunisia - Anglia: "O bandă de mercenari!"

Syam Ben Youssef (29 de ani) a fost integralist la primul meci al Tunisiei, naţională care a absentat la ultimele două ediţii ale turneului mondial. Africanii au fost aproape de un rezultat mare cu Anglia, dar Harry Kane le-a năruit speranţele în minutul 90+1.

Grupa H a fost una dintre puţinele grupe în care favoritele s-au impus în meciurile de debut. După victoria lejeră a Belgiei împotriva statului Panama, scor 3-0, Anglia şi-a respectat şi ea statutul şi trecut de Tunisia cu 2-1. Partida nu a fost una uşoară şi, chiar dacă au dominat categoric partida, englezii s-au impus cu un gol marcat în prelungiri. La echipa din nordul Africii a evoluat pe tot parcursul partidei Ben Youssef, fostul fundaş al Astrei Giurgiu.

Tunisianul semna cu Astra în 2012, când a venit liber de contract de la o echipă din ligile inferioare din Anglia. Deşi nu primea multe şanse în momentul transferului, Ben a reuşit să se impună în România, fiind desemnat căpitan în câteva rânduri. În cele 3 sezoane ptrecute în România, fundaşul a adunat 96 de partide.

A plecat cu scandal

Africanul a părăsit România în 2015, iar principalul motiv al plecării a fost pricinuit de evoluţia dintr-un meci din campionat. Patronul anunţa printr-o intervenţie motivele pentru care fundaşul nu va mai continua la Giurgiu.

„Ben Youssef nu mai are nicio treabă cu Astra. Sigur, vom mai avea nişte plăţi de făcut, el ia bani mulţi. Sunt câţiva mercenari care au făcut un grup, o bandă de mercenari, care nu au nicio legătură cu acest club”, spunea Ioan Niculae în 2015. După plecarea de la Astra, Ben a semnat cu Caen, unde a confirmat evoluţiile din perioada petrecută în România.

Din 2017, tunisianul joacă în prima ligă din Turcia, la Kasimpasa, unde este titular meci de meci.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.