"Asta e clar!" Contra a susţinut Spania şi a găsit prima explicaţie pentru contraperformanţa cu Rusia: "Cu el nu s-ar fi întâmplat niciodată!"

1 iul 2018 9331 afişări CM 2018
"Asta e clar!" Contra a susţinut Spania şi a găsit prima explicaţie pentru contraperformanţa cu Rusia: "Cu el nu s-ar fi întâmplat niciodată!"

Fost jucător şi antrenor în Spania, Cosmin Contra (42 de ani) a fost un mare fan al La Roja la Cupa Mondială din Rusia şi, după marea surpriză din optimi, a găsit motivele pentru campania încheiată prematur a campioanei mondiale din 2010.

Dacă a fost un capitol la care Spania a impresionat, acela s-a numit posesie, ibericii strângând 74 de procente în dreptul statisticii. Dar chiar acest detaliu i-a făcut pe mulţi să considere că Spania a jucat slab, iar părerea e împărtăşită şi de selecţionerul Cosmin Contra: "E clar că Spania nu a jucat bine niciun meci la acest Campionat Mondial, în afară de cel cu Portugalia. Restul meciurilor, aceeaşi posesie sterilă, fără viteză de joc. În toate meciurile, Spania a suferit. Până la urmă e o eliminare corectă", a spus "Guriţă", pentru Telekom Sport.

Pentru Spania urmează o perioadă în care trebuie să găsească răspunsul la multe întrebări, iar unul dintre ele e dat de Contra, care consideră că schimbarea lui Lopetegui cu Hierro cu doar două zile înaintea meciului cu Portugalia a fost mişcarea care a dus la o contraperformanţă greu de uitat: "A afectat jocul Spaniei. Şi, vrei sau nu vrei, acele schimbări, chiar cu două zile înainte de meciul cu Portugalia, au făcut ca jocul să arate altfel. Cunoscându-l pe Julen şi fiind prietenul meu, nu s-ar fi întâmplat cu el pe bancă ce s-a întâmplat astăzi", a fost opinia exprimată de Contra.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.