"Sunt devotat echipei şi am nevoie de bani urgent spre a cumpăra un teren pentru copiii mei". Cum a ajuns un antrenor din Premier League să plătească 4,3 milioane de euro pentru această declaraţie

28 nov 2016 9460 afişări Comentează şi tu Campionate Externe
"Sunt devotat echipei şi am nevoie de bani urgent spre a cumpăra un teren pentru copiii mei". Cum a ajuns un antrenor din Premier League să plătească 4,3 milioane de euro pentru această declaraţie

Tony Pulis, antrenorul echipei de fotbal West Bromwich Albion, a pierdut 4.3 milioane de euro în instanţă în urma procesului cu fostul club Crystal Palace, notează BBC.

În primă instanţă, un tribunal de arbitraj al managerilor din Premier League a decis la începutul anului că Tony Pulis trebuie să plătească daune în valoare de 4.3 milioane de euro către Crystal Palace, în urma unei dispute privind modul în care a plecat de la club la începutul sezonului 2014-2015.

Conducerea clubului Crystal Palace a susţinut faptul că Pulis a primit în mod nemeritat un bonus în valoare de 2.3 milioane de euro. Tehnicianul britanic în vârstă de 58 de ani a contestat acest demers în instanţă, dar Înalta Curte a dat un verdict defavorabil lui Pulis.

Potrivit motivării deciziei Înaltei Curţi din Birmingham, Tony Pulis avea un contract cu Crystal Palace în care era specificat un bonus de 2.3 milioane de euro dacă va menţine echipa în Premier League la finele sezonului 2013-2014 şi rămâne în funcţie până la 31 august 2014.

Pulis a menţinut-o pe Palace în prima ligă, dar nu a rămas până la data menţionată în contract. Totuşi, antrenorul a cerut acel bonus mai devreme decât era stabilit, apoi a anunţat clubul că vrea să plece. Tony Pulis şi-a încheiat contractul cu Crystal Palace în data de 14 august, înainte de începerea noului sezon.

Judecătorul a decis luni că Tony Pulis a păcălit clubul Crystal Palace, prin faptul că le-a spus că "este devotat echipei şi că are nevoie de bani urgent spre a cumpăra un teren pentru copiii săi". Ulterior, Pulis nu a efectuat nicio tranzacţie cu proprietăţi sau terenuri. Astfel, Tony Pulis l-a minţit pe Steve Parish, preşedintele lui Crystal Palace, şi nu i-a dezvăluit adevăratele intenţii, având "un comportament dizgraţios".

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.