Coutinho ”evadează” de la Barcelona. Două cluburi au început licitaţia, dar catalanii se aleg cu o gaură uriaşă de pe urma afacerii. Detaliile transferului

25 mar 2019 6400 afişări Spania
Coutinho ”evadează” de la Barcelona. Două cluburi au început licitaţia, dar catalanii se aleg cu o gaură uriaşă de pe urma afacerii. Detaliile transferului

Philippe Coutinho (26 de ani) este aproape să se despartă de Barcelona, în iunie. Mijlocaşul a fost scos la vânzare de catalani, iar ofertele nu s-au lăsat prea mult aşteptate. Două super echipe din Premier League, Manchester United şi Chelsea, sunt cele mai importante pretendente. Potrivit presei din Spania, Barcelona s-ar mulţumi cu 100 de milioane de euro.

Catalanii nu sunt la prima încercare de a renunţa la Coutinho. Şi în iarnă l-au trecut pe lista neagră, dar la soarta i-a fost cruţată de vestiar, care a sărit în apărarea brazilianului. Messi & co. îl apreciază, au cerut să primească mai multe şanse, dar realizările nu au venit. Deşi se transfera de la Liverpool ca un adevărat star, nu s-a integrat în echipă, iar schimbarea campionatului a fost un motiv al eşecului.

Din momentul transferului şi până acum, mijlocaşul a marcat 19 goluri în 63 de partide, dar reuşitele au venit, de cele mai multe ori, în dueluri cu echipe mai slab cotate. Nici jocul din teren nu a impresionat. Dacă la Liverpool era un fotbalist decisiv şi făcea diferenaţa în ultimii metri, în La Liga a avut prestaţii mult mai slabe.

Presa din Spania şi cea din Anglia scriu că Manchester United şi Chelsea sunt cele mai importante nume care îl vor pe Coutinho, iar suma dorită de Barcelona, ar putea fi achitată fără prea mari eforturi financiare din partea englezilor. Însă, cele 100 de milioane de euro ar produce o gaură importantă în conturile catalanilor. Afacerea le-ar produce un minus de aproximativ 50 de milioane de euro, incluzând banii pentru care a fost cumpărat (135 de milioane de euro) şi salariul.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.