S-au înţeles! Mourinho şi Eva Carneiro au ajuns la un acord! Fostul medic al lui Chelsea refuzase despăgubiri de 1,6 milioane de euro

7 iun 2016 24246 afişări Campionate Externe
S-au înţeles! Mourinho şi Eva Carneiro au ajuns la un acord! Fostul medic al lui Chelsea refuzase despăgubiri de 1,6 milioane de euro

UPDATE Chelsea şi Jose Mourinho au ajuns la o înţelegere cu fostul medic al primei echipe, Eva Carneiro, după ce aceasta acuzase clubul londonez că a forţat-o să demisioneze, iar pe tehnicianul portughez de discriminare, anunţă Sky Sports.

Jose Mourinho s-a prezentat astăzi la tribunal, deşi era aşteptat pentru declaraţii abia la începutul săptămânii viitoare, iar cele două părţi au anunţat în scurt timp încetarea amiabilă a conflictului.

Astăzi, Eva Carneiro ar fi trebuit să prezinte probe în tribunal, după ce în prealabil refuzase o ofertă de 1,6 milioane de euro pentru a rezolva problema în afara curţii. Discuţiile dintre cele două părţi au durat aproape două ore, iar la final clubul Chelsea a anunţat că s-a ajuns la un acord cu Eva Carneiro, fără să ofere detalii.


Articolul iniţial

Fostul medic al clubului englez Chelsea Londra, Eva Carneiro, a refuzat o suma compensatorie de 1,5 milioane de euro din partea oficialilor echipei pentru a renunţa la procesul intentat clubului, după ce a fost destituită din funcţie în luna august a anului trecut, notează BBC Sport.

În prima etapă a sezonului 2015/2016, Carneiro l-a enervat pe fostul antrenor al clubului, Jose Mourinho, cu care are un proces în civil, pentru că a intrat pe teren în timpul meciului cu Swansea (2-2), fără permisiunea portughezului, pentru a-i acorda îngrijiri medicale lui Eden Hazard.

  • Noul antrenor al lui Manchester United, Jose Mourinho, este acuzat că a numit-o "filha de puta" (trad. fiică de t****) pe Eva Carneiro în momentul scandalului. Conform Daily Mail, tehnicianul portughez a angajat un "expert în înjurături" de la Universitatea din Oxford pentru a dovedi că a strigat "son of a bitch", o înjurătură aruncată la nervi, dar nu spre fostul medic al echipei

Tehnicianul portughez a numit-o pe doctoriţa în vârstă de 42 de ani "naivă şi impulsivă", pentru că, din cauza faptului că i-a acordat îngrijiri medicale lui Hazard a lăsat-o pe Chelsea, temporar, în doar nouă jucători de câmp, după ce portarul Thibaut Courtois fusese deja eliminat.

De atunci, Eva Carneiro nu a mai făcut parte din staff-ul primei echipe a londonezilor, iar cele două părţi şi-au separat drumurile în luna septembrie a anului 2015. După acest incident, fostul medic de la Chelsea a intentat un proces în care acuza clubul de discriminare, Carneiro se judecă şi cu Mourinho, în civil.

"Aceasta e povestea a doi angajaţi: unul bun (Dr. Carneiro) şi unul rău (Jose Mourinho).

Angajatul rău forţează angajatul bun să-şi piardă slujba visurilor ei şi angajatorul nu face nimic pentru a opri asta. Angajatul rău înjură, hărţuieşte sexual şi degradează angajatul bun pentru că şi-a făcut slujba, adică, în calitate de medic al  primei echipe, a asigurat siguranţa şi sănătatea la marginea terenului.

În loc să investigheze şi să disciplineze angajatul rău, angajatorul i-a permis acestuia să ducă la îndeplinire degradare şi să-şi continue munca ca şi până atunci", a declarat reprezentantul legal al Evei Carneiro în faţa judecătorului.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.