Robert Cristian Trif, aproape de a deveni primul patron străin de club din Emiratele Arabe Unite. "În 5 ani vreau titlul"

21 oct 2014 3286 afişări Comentează şi tu Campionate Externe
Robert Cristian Trif, aproape de a deveni primul patron străin de club din Emiratele Arabe Unite. "În 5 ani vreau titlul" sursa foto: facebook

Impresarul român Robert Cristian Trif, în vârstă de 34 de ani, ar putea deveni primul patron străin de club din Emiratele Arabe Unite, anunţă Gulfnews.com.

În aproximativ 3 săptămâni, Trif va afla dacă echipa sa, Dubai Athletic, va face parte din eşalonul secund al campionatului din Emirate, acolo unde au rămas trei locuri goale, după dizolvarea cluburilor Al Raams, Al Jazira Al Hamra şi Al Arabi. "Strategia mea este una pe termen lung. Vreau să construiesc un club care să devină auto sustenabil, iar în cinci ani să câştig prima divizie. Vreau să promovăm în primii doi ani, în al treilea să ne consolidăm, iar în al cincilea să jucăm în Liga Campionilor Asiei", a declarat impresarul român pentru Gulfnews.

Conform sursei citate, favorit pentru conducerea tehnică a clubului este Ilie Balaci, fost antrenor în Orientul Mijlociu, la Al Shabab, Al Ahli şi Al Ain. Echipa va evolua pe unul dintre cele trei stadioane din Dubai care în acest moment nu au proprietar. Trif a promis totodată că strategia clubului se va axa şi pe promovarea tinerelor talente, atât din spaţiul Emiratelor Unite, cât şi din străinătate, tocmai pentru a atrage fani la stadion pe viitor. "Suporterii sunt singurul lucru care lipeşte fotbalului din Emirate. Dacă îi putem atrage alături de noi putem face fotbalul din ce în ce mai bun, de la an la an", a mai spus tânărul antreprenor.

 

"Românii, priviţi ca adevăraţi profesionişti în Asia"

Într-un interviu acordat pentru MEDIAFAX pe 22 aprilie 2013, impresarul care i-a adus pe Nicolas Anelka, Raul Gonzalez şi Mirel Rădoi în Asia, a vorbit despre traiul în Asia. "Fotbalul din Asia s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Vremea când unii atleţi se transferau doar pentru bani în zonă a trecut. Fotbalul este mai performant şi developat comparabil cu anii precedenţi. S-a investit masiv în urmă cu câţiva ani în zonă şi se poate observa ascensiunea fotbalului în special. Viitorul fotbalului şi al sportului în general este cu siguranţă Asia", spunea atunci Trif. Impresarul, un apropiat al tehnicienilor Ion Marin, Florin Motroc şi Ilie Balaci, a lăudat în cadrul aceluiaşi interviu imaginea de care se bucură românii în Emirate. "Românii sunt văzuţi ca adevăraţi profesionişti în această zonă tocmai prin performanţele avute în zonă. Ei aduc un nou suflu fotbalului din zonă şi metodele lor foarte performante şi mentalitatea superioară se imprimă perfect pe stilul acestei zone", povestea atunci Robert Cristian Trif.

 

Cine este Robert Trif

  • A început fotbalul la Centrul de Instruire Aliman Brad, de unde s-a transferat, la 15 ani, la Aurul Brad, iar la 16 ani a debutat la prima echipă
  • În 1998 a dat probe la CFR Cluj, Steaua, CFR Timişoara sau Inter Sibiu, dar a plecat, în cele din urmă, în Ungaria, la Csepel Budapesta. O accidentare gravă l-a obligat să renunţe la fotbal
  • Originar din Brad, judeţul Hunedoara, a plecat de mai bine de 13 ani din România pentru a se stabili în Dubai
  • A pus bazele companiei de impresiariat "Euro World Sports Agency"
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.