Rivalii şi-au unit forţele pentru un proiect de 1,2 miliarde de euro! AC Milan şi Inter vor un nou stadion grandios în Milano

10 iul 2019 2705 afişări Campionate Externe
Rivalii şi-au unit forţele pentru un proiect de 1,2 miliarde de euro! AC Milan şi Inter vor un nou stadion grandios în Milano

AC Milan şi Inter au ajuns la un acord cu autorităţile oraşului Milano în ceea ce priveşte construcţia unui nou stadion care, conform unui comunicat oficial al "rossonerilor", va costa 1,2 miliarde de euro şi va avea nu mai puţin de 60.000 de locuri şi va face parte dintr-un complex grandios. Cele două cluburi au depus la Primăria din Milano studiul de fezabilitate tehnică şi economică.

Cele două cluburi vor să construiască un cartier în jurul noului stadion "de clasă mondială". Proiectul vizează consolidrea zonei San Siro din Milano prin realizarea unui nou stadion modern de 60.000 de locuri. Cartierul ar urma să fie multifuncţional, cu zone dedicate sportului, divertismentului şi cumpărăturilor, "o destinaţie vibrantă pentru cetăţeni, fani şi turişti 365 de zile pe an".

Investiţiile de 1,2 miliarde de euro vor fi făcut din fonduri private. Atât cei de la AC Milan, cât şi cei de la Inter sunt ferm convinşi că aceasta este calea de urmat, fiind încântaţi şi entuziasmaţi de proiect, care "va oferi oraşului Milano un nou punct de reper la excelenţei".

AC Milan şi Inter îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe acelaşi stadion. În prezent, arena din Milano, denumită "San Siro" atunci când AC Milan o foloseşte, iar "Giuseppe Meazza" atunci când este utilizată de Inter. Stadionul are, în prezent, 80.000 de locuri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.