Raiul pe pământ...chinezesc.”5.000 de dolari dacă intram o secundă. Salariile erau fabuloase”. Povestea atacantului român care a simţit pe propria-i piele dărnicia patronilor de la capătul lumii

3 nov 2018 8114 afişări Campionate Externe
Raiul pe pământ...chinezesc.”5.000 de dolari dacă intram o secundă. Salariile erau fabuloase”. Povestea atacantului român care a simţit pe propria-i piele dărnicia patronilor de la capătul lumii

Sabin Ilie (43 de ani) a fost un atacant cu un CV impresionant. A jucat pentru Dinamo, Steaua şi Rapid în România, dar a făcut şi în afara graniţelor o figură frumoasă. Valencia, Energie Cottbus sau Fenerbahce sunt doar câteva dintre experienţe internaţionale. A rămas în mintea suporterilor prin tenacitatea din faţa porţii.

În 2005 a părăsit continentul şi a preferat o experienţă nouă, în Asia. A semnat cu CC Yatai, ademenit fiind de grămada de bani pusă în faţă de excentricii patroni chinezi. Nu a rezistat prea mult. După un an şi jumătate a revenit în Europa, dar experienţa din celălalt capăt al lumii şi-a pus amprenta asupra sa. A fost fascinat de dărnicia patronilor care făceau totul, încă de pe atunci, să le îndeplinească plăcerile străinilor.

Aveam un salariu fabulos. Câştigam în 7 ani la Rapid, cât câştigam acolo într-un singur an. Cât se câştiga? Pe vremea aia aveam un salariu foarte bun, prime de joc de 5.000 de dolari dacă intram o secundă în teren, aveam prime la goluri. Salariile erau fabuloase!”, a declarat Sabin Ilie pentru TelekomSport.

Cea mai importantă performanţă la nivel individual a fost bifată în tricoul Stelei. A primit titlul de golgeter în sezonul 1996-1997 al Diviziei A, cu 31 de reuşite.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.