Patronul liderului din China a pierdut 3,7 miliarde de dolari într-o lună!

11 iul 2015 5543 afişări Campionate Externe
Patronul liderului din China a pierdut 3,7 miliarde de dolari într-o lună!

Jack Ma (foto - în dreapta), unul dintre proprietarii clubului Guangzhou Evergrande, liderul campionatului chinez, a pierdut 3,7 miliarde de dolari în ultima lună, după scăderea bursei de la Shanghai, acolo unde se tranzacţionează acţiunile companiei Alibaba, fondată de antreprenorul chinez

În luna martie, când Forbes a publicat noul top al celor mai bogaţi chinezi, suma totală la care erau cotate averile oamenilor de afaceri se ridica la nu mai puţin de 565 de miliarde de dolari! Însă în ultimele săptămâni, bursele din China au scăzut considerabil, cea din Shanghai având un deficit de 30% în ultima lună! Evident, şi oamenii de afaceri care deţineau companiile listate la bursă au înregistrat o scădere mare în averile deţinute. Tot Forbes a calculat şi pierderile! Unele imense! În total, cei mai bogaţi 205 chinezi din lista Forbes au pierdut nu mai puţin de 195 de miliarde de dolari.

22,2 miliarde de dolari - la atât era estimată averea lui Jack Ma, înante de prăbuşirea bursei din Shanghai, afaceristul fiind al 18-lea cel mai bogat om din lume şi printre cei mai bogaţi oameni care investesc în fotbal

Cel mai dur a fost afectat Wang Wenyin, un magnat al cuprului, care a pierdut 6,5 miliarde de dolari. Însă şi Jack Ma, fondatorul imperiului Alibaba, cea mai mare companie de e-commerce din China, a pierdut 3,7 miliarde de dolari. Un deficit care s-ar putea observa şi la echipa Guangzhou Evergrande. Cea mai bogată echipă din China, campioana ultimilor doi ani, a făcut transferuri de 60 de milioane de euro în ultimul an, aducând jucători precum Robinho, Paulinho (Tottenham) sau Alan (Salzburg). Iar Jack Ma este omul care a decis să achiziţioneze 40% din clubul chinez în vara trecută, plătind pentru acest drept nu mai puţin de 192 de milioane de dolari!

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.