INTERVIU | Jucătorul care a încercat să-şi trimită patronul înarmat în tribună la PAOK - AEK: "Ei spun că le era frică. De ce? Au plecat la luptă în Siria? Nu! Au văzut pe telefoane că golul a fost valabil şi au fugit!"

27 mar 2018 3129 afişări Campionate Externe
INTERVIU | Jucătorul care a încercat să-şi trimită patronul înarmat în tribună la PAOK - AEK: "Ei spun că le era frică. De ce? Au plecat la luptă în Siria? Nu! Au văzut pe telefoane că golul a fost valabil şi au fugit!"

Campionatul din Grecia este oprit de trei săptămâni şi va începe în acest weekend, iar lumea fotbalului de acolo aşteaptă în cursul acestei săptămâni primele decizii cu privire la evenimentele care au atras decizia Guvernului de a suspenda competiţia. În primă fază, PAOK Salonic şi AEK Atena vor primi un verdit după ce meciul direct a fost întrerupt în ultimele minute, atunci când un gol al lui Fernando Varela a fost validat, apoi anulat, apoi validat din nou. În îmbulzeala de pe teren a apărut şi patronul lui PAOK, rusul Ivan Savvidis, cel care avea la brâu un pistol, prilej pentru AEK Atena să acuze lipsa de siguranţă şi să refuze jocul.

Deşi în ultimele zile au circulat mai multe variante cu privire la ceea ce s-a întâmplat la vestiare, lucrurile sunt greu de lămurit din pricina faptului că, evident, taberele sunt subiective. Dacă cei din Atena reclamă faptul că s-au temut să mai joace după ce Savvidis a intrat înarmat pe teren, cei din Salonic au altă poveste. Unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti de la PAOK, portughezul Vieirinha, a explicat într-un interviu acordat publicaţiei FORZA ce s-a întâmplat după incidentele de pe teren.

Ce s-a întâmplat, mai exact, la acea fază controversată?
Arbitrul a zis mai întâi că e gol, apoi că e ofsaid, apoi a scris că e gol în raportul de joc. Serios? Nimeni n-a înţeles de ce a luat aceste decizii când a fost clar că golul a fost valid. Arbitrul a spus că Mauricio a incomodat portarul, însă Mauricio era în spatele portarului lui AEK. El era pe jos, dezamăgit că a luat gol, dar dintr-o dată s-a ridicat şi a fugit către asistent. Şi apoi se bucurau toţi de parcă ar fi câştigat Liga Campionilor.

La vestiare ce s-a petrecut?
Jucătorii lui AEK spuneau că vor să joace cele cinci minute rămase din joc pentru că ştiau că golul a fost anulat. Ştiţi de ce nu au mai ieşit? Pentru că au văzut video-ul cu golul pe telefoanele mobile, au văzut că a fost valabil. Simoes (n.r. - Andre Simoes, fotbalist la AEK Atena) a spus în presa din Portugalia că le era frică să mai iasă. Dacă nu ştii ce a fost pe teren, ai putea crede că au fost să lupte în Siria. Nimănui nu îi era frică!

Apoi? Arbitrul v-a cerut să ieşiţi şi să jucaţi minutele rămase?
Da, a ieşit din cabină şi ne-a spus să ieşim la joc. Stadionul era gol, iar domnii din Atena nu voiau să plece. Însă după ce au văzut pe telefoanele mobile faza golului au dispărut. Se laudă că sunt cei mai buni, de ce nu au ieşit să joace dacă sunt cei mai buni?

Arbitrul a fluierat şi a cerut să ieşiţi pe teren?
Da, a ieşit în faţa vestiarelor şi a semnalizat faptul că jocul trebuie să fie reluat. La început, jucătorii lui AEK au zis că vor să joace, dar că arbitrul nu voia să fie reluat meciul. După ce arbitrul ne-a cerut să jucăm, ei nu au mai vrut să iasă pe gazon.

”E firesc să îţi pierzi minţile”

Adevărul este că acea poză cu Ivan Savvidis a provocat multe discuţii.
Au încercat să modifice situaţia cu poza accea. A fost un moment neplăcut venit după cinci ani în care toţi au fost împotriva noastră. Preşedintele a ieşit a doua zi şi şi-a cerut scuze. Cine a mai făcut asta, cine şi-a mai cerut scuze? Cele două echipe din Atena au venit pe Toumba (n.r. - stadionul lui PAOK) şi aţi văzut ce s-a întâmplat. E firesc să îţi pierzi minţile, să vrei să îţi protejezi echipa.

Când Savvidis a ieşit pe teren, tu păreai că vrei să îl trimiţi înapoi. Ce s-a întâmplat acolo?
În clipa aia toţi voiam să protejăm echipa. Am făcut asta pentru că am simţit că e mai bine să rămânem pe teren şi să luptăm până la final. Am făcut asta pentru că băieţii voiau să joace şi să câştige. Pe teren, nu la comisii. Şi preşedintele are acelaşi lucru în minte, indiferent de ce vor ei să arate cu poza aceea în care apare arma. Suntem cei mai buni pe teren, dar suntem inculpaţi.

Multă lume spune că pe Toumba e iad. Tu ce spui?
Spun că lumea a fost liniştită în aceste meciuri, nu am văzut Toumba aşa niciodată. Ce să spun? Pe vechea Toumba erau aruncate chestii din tribune la cornere. Acum, nimic! Olympiakos nici nu a jucat, AEK a făcut ceea ce a făcut. Să ne spună ce voiau! Să jucăm cu staionul gol? Probabil le era frică de fani, voiau să jucăm fără spectatori. Sau să jucăm în altă parte, ce vor mai exact?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.