Căutat de poliţie după ce a intrat cu pistolul pe teren, patronul lui PAOK trimite un mesaj public: ”Îmi cer scuze, însă suntem ţinuţi ostatici de un sistem bolnav! Voi continua să lupt, vreau titlul pe teren, nu în tribunal”

13 mar 2018 3876 afişări Comentează şi tu Campionate Externe
Căutat de poliţie după ce a intrat cu pistolul pe teren, patronul lui PAOK trimite un mesaj public: ”Îmi cer scuze, însă suntem ţinuţi ostatici de un sistem bolnav! Voi continua să lupt, vreau titlul pe teren, nu în tribunal”

Fotbalul din Grecia este într-o stare deplorabilă în acest moment. Evenimentele de la finalul jocului PAOK - AEK au dus la suspendarea pe termen nelimitat a campionatului, măsură luată de Guvern, iar situaţia este greu de ţinut sub control în ceea ce îi priveşte pe fanii principalelor echipe. Pentru PAOK, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, lucrurile sunt şi mai negre. Clubul din Salonic riscă să piardă orice şansă de a se mai lupta pentru titlu după ce patronul Ivan Savvidis a intrat pe teren, în timpul protestelor de la finalul meciului menţionat, purtând la curea un toc în care se afla un revolver.

Pe numele rusului a fost emis un mandat de arestare şi, până la lămurirea situaţiei, Savvidis a transmis un mesaj public în care încearcă să îşi explice acţiunile. Îl redăm integral: 

Vreau să îmi cer scuze suporterilor lui PAOK, suporterilor fotbalului grec şi întregii lumi a fotbalului. Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. În mod clar, nu aveam niciun drept să intru pe teren în acest mod.

Reacţia mea emoţională a fost cauzată de situaţia negativă generală care există în fotbalul din Grecia în ultima perioadă, dar şi de setul de evenimente complet inacceptabile care au avut loc la finalul meciului PAOK - AEK: decizia arbitrului şi a tuşierului (gol - gol anulat - gol), întreruperea meciului, protestele şi pătrunderea pe gazon a numărului mare de oameni de la fiecare echipă.

Toate aceste lucruri ar fi putut duce la o stare periculoasă pe teren, iar unicul meu scop a fost să protejez zecile de mii de fani PAOK de eventuale provocări care ar fi putut duce la lupte, la victime omeneşti. Credeţi-mă, nu am avut nicio intenţie să mă ocup de echipa adversă sau de arbitrii meciului. Şi în mod clar nu am ameninţat pe nimeni. Din păcate, atât eu cât şi familia mea, dar şi colegii mei, toţi suntem ţinuţi ostatici de un sistem fotbalistic complet bolnav.

Mă lupt şi voi continua să mă lupt, în pofita atacurilor neîntrerupte de la toate nivelurile, pentru un fotbal drept şi o judecată onorabilă în toate meciurile. Şi vreau să câştigăm campionatul pe teren, nu în tribunal!

Din nou, îmi cer scuze.

Preşedintele lui PAOK,

Ivan Savvidis

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.