Au scris istorie pentru United la finalul mileniului trecut, au fost doi dintre cei mai mari atacanţi ai Angliei, dar nu şi-au vorbit niciodată! Motivul, dezvăluit după 23 de ani: "Doamne, câţi oameni au văzut că mi-a făcut asta! Eram ruşinat şi confuz"

5 nov 2018 12042 afişări Comentează şi tu Campionate Externe
Au scris istorie pentru United la finalul mileniului trecut, au fost doi dintre cei mai mari atacanţi ai Angliei, dar nu şi-au vorbit niciodată! Motivul, dezvăluit după 23 de ani: "Doamne, câţi oameni au văzut că mi-a făcut asta! Eram ruşinat şi confuz"

Andy Cole (47 de ani) şi Teddy Sheringham (52 de ani) au scris istorie pentru Manchester United la finalul mileniului trecut, dar nu şi-au vorbit niciodată. Nici pe teren, nici în afara acestuia, susţine atacantul de culoare, care a dezvăluit motivul din spatele relaţiei reci pe care a avut-o cu fostul său coleg.

La finalul anilor 1990, Manchester United a reuşit, sub comanda lui Sir Alex Ferguson, performanţe care ar face invidios orice mare club al Europei, inclusiv tripla Premier League - Champions League - Cupa Angliei, în 1999. Iar doi dintre cei mai importanţi jucători se numeau Andy Cole şi Teddy Sheringham, doi atacanţi de top...care nu şi-au vorbit niciodată.

Motivul a ajuns public abia la 23 de ani de la momentul în care s-a produs ruptura dintre cei doi şi a fost dezvăluit de Andy Cole: "Am intrat pe teren şi 60.000 de oameni se uitau. Sheringham e cel care ieşea de pe teren. Mă aştept la o strângere de mână, la un "Baftă, Coley!", ceva. Sunt pregătit să-i strâng mâna, dar trece pe lângă mine şi mă ignoră! Mă ignoră fără niciun motiv de care să fi ştiut sau să fi aflat până acum. Trece pe lângă mine. Nici măcar nu-l cunosc, deci nu poate avea vreo problemă cu mine. Suntem colegi în naţionala Angliei, e debutul meu şi mă ignoră.

Imediat m-am gândit: "Doamne! Câţi oameni au văzut că Teddy Sheringham mi-a făcut asta!? Eram ruşinat şi confuz. Şi din acel moment am ştiut că Sheringham nu e pentru mine!

Doi ani mai târziu, în vara lui 1997, Eric Cantona a plecat de la United, iar Sheringham a ajuns. Am jucat ani de zile împreună, am înscris o mulţime de goluri, dar nu am schimbat un cuvânt cu el",
a povestit fostul atacant, pentru presa engleză.

Dacă Andy Cole forma alături de Dwight Yorke cuplul de atac poreclit "gemenii golului", Sheringham era titular de drept în puţine momente, dar avea obiceiul de a intra pe final şi de a marca goluri decisive, aşa cum a fost cazul celui de 1-1 din finala Ligii din 1999, cu Bayern Munchen.

124 de goluri au marcat împreună Cole şi Sheringham pentru United, 93 reuşite de primul (în 195 de meciuri) şi 31 de aldoilea (în 104 meciuri).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.