Visul Simona

27 sep 2015 2148 afişări Blog

Simona şi-a depăşit anul acesta toate limitele, a jucat un tenis formidabil, mai ales la Roland Garros, unde a câştigat pentru prima oară în carieră un turneu de Mare Şlem.

Şi ce finală! Cu enervanta Şarapova conducând cu 5-3 în decisiv şi servind pentru meci! Dar Simona a trecut peste durerile fizice (coapsa care a deranjat-o şi anul acesta), a luat break-ul şi apoi şi-a făcut serviciul, 5-5, iar rusoaica a cedat psihic. Ultimele două ghemuri au fost o formalitate pentru româncă. Victorie imensă şi lacrimi de bucurie din partea românilor din tribune, dar şi a celor care au urmărit meciul la televizor. La Bucureşti, Piaţa Universităţii a fost plină din nou, precum la marile victorii ale României de la CM 1994.

E un vis, poate că v-aţi dat seama, dar acesta este marele merit al Simonei, ne-a învăţat să visăm din nou frumos într-o ţară în care oamenii uitaseră să se bucure. De doi ani, Simona Halep ne aduce bucurii, ne strânge, pe noi, românii, în toate colţurile lumii sau în faţa televizoarelor. Copiii noştri vor să o vadă pe Simona, se înghesuie la autografe, vin cu sutele să schimbe câteva mingi cu ea, când se organizează astfel de evenimente în Bucureşti, fetiţele vor să fie Simona Halep, îşi imploră părinţii să le cumpere rachete şi mingi de tenis.

Simona Halep este un fenomen naţional, dar şi un measger mondial. Ea arată lumii întregi că românii sunt oameni simpli, dar ambiţioşi, talentaţi, viguroşi, care ştiu să se bucure de momentele frumoase ale vieţii. Aşa au fost Nadia, Năstase, Hagi, Patzaichin. Aşa este Simona.

La mulţi ani, Simona! Visul nostru merge mai departe!

Versiune selectata: mobil / standard