Victoria non-aroganţei

18 dec 2013 4024 afişări Blog

Stelei i-au prins bine corecţiile din Liga Campionilor. Jucătorii au înţeles că trebuie să fie mai modeşti, şi-au dat seama de locul pe care îl ocupă în fotbalul european şi au conştientizat că mai au enorm de muncit pentru a ajunge la nivelul marilor fotbalişti ai lumii. Fotbaliştii Stelei s-au concentrat numai pe fotbal şi, ce-i mai important, au fost lăsaţi să se concentreze numai pe fotbal, pentru că marilor frustraţi din club li s-a ordonat de la Poarta Albă să nu mai vorbească, să nu mai spună tot felul de tâmpenii la televizor şi să-i lase pe jucători să se antreneze în linişte.

Şi având această linişte, jucătorilor Stelei nu le-a rămas decât să arate din nou că au valoare pentru competiţia internă, aşa cum au arătat şi în campionatul trecut, când au câştigat titlul la pas şi fără un adversar serios în spate. Deşi a pierdut doi jucători importanţi (Rusescu şi Chiricheş), Steaua s-a repliat nesperat. „Dulapul” Piovaccari, de al cărui transfer ne-am îndoit, a devenit omul de gol de care echipa avea nevoie, iar Gardoş şi-a făcut treaba din ce în ce mai bine, ieşind vrând-nevrând dintr-o groapă de potenţial în care fusese băgat şi de deciziile curioase ale staff-ului.

Steaua poate închide campionatul sâmbătă, înainte de Crăciun, dacă joacă la fel şi la Giurgiu. Diferenţa de calitate fotbalistică a fost evidentă. Problema Stelei rămâne însă aceea a aroganţei. Dacă aroganţii principali vor fi ţinuţi în frâu aşa cum au fost ţinuţi înaintea meciului de aseară, şansele de câştig vor fi mult mai mari. Altfel, intrând pe teren privind de sus, jucătorii Stelei pot avea probleme la Giurgiu.  

Versiune selectata: mobil / standard