Ţepele Stelei

24 mar 2013 2472 afişări Blog

Steaua ia campionatul având în lot patru atacanţi de Divizia B, Tatu, Rocha, Mihai Costea şi Nikolic. Pe primii trei i-am văzut făcându-se de râs şi sâmbăta, în amicalul de la Brăila, unde au fost mai slabi decât atacanţii divizionarei secunde. Cât despre accidentattul Nikolic, m-a convins în mai multe meciuri că în afară de forţă nu are nicio calitate. Nici nu ştie să se demarce, nici nu dă extraordinar cu capul, nu are nici şut, nimic, nimic, nimic.

Pe Tatu, recunosc, nu l-am plăcut de la început. În afară de viteză şi ambiţie, îi lipsesc toate calităţile unui atacant: simţul golului, dribling, şut, plasament. Rocha măcar miroase golul, a şi dat câteva în tur, dar a fost vânat sistematic de declaraţiile patronului şi până la urmă a sfârşit terminat psihic, atât de mult încât nu mai reuşeşte nici să mai dea o minge pe poartă.

Mihai Costea e şi el dărâmat psihic, dar nici nu face nimic ca să iasă din această stare. Lipsit total de ambiţie şi de bun simţ fotbalistic, va sfârşi probabil ca fratele său, pe la Severin, dacă nu va reuşi să-şi salveze cariera la CFR sau la Astra.

Te poţi înşela, ca manager sau ca antrenor, cu un atacant, poate doi, dar să transferi patru mâini moarte într-o perioadă relativ scurtă denotă şi lipsă de pricepere, ca să nu ne gândim la cine ştie ce interese. Interesant e că Steaua, cu astfel de non-valori în lot, defilează prin campionat şi va lua titlul cu câteva etape înainte de terminarea sezonului. Vă daţi seama ce e pe la celelalte echipe, care nici măcar contracandidate nu se pot numi.

În mod normal, niciunul dintre cei patru numiţi mai sus nu au de ce să se mai regăsească în lotul Stelei pentru Liga Campionilor. Doar dacă patronul nu va fi păcălit din nou măcar cu vreo doi dintre ei.

Versiune selectata: mobil / standard