Steaua - Rapid, mai tare ca FCSB - CS U Craiova!

8 apr 2018 1611 afişări Comentează şi tu Blog

Este aproape incredibil ce se întâmplă în aceste zile: CSA Steaua – Academia Rapid e mai de interes pentru fanii din Bucureşti decât derby-ul pentru titlu din Liga 1!

CSA Steaua – Academia Rapid se joacă abia peste o săptămână, pe 14 aprilie, pe Arena Naţională, şi deja s-au vândut 15.000 de bilete! FCSB – CS U Craiova e peste două zile, dar nu am auzit vreo ştire cum că fanii acestor două echipe ar lua cu asalt  stadionul sus-menţionat.

Aceasta ar trebui să fie o lecţie pentru oficialii fecesebişti, dar trufia lor şi delirul în care trăiesc îi orbeşte şi îi determină să minimalizeze fenomenul la care asistăm cu mirare.

Dar despre îndepărtarea fanilor de către echipa lui Becali am mai vorbit, nu are rost să o mai facem, ştim cu toţii ce s-a întâmplat. Să lăsăm relele acum, de Sărbători, şi să vorbim despre bine.

Despre acest Steaua – Rapid, care se juca altădată în sferturile de finală ale Cupei UEFA, cu orgolii imense la fiecare confruntare, cu stadioane pline şi spectacol în tribune. Echipele de tradiţie mai existau la nivel înalt, fotbalul se mai juca şi cu inima, istoria mai impunea respect...

Ce ne spune acum acest fenomen, cu zeci de mii de oameni dorind să retrăiască un astfel de meci, chiar dacă el se joacă în Liga a patra? Faptul că fotbalul jucat cu sufletul, pentru culori, tradiţie, istorie, pentru fanii din tribune, încă nu a murit. Încă n-am fost acaparaţi în totalitate de bani şi de minciună. Vrem să venim pe stadion şi să vedem echipele noastre de altădată, fotbalul nostru, pentru că era şi al nostru.

Acest meci şi acest entuziasm îmi dau speranţe că fotbalul mai poate fi al nostru. Nu ştiu exact cum, în ce fel, dar, aşa cum l-au distrus unii, poate alţii vor reuşi să-l reclădească.

Steaua – Rapid e un meci al renaşterii. Al renaşterii noastre şi al renaşterii fotbalului care ne-a fost furat.

Paşte fericit! Fotbal fericit!



   


 

Versiune selectata: mobil / standard