Săpumnaru

18 mai 2015 8465 afişări Blog

Săpunaru a revenit în România să arate cât e el de şmecher-bătăuş. Să dai cu pumnul şi cu capul în gură e mai uşor, probabil, decât să joci fotbal.

Şi totuşi, domnule Săpunaru, eşti mai bărbat dacă accepţi cu demnitate înfrângerea decât dacă te manifeşti ca în comuna primitivă. Ştiu că atunci când e vorba de o miză mare, nervii sunt întinşi la maximum şi că e destul de greu să te controlezi. Dar de la un fotbalist care a jucat câţiva ani în Portugalia şi în Spania ai nişte pretenţii de civilizaţie şi bun simţ.

Săpunaru credea probabil că simpla lui prezenţă pe banca de rezerve trebuia să îi pună la un asemenea respect pe cei din Craiova, încât aceştia să piardă meciul fără luptă. Craiova a jucat şi a învins. Păcat că nu a făcut-o la fel şi la acea partidă pierdută acasă cu Braşovul având un om în plus pe teren!

Revenind la Săpunaru, nervozitatea lui e nocivă. Nişte copii care văd cum se manifestă căpitanul Rapidului îl iau de exemplu şi pot reacţiona la fel când ei înşişi joacă fotbal.

De fapt, Săpunaru nici nu se întorsese bine în Liga I, că şi încasase un cartonaş roşu!

Apreciez spiritul de luptă al lui Săpunaru în timpul meciurilor, dar nimic nu îi dă dreptul să se manifeste cum a făcut-o după terminarea meciului cu Craiova.

Gesturile lui, dar şi cele ale lui Edu Oriol, trebuie sancţionate drastic. Şi-aşa fotbalul nostru e la pământ. Dacă tolerăm şi violenţa, atunci nu mai avem nicio şansă de resuscitare.

Rapidul rămâne o stare de spirit, dar scuipatul, pumnul şi capul în gură trebuie excluse din fotbal. Dacă avem şi noi pretenţia că suntem în Europa anului 2015.

Versiune selectata: mobil / standard