Înfrângere umilitoare

18 apr 2018 1501 afişări Comentează şi tu Blog

Înfrângere grea, umilitoare pentru toată Generaţia de Aur a fotbalului românesc, şi nu numai. Înfrângere dureroasă pentru Lupescu, Răducioiu, nea Mircea Lucescu, Cristi Chivu şi pentru toate celelalte nume mari care l-au susţinut pe omul venit de la UEFA.

Practic, Lupescu şi aceşti domni care au realizat ceva în fotbalul românesc nu înseamnă mai nimic pentru mulţi dintre membrii Adunării Generale a FRF. Şi asta e trist.

Burleanu a ieşit din nou preşedinte pentru că a pus mâna acum patru ani pe acest sistem jenant din fotbalul de la noi. Această Adunare generală poate fi manevrată după dorinţele preşedintelui FRF. O ştiam de pe timpul lui Mircea Sandu. Dacă acesta ar mai fi dorit să fie şef la Federaţie, ar mai fi fost şi azi. Nu îl bătea nimeni, aşa cum nu l-a bătut un alt reprezentant al Generaţiei de Aur, Gică Popescu, atunci când acesta a candidat.

Dar să ne întoarcem la umilinţa suferită de Lupescu şi de echipa lui şi să încercăm să identificăm erorile făcute de aceştia:

  1. S-a hotărât târziu să candideze, a beneficiat de doar două luni pentru campania electorală, în timp ce Răzvan Burleanu şi-a făcut campanie 48 de luni (tot mandatul)!\
  2. Aşa cum am scris ieri şi pe blogul meu, caramavrov.ro, Lupescu a avut ŞASE ani la dispoziţie, cât a fost director general la FRF (2005-2011), să ne arate că poate schimba ceva în sportul ăsta. Eu n-am văzut atunci ca fotbalul să fi ieşit din mocirla în care îl băgaseră Dragomir şi Mircea Sandu, ba dimpotrivă, s-a afundat şi mai tare.
  3. Lupescu n-a fost prea convingător când a vorbit despre afacerile firmelor sale cu FRF şi despre comisioanele pe care le-a încasat unul dintre prietenii lui, de asemenea din afaceri cu FRF, pe timpul mandatului său de director general.
  4. Fostul Kaiser nu a avut în aceste două luni un discurs clar, răspicat, care să ne convingă de faptul că el trebuie să fie noul preşedinte. Lupescu nu e un bun orator, nu are şcoala lui Burleanu, care ştie să intre în mintea multor oameni, chiar dacă unii dintre noi avem impresia că el vorbeşte mult şi nu spune nimic.
  5. Relaţia camelonică, schimbătoare, cu Mircea Sandu a fost un alt factor care i-a dăunat fostului internaţional. Lupescu a fost mai întâi împotriva lui Mircea Sandu, a organizat manifestaţii împotriva acestuia, apoi a acceptat pactul cu acesta, când i-a fost propusă funcţia de director general la FRF. A plecat de la Federaţie după oarecari neînţelegeri cu Naşul, iar acum, la lansarea candidaturii, s-a afişat din nou cu acesta!
  6. 6. Asocierea cu Liviu Dragnea şi actuala Putere i-a dăunat mai mult decât să-l ajute, din motive pe care doar politicienii ar trebui să le ştie.

Nu sunt singurele puncte la care Lupescu a rămas corijent. Dacă e băiat deştept, sigur mai găseşte câteva.

Mă întreb dacă peste patru ani Cristi Chivu, de exemplu, ar avea vreo şansă în faţa lui Burleanu. Cu un asemenea sistem de vot, eu zic că nu.

 

Versiune selectata: mobil / standard