Dinamo fără mari valori, mai bună decât echipa de vedete a FCSB

12 nov 2018 2891 afişări Blog

Dinamo, fără a avea mari valori în lot, a reuşit aseară să-şi creeze mai multe ocazii decât FCSB, o echipă formată din cei mai scumpi jucători interni, plus câţiva străini de calitate – Texeira, Planic şi Gnohere.

E aproape inexplicabil ca o formaţie aflată pe loc de baraj să arate mai bine decât una care se bate la titlu, cu un buget consistent şi cu transferuri de primă mână.

Am vorbit înainte de meci despre un derby dezechilibrat, dar, am văzut pe teren două echipe cam de aceeaşi calitate fotbalistică, ba chiar cu un plus surprinzător pentru gruparea mai slab cotată, observată şi înainte de eliminarea lui Gnohere. Dinamo a avut trei ocazii bune de gol în prima repriză, în timp ce FCSB nu a tras niciun şut pe spaţiul porţii lui Penedo!

Cum a fost posibil ca o echipă plină de „stele” să fie subordonată, vorba lui Ilie Dumitrescu, de o formaţie modestă?

Principalul motiv pare a fi diferenţa de experienţă dintre cei doi antrenori. Chiar dacă Rednic nu a mai avut rezultate în ultimii ani, e clar că ştie să-şi aşeze foarte bine echipa pe teren, dar şi să-şi motiveze jucătorii, cu toate că i-a făcut praf cu ceva timp înainte. O primă din propriul buzunar rezolvă multe nemulţumiri.

Puriul a reuşit prin aşezarea jucătorilor pe teren să încline jocul în favoarea echipei sale. A riscat cu un singur mijlocaş la închidere, dar a cucerit jumătatea adversă, având chiar o posesie mai bună sau măcar echilibrată (51-49 la final), ceea ce e remarcabil, ţinând cont de valoarea tehnică a jucătorilor lui Dică. Remarcabil chiar în condiţiile unui om în plus pe teren în repriza a doua.

Câinii au cedat greu mingea, au fost echipa pozitivă şi, chiar dacă nu beneficiau de mijloace tehnice extraordinare, au compensat prin dăruire şi printr-un ritm foarte bun.

Oficialii FCSB trebuie să-şi pună serioase întrebări, din moment ce un fotbalist de 38 de ani, Teixeira, e cel mai bun jucător al lor, cel mai dispus la efort şi care alerga în terenul advers şi prin minutul 89! De ce Florinel Coman, Florin Tănase, Denis Man, Olimpiu Moruţan nu reuşesc să se apropie măcar de randamentul veteranului? Greu de răspuns.

Dinamo a fost mai bună aseară. Acest egal muncit cu una din pretendentele la titlu are valoarea unei victorii şi poate fi garantul pentru un jc din ce în ce mai bun şi pentru play-off. 

 

Versiune selectata: mobil / standard