Cum să piardă FCSB titlul?

18 apr 2017 13022 afişări Comentează şi tu Blog

Chiar nu era nicio posibilitate ca actuala FCSB, fostă Steaua, să piardă titlul în acest an. Serios, avea prea multe atuuri în faţa aşa-ziselor contracandidate pentru a rata o astfel de oportunitate.

Trebuie să recunoaştem, FCSB e cea mai bună echipă din campionat în momentul actual, cu patru etape înainte de final. Se vede cu ochiul liber, nu trebuie să fii specialist, deşi nu poate spune nimeni că excelează sau impresionează.

Echipa lui Reghecanmpf a pedalat de foarte multe ori în gol în acest sezon. Doar din cauza evoluţiilor slabe şi a lipsei de inspiraţie a antrenorului s-a ajuns în această situaţie, ca titlul să se mai joace încă, teoretic.

Dar ce a avut Steaua şi n-au avut celelalte?

  • În primul rând, un lot mult mai valoros decât adversarele din play-off, cu o bancă extraordinară pentru Liga 1, de vreme ce Reghecampf a avut printre rezerve jucători precum Boldrin sau Gnohere. FCSB a transferat cam tot ce era mai bun în România, poate mai ceva decât o făcea Steaua pe vremea lui Ceauşescu, atunci când aduna, cu japcă sau fără japcă, din toată ţara.
  • Banii produşi în ultimul timp şi datorită brandului Steaua, cu care actuala echipă ar trebui să domine la pas campionatul, aşa cum ar fi trebuit să o facă şi anul trecut şi la anul, şi peste doi ani, dacă vreuna dintre echipele din Liga 1 nu ar fi inventat vreo reţetă miraculoasă.
  • Continuitatea la nivel înalt, cu care celelalte nu prea sunt obişnuite.

Dacă ar fi avut stadion propriu şi fani – elemente esenţiale în viaţa unei echipe care vrea trofee interne şi calificări externe, FCSB sau Steaua era de departe fără rival.

Viitorul a impresionat prin deschiderea către fotbal şi prin pozitivitatea tot invocată de Hagi, dar copiii au obosit când era necesar să fie mai proaspeţi.

Dinamo şi-a dat ca de obicei cu stângul în dreptul, prin deciziile ciudate ale patronului privind banca tehnică şi prin lipsa de investiţii serioase, pentru a putea ataca titlul.

CFR abia a scăpat de faliment, era greu să se bată la locul 1 până la final.

Craiova e prea firavă pentru o luptă atât de dură şi de lungă.

Iar Astra şi-a creat propriile scandaluri şi, în plus, a început campionatul abia prin retur!

Şi totuşi, teoretic, FCSB mai poate pierde titlul. Dacă Viitorul câştigă în etapa următoare meciul direct şi dacă bate şi în ultimele trei runde, la egalitate de puncte va fi noua campioană. Ar fi, cu adevărat, o surpriză mai mare decât cea de anul trecut, când Astra i-a suflat titlul aceleiaşi FCSB-Steaua.

Voi credeţi că se poate întâmpla aşa ceva? Eu vă spun sincer, nu cred.

Versiune selectata: mobil / standard