Cinste lor, cinste lor / Cinste lor, corecţilor!

25 mai 2015 7587 afişări Blog

Într-o ţară în care normalul e anormal, corectitudinea trebuie apreciată. Să-ţi faci datoria şi să fii corect e un titlu de glorie în România, sunt prea puţini oameni care o fac, dovadă că unii dintre cele mai importante personaje care au condus ţara sunt după gratii. Aşa şi în fotbal, cu patroni de cluburi şi cu foşti şefi ai arbitrilor în puşcărie, ne bucurăm şi ne închinăm când vedem că o echipă ca Astra, care nu mai are o miză deosebită în acest campionat, joacă pe bune. Bravo lor, să îi felicităm şi noi, totuşi, pe Şumudică şi ai lui pentru că au făcut ceva normal, să îşi apere corect şansele.

Nu am văzut acelaşi spirit de luptă şi aceeaşi dorinţă de a juca fotbal la nivel înalt în această etapă la CSMS Iaşi, lamentabilă în deplasarea de la Pandurii, cu o singură ieşire în atac în prima repriză, şi aceea aşa, din întâmplare. Modestă, dar parcă un pic mai consistentă, şi evoluţia Botoşaniului pe Arena Naţională.

Cât despre retrogradarea Rapidului, aceasta e absolut normală, ţinând cont că s-a trezit la viaţă doar în retur, dar şi atunci cu o echipă limitată din punct de vedere tehnic şi fizic. Când nu poţi să pui probleme aproape o oră în superioritate numerică, e evident că există o disfuncţionalitate în exprimarea ofensivă.

Cei care merită, cu adevărat, felicitări pentru puterea lor de luptă şi pentru rezistenţa la vicisitudinile crizei prin care trece întreg fotbalul românesc sunt toţi jucătorii şi antrenorii CFR-ului (şi trebuie amintiţi aici, în afară de Dican, şi Miriuţă, şi Trică). Aceştia au jucat şi au antrenat în condiţii de maximă incertitudine, cu salarii neplătite, cu mari restanţe financiare şi au reuşit, finalmente, un loc 3 la care nici şefii clubului nu mai credeau. De altfel, aceşti şefi au şi dispărut din peisaj în momentele grele, revenind acum, când au mirosit banii din drepturile tv.

Pentru ultima etapă, să sperăm în normalitatea pe care o ridicăm în slăvi: evoluţii corecte ale echipelor CSMS Iaşi, Oţelul şi Petrolul.

Versiune selectata: mobil / standard