Cine o poate opri pe Simona în drumul spre trofeul Australian Open?

19 ian 2018 1536 afişări Comentează şi tu Blog

Cine o poate opri pe Simona Halep pe traseul spre primul ei trofeu de Grand Slam? O întrebare la care am vrea să răspundem rapid: „Nimeni!”. Dar nu e chiar aşa!

În primul rând, Simona trebuie să fie bine din punct de vedere fizic şi să nu mai simtă nici o reţinere când se sprijină pe piciorul stâng, cel la care s-a accidentat în primul tur.

Numărul 1 mondial ne-a arătat în primul meci, cu micuţa gigantă Aiava, că poate câştiga şi într-un picior, folosindu-şi mintea şi atuul moral al experienţei şi al poziţiei pe care o ocupă în acest moment.

Cu Bouchard, am avut emoţii doar în privinţa unei recidive a accidentării. Ca joc, Halep a depăşit-o clar pe canadiancă şi părerea mea este că nici nu a forţat prea mult. 6-2, 6-2 jucând economicos, fără să alerge în zadar şi dozându-şi energia pentru meciurile următoare.

Urmează în turul III Lauren Davis, numărul 76 WTA, meci în care Simona n-ar trebui să aibă niciun fel de probleme, pentru că se află la un alt nivel, mult mai ridicat decât americanca de 24 de ani. Ultimul şi singurul meci jucat între cele două: 6-2, 6-0 pentru Halep, în 2013, la Indian Wells.

În optimi, românca noastră ar trebui să o întâlnească pe învingătoarea dintre Ashleigh Barty (Australia, 21 de ani, 17 WTA) şi Naomi Osaka (Japonia, 20 de ani, 72 WTA).

Probabil că va fi un meci cu reprezentanta gazdelor, care a pierdut set în ambele tururi de până acum, o jucătoare dificilă, împinsă de la spate şi de public, dar pe care Simona o poate bate de asemenea destul de clar. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum.

Ei, şi de acum începe greul! În sferturi, Halep poate da de Karolina Pliskova (Cehia, 25 de ani, 6 WTA), dacă nu vom avea parte de o nouă surpriză, după eliminările favoritelor Muguruza şi Konta. Pliskova are atuul serviciului-bombă, dar e limitată tehnic.

Halep a învins-o pe cehoaică în ultimele două meciuri: 6-4, 3-6, 6-3, în semifinale la Roland Garros 2017, pe zgură, şi 6-3, 6-3 la Canadian Masters, în 2016, pe hard, deci are şi în faţa ei un ascendent moral şi statistic (5-2 la general în confruntările directe).
Simona ar trebui să treacă şi de Karolina Pliskova.

Să vedem cine ar putea urma în semifinale. În mod normal, Kerber (Germania, 29 de ani, 16 WTA) sau Şarapova (Rusia, 30 de ani, 48 WTA), care se întâlnesc chiar în turul III!

Kerber a avut un 2017 catastrofal, dar a început excelent acest an şi, în plus, a bătut-o pe Simona în ultimele două meciuri directe, ambele în 2016, 6-4, 6-2 la Turneul Campioanelor şi 6-3, 6-4 la Cincinatti, ambele pe hard, dar românca noastră e mai în formă în acest moment.
Simona a distrus şi mitul Şarapova, pe care a învins-o în 2017 categoric, 6-2, 6-2 la Beijing, pe hard.

Iar în finală, aproape că nu mai contează, măcar să ajujngem acolo! Dar să ne facem datoria şi să mergem până la capăt! Wozniacki (Danemarca, 27 de ani, 2 WTA) sau Svitolina (Ucraina, 23 de ani, 4 WTA), două dintre cele mai puternice jucătoare  din circuit la ora actuală.

Cu Wozniacki e o problemă: a depăşit-o pe Simona de fiecared dată în ultimele trei partide, de două ori în 2017, atât pe iarbă, cât şi pe zgură, dar şi pe hard!
Nici cu Svitolina nu stăm prea bine. Simona s-a întâlnit cu ucrainianca de patru ori anul trecut, reuşind să câştige doar o dată, în sferturi la Roland Garros, după ce a întors neverosimil de la 3-6, 1-5!!!

Bineînţeles, turneul e lung şi mai pot apărea surprize, dar eu cred că Simona nu ar trebui să aibă mari probleme până în semifinale. De aici, mai intervine şi norocul şi starea emoţională, iar noi sperăm ca toate să fie de această dată de partea româncei noastre.

Hai Simona!

Versiune selectata: mobil / standard