Cei mai buni neprofesionişti

4 oct 2012 1672 afişări Blog

Steaua nu va ajunge niciodată la organizarea unui club ca FC Copenhaga. Nu se va mândri niciodată cu doar trei antrenori în zece ani şi nici cu un stadion propriu pe care să plătească 20, 10 sau măcar un milion de euro. Nu va avea niciodată un departament serios de scouting şi nici unul de marketing. Nu se va preocupa niciodată de Centrul de copii şi juniori.

Dacă privim din aceste puncte de vedere, Steaua nu are argumente logice să câştige campionatul, s-o învingă pe Copenhaga sau să meargă mai departe în Europa League.
Cu toate acestea, momentul pare unul extrem de favorabil pentru Reghecampf şi ai lui. Startul bun de sezon, cu 12 victorii din 16 meciuri în toate competiţiile, le dă dreptul să spere la orice. Şi la titlu, şi la Cupă, şi la un parcurs cât mai lung în Europa League. Steaua demonstrează că se poate obţine performanţă şi când eşti complet haotic în transferuri, în strategie pe termen lung, în marke-ting şi în scouting. Nu e un exemplu de urmat, ţinând cont de ce se întâmplă la cluburile profesioniste, unde le putem include şi pe Copenhaga şi BATE Borisov, dar e o demonstraţie de forţă. Măcar în competiţiile interne, Cupă şi campionat, e clar că ceilalţi sunt mai haotici şi mai neprofesionişti.

Atuurile principale ale Stelei sunt ambiţia şi tenacitatea antrenorului, calităţile fizice şi fotbalistice ale câtorva jucători (Chiricheş, Bourceanu, Chipciu, Rusescu) şi, bineînţeles, publicul, care vine mereu în număr mare la meciurile importante.

Steaua o poate învinge astăzi pe Copenhaga, se poate califica mai departe în primăvara Europa League, poate lua campionatul şi Cupa României, dar nu va fi niciodată un club profesionist.

Versiune selectata: mobil / standard