Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru ca FCSB să se califice

25 iul 2017 7860 afişări Comentează şi tu Blog

Dezamăgitoare evoluţia FCSB în primul meci cu Viktoria Plzen. Un joc modest, o echipă cu găuri mari în componenţă, firavă şi inconsistentă, care a aşteptat doar magia lui Budescu.

Echipa din Cehia a fost mai solidă, cu mai mulţi fotbalişti adevăraţi, cu o coeziune peste cea a roş-albaştrilor.

Becali constată acum, după acest joc, că n-are fundaşi centrali şi nici fundaş dreapta. Practic, n-are trei sferturi din apărare şi vrea să se califice în play-off-ul Champions League! Rămâi perplex, fără cuvinte, nu ai ce să mai spui.

Aşadar, fără trei sferturi de apărare, cu improvizaţie la închidere – Junior Morais, fără căpitan, că Alibec numai căpitan nu e, cu Tănase în rol de „omul invizibil”, am aşteptat totul de la Budescu. Iar acesta a făcut multe, a dat pase decisive, a marcat senzaţional din lovitură liberă, nu ai ce să-i ceri mai mult.

Abia acum îşi dă seama patronul că Larie e slab şi că Enache e penibil. Cu atâţia bani la dispoziţie, nu reuşeşti să găseşti un fundaş central o vară-ntreagă! Există aici un semn de întrebare. Eu, unul, nu cred că, având un buget la dispoziţie pentru achiziţionarea unui fundaş central rezonabil, nu ai cum să-l găseşti în toată lumea asta a fotbalului. Singura explicaţie ar fi că n-a existat niciun buget şi că s-a căutat un fundaş central liber de contract.

Ar trebui să se schimbe multe în fiozofia FCSB ca să sperăm la o minune în retur. Să-i vină mintea la cap lui Alibec, să joace Budescu într-un picior, să găsească Dică o superimprovizaţie în locul lui Larie, pe care Becali deja l-a scos din echipă, Gnohere să lase micile hoţii şi să dea gol când are  mingea în faşa porţii, Niţă să facă un meci perfect, Enache să fie transferat. Condiţii indispensabile şi care trebuie toate îndeplinite. Cam greu, nu-i aşa?

Versiune selectata: mobil / standard