Belgia - Japonia 3-2. "Revenirea care poate aduce titlul mondial"

3 iul 2018 174 afişări Comentează şi tu Blog

Revenirea din partida cu Japonia le poate da belgienilor încrederea că pot deveni campioni mondiali, aşa cum unii specialişti au îndrăznit să pronosticheze.

Belgia e una dintre cele mai frumoase naţionale de la acest Mondial, chiar dacă m-a dezamăgit profund în prima repriză a jocului cu Japonia. Băieţii ăştia au crescut împreună de la naţionalele de juniori şi de tineret, au ajuns la unele dintre cele mai mari echipe ale Europei, câştigă bani cu sacul şi joacă un fotbal spectaculos.

12 goluri au marcat „dracii roşii” în patru meciuri de la acest Mondial, adică o medie de 3 goluri pe meci, ceea ce este impresionant.

Compania de vedete a lui Kompany s-a trezit abia în minutul 52, după golul doi al niponilor. Belgienii şi-au dat seama că situaţia se complică şi că trebuie să joace şi ei ceva, ca să mai aibă o mică şansă de calificare. Şi au început să joace.

E, într-adevăr, devreme, sunt doar sferturile de finală, iar de partea cealaltă e Brazilia, o naţională care altădată se remarca prin acea nebunie frumoasă, în timp ce acum e extrem de organizată şi din punct de vedere defensiv (doar un gol primit în patru meciuri). Dacă Belgia bate Brazilia, atunci pronosticul specialiştilor şi gândul meu, deocamdată firav, poate prinde contur şi claritate.

De ce cred în Belgia?

Pentru că are un mare portar, pe Courtois, care ştie să joace meciurile importante după atâţia ani la Chelsea.

Pentru că are o linie defensivă condusă de un tip calculat şi experimentat, acest Kompany care a avut ghinionul unor accidentări serioase în ultimii ani, dar care ştie jocul, chiar dacă pare uneori cam lent.

Pentru că are un mijlocaş central, De Bruyne, cu o viziune extraordinară a jocului, cu o forţă fizică de excepţie şi cu un spirit ofensiv accentuat.

Pentru că are pe extreme doi vitezişti şi, de asemenea, finalizatori, Mertens şi Hazard. Primul s-a bătut cu Napoli pentru titlu, al doilea joacă la Chelsea din 2012.

Pentru că are în faţă un atacant clasic, bătăios, bun finalizator, golgheter autentic, acest adevărat luptător Lukaku.

Bineînţeles, şi ceilalţi jucători belgieni evolueazăă la echipe de club de primă mână, chiar dacă nu i-am nominalizat mai sus, şi întregesc această echipă spectaculoasă.

Belgia a depăşit un moment infernal, la 0-2 cu Japonia, dar examenul maturităţii îl dă cu Brazilia. Dacă va trece de, poate, cea mai organizată echipă de la Mondial, atunci vom vorbi serios de şansele acestei naţionale la câştigarea titlului suprem.  

 

 

 

 

Versiune selectata: mobil / standard