Asta e mentalitate, frate!

22 iun 2019 64 afişări U21

Nebunia România! 4-2 cu Anglia la Campionatul European, rezultat fenomenal, unul dintre cel mai mari rezultate din istoria fotbalului românesc.

Asta e mentalitate, frate! Să alergi până la epuizare, să lupţi cu toate puterile un meci întreg, de la început până la sfârşit, să-ţi dai sufletul pe teren, să crezi în victorie chiar atunci când eşti înghesuit minute bune de o echipă mult mai bine cotată. Să o iei de la capăt, chiar dacă eşti egalat de două ori! Să nu-ţi fie frică de nişte adversari de zeci de milioane de euro.

Au fost şi multe minusuri, dar modul în care am renăscut, ne-am regenerat, am marcat şi am învins este incredibil.

Ionuţ Radu a zburat între bare, Manea şi Ştefan au acoperit toată porţiunea de teren pe care au jucat, Cicâldău şi Băluţă au alergat fantastic, au recuperat la mijloc şi au pistonat spre atac.

Hagi e extraordinar, îmi pare mai cerebral decât tatăl lui. Gândeşte, simte jocul, trage la poartă, driblează, marchează. E un jucător complet, chiar merită să meargă într-un campionat important.

Puşcaş are forţă, protejează excelent balonul, e un golgheter pur-sânge, iar Florinel e surpriza, a intrat cu un tupeu de mare fotbalist şi a rezolvat meciul cu un penalty scos şi două goluri, ultimul fenomenal.

Şi mai avem şi antrenor. Un antrenor care simte jocul, simte echipa, simte schimbările, ştie să mobilizeze, să încurajeze, e parte din echipă, aşa cum trebuie să fie.

Dar cel mai mult îmi place spiritul acestei echipe. I-am văzut pe ai noştri căzând şi ridicându-se, i-am văzut cum se încurajează, le-am simţit răutatea pozitivă şi faptul că nu se simt deloc inferiori unor jucători care evoluează în campionatul ce a dat toate cele 4 finaliste de anul ăsta în Champions League şi în Europa League.

Am avut şi noroc, dar şi ei au avut noroc când ai noştri au ratat 4 ocazii în prima repriză. Dar fără noroc nu poţi realiza nimic. Norocul ţi-l faci şi cu mâna ta. Dacă n-am fi înscris de patru ori, n-am mai fi vorbit de noroc. Am marcat de 8 ori împotriva Croaţiei şi Angliei! Aici nu mai e vorba de noroc, ci de valoare şi de încredere.

E senzaţională această echipă. Ziceam data trecută că toţi băieţii merită să joace la naţionala mare, acum sunt şi mai convins, chiar dacă tinerii noştri mai fac şi erori, de plasament, de poziţionare în teren, greşesc pase simple sau fac un marcaj larg.

Viitorul e al lor. Hai România!

Nebunia România!

 

Versiune selectata: mobil / standard