Anomaliile şi învăţămintele derby-ului

21 dec 2013 4612 afişări Blog

Oficialii Astrei au încercat să câştige dubla cu Steaua din declaraţii agresive, iar după 1-3 pe Naţional Arena din ameninţări ieftine. Ditamai miliardarul Niculae şi „omul serios” cu barbă şi mustaţă Dinu Vamă s-au coborât la nivelul exaltatului manager al Stelei şi la mintea unui „copil” încă în ale antrenoratului. Niculae şi Vamă au vrut să fie deasupra cuplului celebru în declaraţii jignitoare şi sforăitoare şi până la urmă cred că au reuşit. Îi putem declara pe Niculae-Vamă învingători la vorbe aiurea în faţa echipei favorite numărul 1 la acest „sport” Reghe-un manager. Întrebarea e: „Ce au câştigat de fapt Niculae şi Vamă? Ce a câştigat Astra?” Răspunsul e simplu: „Nimic”. Din punctul meu de vedere, un observator neutru, cei doi „astrali” s-au discreditat, au devenit mai „artişti” decât marii artişti ai campionatului nostru, fără nicio finalitate în ceea ce priveşte punctele puse în joc sau evoluţia echipei.

Budescu, omul-invizibil

Cât despre meciul de la Giurgiu, nu am înţeles lipsa de reacţie la colţul scurt a portarului naţionalei României, mai îngheţat decât un colindător care a mers cu steaua de dimineaţă până seara. Apoi, nu am priceput cum un fundaş, în speţă Varela, poate prelua o minge în apropierea careului de 6 metri advers, sub privirile nevinovate ale aşa-zişilor apărători ai Astrei. Nu am mai înţeles nici cum golgheterul Astrei, Budescu, nu e în stare să creeze o fază periculoasă în 83 de minute jucate. Dar astea sunt anomaliile fotbalului românesc.

Privind în ansamblu cele două meciuri, strict fotbalistic şi fără a mai lua în considerare spectacolul de prost gust al oficialilor celor două echipe, Steaua a fost mai bună, mai eficientă, mai consistentă în joc, mai agresivă şi mai omogenă. Astra are câţiva jucători valoroşi, dar, în actuala formulă, e încă departe de o echipă care pretinde titlul. Rămâne de văzut cum se va întări în această iarnă. Dacă nu o va face, titlul e al Stelei, fără putinţă de tăgadă.

Versiune selectata: mobil / standard