Interviu TeG- TaofiK

Interviu TeG- TaofiK
  • Publicat:
  • Actualizat:

 

Cand vorbesti de jocuri pe calculator marea majoritate se gandesc la Counterstrike. Este unul dintre cele mai populare si spectaculoase jocuri electronice la ora actuala. In Romania exista o multime de jucatori, servere si pasionati care isi dedica timp acestui fenomen numit Counterstrike.

ESL Romania reuneste in competitiile profesionistilor cele mai bune echipe de la noi din tara. Pe cateva dintre acestea ati avut sansa sa le urmariti in mai, anul acesta la ESL Arena.

Acesta este motivul pentru care ne-am gandit sa includem in sectiunea de interviuri si o discutie cu unul dintre cei mai cunoscuti jucatori profesionisti de Counterstrike din Romania, Jawich TaofiK. El face parte din echipa The Elder Gods, cunoscuta celor din lumea gamingului romanesc drept cea mai puternica la ora actuala.

ESL RO: Salut Tao! In deschiderea acestui interviu vreau sa-ti multumesc ca ai acceptat sa fii printre cei intervievati astazi.
TeG-TaofiK: Salut 😀 Si eu iti multumesc ca te-ai gandit din start la mine :))

ESL RO: Daca ar fi sa consideri pe cineva din lumea gaming-ului idolul tau, cine ar fi acesta?
TeG-TaofiK: Pai nu am vreun idol in gaming, exista in schimb jucatori pe care ii urmaresc mai atent ca sa zic asa, gen NEo, f0rest, Sunde etc.

ESL RO: Dar in viata reala?
TeG-TaofiK: In viata reala in nici un caz..

ESL RO: Mereu ai reusit sa contezi pe sprijinul familiei in tot ceea ce ai facut legat de gaming? Sau au fost momente cand ai intampinat greutati din partea lor?
TeG-TaofiK: Da..mereu m-au sustinut cand le-a stat in putere, am intampinat greutati din partea lor doar in perioada Bacului…

ESL RO: Te-ai gandit vreodata sa renunti la scoala pentru a te concentra mai mult si dedica mai mult timp gaming-ului?
TeG-TaofiK: Nu niciodata, pentru ca faceam fata lejer programului de antrenament, problemele apareau cand faceam exces si uitam de mine la sala.

ESL RO: Ce sentiment ai atunci cand castigi bani din jocurile pe calculator? Stiind ca multe persoane se joaca din placere, tu o faci pentru bani, si de ce sa nu zic, o faci foarte bine.
TeG-TaofiK: Eu nu ma joc pentru bani, ma joc doar din placere. Toata lumea stie ca nu ai cum sa traiesti din gaming in Romania si nu am vreun sponsor personal 😀 Cat despre sentiment…e ideal!

ESL RO: Sa spunem ca niciodata nu ai fi intrat in contact cu fenomentul esports. Ce-ai fi facut probabil in momentul de fata?
TeG-TaofiK: Mi-ar fi placut sa-mi urmez cea de-a doua mare pasiunea a mea…fotbalul. Sa nu se inteleaga ca am renuntat la fotbal pentru gaming.

ESL RO: Anul 2008 se apropie de sfarsit. Ce obiective si-a fixat TeG-TaofiK pentru acest sfarsit de an?
TeG-TaofiK: Pai obiectivele lui TeG-TaofiK raman aceleasi…sa castige toate concursurile la care participa.

ESL RO: Echipa The Elder Gods e poate una dintre cele mai vechi echipe profesioniste din Romania care inca mai este activa. Hai sa vorbim putin de ce a fost inainte de TeG, unde jucati fiecare si cum ati reusit sa va cunoasteti si sa faceti cea mai titrata echipa de Counter Strike din tara.
TeG-TaofiK: Inainte de a intra in TeG am jucat in echipa reGent, impreuna cu Darky, Snipes, Revenge si Jordan. Cu aceasta echipa am reusit sa castig lanul de la Blunet din mai 2003, fix inainte de qualifierul ESWC din Forte. A urmat acest qualifier unde nici echipa noastra si nici TeG-ul de atunci nu a iesit invingatoare si de acolo a inceput totul. Imediat dupa ESWC Quals am intrat impreuna cu Darky in TeG. Eu fiind destul de nou si neavand experienta colegilor mei de echipa, nu mi s-a acordat incredere deplina de la inceput..ceea ce era un lucru destul de normal avand in vedere ca eram langa cei mai buni si experimentati jucatori de cs din Romania (PeRRy Darky Cez Gh3r0s si FlopP). Multi poate nu stiu dar eu am intrat ca al 6lea om in echipa TeG, au urmat 2 saptamani in care daca se intampla sa nu vina unu din ei 5 la sala si trebuia sa-l inlocuiesc eu, fiecare pcw echivala cu o finala la vreun lan, dadeam tot ce aveam mai bun din mine…ma concentram dublu. Dupa acele 2 saptamani, cu sansa, Cez s-a hotarat sa acorde mai multa atentie facultatii decat gamingului, iar eu am fost promovat in prima echipa! Urma WCG2003 Qualifier, ne-am pregatit timp de 1 luna excelent si am reusit sa castigam calificarile fara probleme si am fost desemnat MVPul finalei :). So…that’s my story.

ESL RO: In 2003 la World Cyber Games ati avut o grupa destul de usoara sa spunem, echipe din Indonesia, Filipine, Ungaria, Taipei si Malayezia. La ce va asteptati anul acesta de la finala de Koln? Tinand cont ca sa spunem asa, in ziua de astazi nu cred ca mai exista echipele asa zise slabe, ci poate doar accesibile.
TeG-TaofiK: Noi ne vom antrena si mai mult decat am facut-o pentru calificari, suntem foarte increzatori si ne simtim excelent impreuna. Cu putin noroc eu zic ca putem sa atacam podiumul anu asta.

ESL RO: Multe echipe puternice si jucatori cunoscuti si-au incheiat cariera in ultima vreme. Te-ai gandit vreodata sa renunti la gaming,sa iti agati mouse-ul si sa incerci sa faci altceva?
TeG-TaofiK: M-am gandit…dar sincer, niciodata serios. Persista aceeasi placere de aproximativ 5 ani.

ESL RO: Ma gandesc ca de-a lungul carierei ai jucat peste 1000 de meciuri la nivel inalt. Spune-mi te rog, ce meci ti-a lasat cea mai placuta impresie, care va fi ceva aparte cu care iti vei aduce aminte cu placere?
TeG-TaofiK: Fara indoiala sferturile de finala cu China de la WCG2003. Am jucat la cea mai mare intensitate posibila toate 3 hartile, am avut peste 10.000 de spectatori pe hltv + spectatorii din arena si imediat dupa meci am fost intervievati de Televiziunea Nationala din China..a fost incredibil…imposibil de uitat.

ESL RO: Cei de la Team 3D aveau un motto care pentru ceva timp a ramas la baza oricarei echipe profesioniste de Counter Strike: Dorinta, Devotament, Dedicatie. In opinia ta, care sunt sa zicem asa trei elemente de baza ce stau la baza creerii unei echipe competitive?
TeG-TaofiK: Sunt pe deplin de acord cu motto-ul americanilor insa iti trebuie si acel "chemistry" , care dupa parerea mea ar fi cel mai important element in crearea unei echipe competitive si cu pretentii.

ESL RO: Sa vorbim putin despre experimentul Hellgaming, prima echipa cu salarii pentru jucatori de la noi din tara, si cum s-a reintors TaofiK la The Elder Gods.
TeG-TaofiK: Pot spune doar ca am avut un moment de slabiciune atunci cand am ales sa-mi parasesc echipa si nu banii au fost principalul motiv. Asta nu inseamna ca nu mi-a facut placere sa joc alaturi de never dori sau darkois..din contra…sunt jucatori foarte buni si sunt niste baieti cu care m-am inteles perfect si ma inteleg in continuare. Am reusit si cu Hellgaming performante cu care ma mandresc si ma voi mandri, dar timpul m-a facut sa inteleg ca pentru mine nu exista alta echipa decat TeG!

ESL RO: Judecand dupa evenimentele anului 2008 de la noi din tara, si aici ma refer la Calificarile pentru ECG, WCG si ESL Arena, cum vezi ca va evolua gamingul profesionist de la noi din tara pana in anul 2010 sa spunem?
TeG-TaofiK: Gamingul profesionist in Romania este intr-o continua ascensiune doar ca lucrurile evolueaza un pic mai greu aici,deci cred ca nu va fi cu mult diferit in 2010 decat este acum.

ESL RO: Acum ca te-ai reintors la TeG, cat presupui ca vei ramane, si care ar fi planurile de viitor ale tale impreuna cu vechii tai colegi?
TeG-TaofiK: Voi ramane TeG-TaofiK pana voi inceta sa joc counter-strike, fara dubii. Cat despre planurile noastre de viitor…va lasam sa le descoperiti voi cand va fi timpul.

ESL RO: L-am vazut pe PeRRy in documentarul echipei TeG, spunand ca anul acesta la Koln o sa va luptati pentru top3. Oare cat increzator a fost cand a spus asta? Chiar ne va surprinde placut TeG-ul anul acesta si va veni acasa cu o medalie?
TeG-TaofiK: Dupa cum am spus si mai devreme, ne vom antrena foarte mult pentru WCG2008 Koln, de fel suntem optimisti si chiar credem in sansa noastra..chiar vrem o medalie anul asta!

ESL RO: Multi rautaciosi spun ca nu exista echipa in Romania care sa se bata de la egal la egal cu marile puteri alei scenei de afara. Este oare pregatita echipa TeG sa demonstreze tututor contrariul?
TeG-TaofiK: Acea echipa exista si se numeste TeG. Am demonstrat de-a lungul timpului ca suntem in stare sa ne batem de la egal la egal cu echipele de top din lume, doar ca ne lipseste continuitatea…si cand zic asta ma refer la faptul ca nu ne permitem financiar sa evoluam. Ceea ce vreau sa zic este ca pentru a ajunge la acelasi nivel cu echipe precum MYM mouz fnatic etc trebuie sa participi la cat mai multe concursuri internationale, sa prinzi experienta, sa ai parte de meciuri in lan cu cele mai bune echipe din lume. Doar asa ai sansa sa ajungi o echipa de top mondial si deocamdata noi nu avem sansa asta. Si chiar asa am reusit de cele mai multe ori sa batem echipe mult mai bine cotate ca noi ceea ce inseamna ca potential exista…altceva ne lipseste 😉

ESL RO: Secretul unei echipe bune consta in continuitatea jucatorilor. Acesta a fost un element de baza al dominatiei TeG pana acum 2 ani. Cat crezi ca va rezista echipa in formula actuala?
TeG-TaofiK: Foarte mult…va asigur.

ESL RO: Cat de mult crezi ca avea nevoie gaming-ul Romanesc de inca o Liga profesionista care sa investeasca in scena autohtona, sa organizeze concursuri si de ce nu, sa ofere sansa jucatorilor si publicului sa participe la evenimente la standarde Europene?
TeG-TaofiK: Inca o liga profesionista care intradevar s-a vazut ca sunt interesati de acest fenomen…vorbim de ESL…inseamna enorm pentru noi la ora actuala. Practic ne da mai multe sanse, avem mai multe evenimente..noi provocari

ESL RO: Crezi ca le va fi greu jucatorilor romani sa se obisnuiasca cu regulile si regulamentul ESL? Fiind de origine germana, este mult mai strict, mult mai minutios si mult mai bine pus la punct. Cat crezi ca le-ar lua jucatorilor de la noi, sa se obisnuiasca cu structura site-ului?
TeG-TaofiK: Eu zic ca le trebuie 2-3 meciuri sa se obisnuiasca si isi vor da seama ca de fapt asa ar trebui sa se joace in orice liga online

ESL RO: Regreti vreun moment ca ai parasit echipa TeG si ai jucat in HellGaming?
TeG-TaofiK: Regret bineinteles ca am parasit echipa TeG dar nu regret perioada Hellgaming.


ESL RO: Anul acesta echipa de Counter Strike a intampinat probleme mari in calificarile pentru ENC, in timp ce nationala de fifa a ajuns pana la Finalele Offline de la Leipzig. Cum comentezi acest lucru si cum crez ca va trebui sa arate nationala pentru urmatoarea campanie de calificare?
TeG-TaofiK: A intampinat probleme pentru ca nu a fost prea mare interes la mijloc, la echipa nationala trebuie sa joace aceeasi 5 jucatori meci de meci, trebuie antrenament separat strict pentru echipa nationala. Nu trebuie sa se joace dar de dragul de a juca la echipa natioanala. Am zis de 100 de ori echipa nationala sorry :P.

ESL RO: Eu iti multumesc pentru acest interviu, si va doresc tie si echipei TeG, un an 2008 plin de realizari pe plan personal si competitiv, si daca mai ai ceva de adaugat te rog sa o faci.
TeG-TaofiK: Thx S4S~.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre

Care e cel mai bun fundaș central al lui Dinamo din ultimii 25 de ani?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a…
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen