Interviu cu TeG JepcaR

Interviu cu TeG JepcaR
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cred ca toti cei care au intrat in contact cu jocurile de calculator au avut ocazia sa joace macar o data fotbal pe calculator, sa acceseze lumea fotbalului mondial prin intermediul celebrelor serii FIFA de la Electronic Arts.

Romania se numara printre putinele tari din Europa care a avut in ultimii ani si are si in prezent, o echipa nationala puternica de FIFA. Ultima lor performanta a fost calificarea la turneul final european din Germania, anul acesta, unde au obtinut medalia de bronz.

Cel mai in masura sa ne introduca in lumea fotbalului electronic din Romania nu putea sa fie decat unul dintre cei mai cunoscuti jucatori de la noi si membru al nationalei: Mircea "JepcaR" Pavel.

ESL RO: Salut Mircea! Ce se intampla in viata ta momentan in afara de ceea ce este legat de gaming?
TeG JepcaR: Viata mea este una destul de linistita si nu sufera schimbari majore in prezent. Am trecut prin perioade sentimentale mai grele in ultimul an , insa mi-am revenit pe parcurs. Am un loc de munca stabil in domeniul IT si mai si cant muzica hip-hop pe deasupra.

ESL RO: Faptul ca esti un gamer profesionist si in acelasi timp ai si o slujba stabila e un lucru de admirat. Dar probabil ca toate acestea au nevoie de un suport aparte din partea familiei. Cat de apropiata ti-a fost familia si cat de mult te-a inteles de-a lungul carierei?
TeG JepcaR: Familia mea n-a dat doi bani pe jocu asta … mereu imi spuneau ca e o pierdere de timp, dar ulterior, odata cu performantele pe care le-am avut in gaming si-au schimbat parerea si mai nou maica-mea mi-a oferit un suport…un suport de cd-uri pentru birou 🙂

ESL RO: Crezi ca este posibil ca in curand sa iei pro-gaming-ul ca o slujba definitiva? Sau nu crezi ca acest lucru se poate realiza inca in Romania?
TeG JepcaR: Este posibil orice in viata mea, insa nu cred ca in viitorul apropiat voi avea ca slujba principala gamingul deoarece locul actual de munca este unul foarte ok si nu l-as schimba momentan cu nimic.

ESL RO: Acum lasand la o parte viata personala, spune-mi cand ai intrat pentru prima oara in contact cu fenomenul FIFA?
TeG JepcaR: M-am apucat sa joc FIFA la nivel pro de la versiunea 2005, adica din 2004 .

ESL RO: Exista ceva momente speciale din cariera ta de gamer care iti fac placere sa le aduci aminte sau un meci care va ramane in memoria ta o lunga perioada de timp ceva de "povestit nepotilor"?
TeG JepcaR: Ar fi primul concurs de FIFA in LAN organizat la nivel pro in Romania pe care l-am castigat la Tirgoviste in 2005 si calificarea in ultima secunda mai departe din faza grupelor la concursul LAN din Danemarca de anul acesta: The eXperience LAN.

ESL RO: Care este povestea din spatele nick-ului tau, Mircea Pavel aka Jepcar?
TeG JepcaR: "JepcaR" este numele meu de scena inca din 1996 de cand m-am apucat de cantat si l-am pastrat si la FIFA. Daca mi-as fi pus alt nick as fi suferit o criza de multipla personalitate 🙂

ESL RO: In primele zile cand te-ai apucat sa practici acest "sport" te-ai gandit vreodata ca vei putea sa o faci la un nivel atat de inalt?
TeG JepcaR: Joc FIFA inca din 98 de la prima versiune aparuta pe calculator, insa atunci jucam la misto si nu prea ma interesa nivelul pro…eram doar un incepator pe vremea aia.

ESL RO: Intr-un clan de FIFA, ce crezi ca este mai important, skill-ul individual sau lucrul in echipa?
TeG JepcaR: Sunt importante ambele pentru ca sunt in interdependenta deoarece nu poti avea o echipa buna daca nu ai jucatori cu skill individual si viceversa: nu poti avea skill individual si sa joci intr-o echipa proasta pentru ca atunci te plafonezi.

ESL RO: Iata ca nationala Romaniei de FIFA a reusit anul acesta sa se califice pentru prima oara la un turneu final al ENC. Cum ti s-au parut calificarile per ansamblu?
TeG JepcaR: Calificarile au fost neasteptat de usoare deoarece am putut sa ne bazam anul acesta pe cei mai buni jucatori din tara, iar calificarea a venit in mod firesc gratie antrenamentelor minutioase, seriozitatii jucatorilor, dar si organizarii acestora intr-un mod profesionist.

ESL RO: Vorbeste-mi te rog despre finalele in sine (cele 3 meciuri disputate), incepand cu meciul impotriva Poloniei, si terminand cu cel impotriva Germaniei.
TeG JepcaR: O sa fiu foarte scurt si la obiect: echipa a fost sub nivelul asteptarilor mele si ale tuturor celor care s-au bazat pe noi deoarece alcatuirea lineup-urilor a lasat de dorit mult, iar jucatorii nostri au dovedit ca sunt mult peste adversarii lor: avem o medie de inaltime mai mare 😐

ESL RO: Pentru voi acest loc trei a fost o dezamagire? Ati simtit ca se putea mai mult? Ce v-a lipsit sa luati "aurul"?
TeG JepcaR: Avand in vedere ca suntem la prima participare eu zic ca locul 3 ne multumeste intr-o oarecare masura, insa fiecare jucator stie foarte bine ca puteam sa luam aurul lejer daca am fi reusit sa ne stapanim emotiile.

ESL RO: Stiu ca a contat mult parerea ta in alcatuirea lotului care s-a deplasat in Germania. Ai crezut ca ai nedreptatit pe cineva vreun moment? Aici ma refer la jucatorii care au ramas acasa, si care poate s-au intrebat de ce voi si nu ei?
TeG JepcaR: Parerea mea, la final, nu a contat absolut deloc, eu ramanand un simplu jucator de backup care nu are stofa de prima echipa si nu se poate concentra in meciurile grele. Le multumesc pe aceasta cale celor care au spus asta despre mine si au dovedit contrariul la concurs in locul meu (aici puteti sa adaugati voi ce emoticon vreti ca oricare se potriveste – pe urma "zice" astia ca le-am …)

ESL RO: Sa spunem ca esti numit managerul unei echipe all star de FIFA. Care ar fi in viziunea ta cei 5 jucatori pe care i-ai alege, aici ma refer doar la cei de nationalitate Romana.
TeG JepcaR: Mi-e greu sa fac un lineup all star…proabil as selectiona tot din lotul nationalei ENC plus unul sau doi jucatori care nu au participat la concursul cu pricina.

ESL RO: Daca ai putea sa schimbi ceva in sanul comunitatii jucatorilor de FIFA, care ar fi acest lucru?
TeG JepcaR: As schimba mentalitatea acestora si as incerca sa ii fac pe toti sa creada in sansa lor si sa aiba o atitudine de campion.

ESL RO: La ce ne putem astepta de la Nationala Romaniei anul urmator? O noua calificare? O noua medalie?
TeG JepcaR: Am jucat Fifa 09 la Games Convention si la cum arata jocul (adica aproape la fel ca acesta) cred ca nationala de anul viitor nu va suferi schimbari majore si cred ca ne putem califica din nou si, cu putina daruire in plus vom putea sa luam chiar locul 1.

ESL RO: Aruncand o privire de ansamblu asupra evenimentului din Mai de la Bucuresti, ESL Arena, cum ti s-a parut si la ce te astepti in continuare de la ESL Romania?
TeG JepcaR: Mi s-a parut un eveniment foarte profesionist si cu un impact destul de mare asupra jucatorilor , iar asteptarile urmatoare nu pot fi decat de doua ori mai mari cel putin, asa ca la munca baieti! 🙂

ESL RO: Cat de multa nevoie avea Romania de inca o liga profesionista care sa le ofere jucatorilor si alte oportunitati decat ce au avut pana acum?
TeG JepcaR: Era nevoie si de concurenta pana la urma , altfel s-ar fi creat o monotonie urata si motivatia jucatorilor pentru jocul de fifa la nivel pro din Romania ar fi scazut considerabil, deci un mare GG ESL ROMANIA!

ESL RO: Din viziunea ta de jucator profesionist, ce le lipseste gamerilor din Romania pentru a ajunge la nivelul celor din Germania sa zic?
TeG JepcaR: Ne lipseste curajul si ne lipseste forta mentala deocamdata, insa tot astept sa vina la un moment dat toate astea.

ESL RO: ESL ProSeries se afla deja in sezonul II in Romania. Spune-mi te rog cum ti s-a parut primul sezonul, terminand cu finalele in lan de la CERF, si cum ai vrea sa decurga cel de-al doilea, aici ma refer la organizare;ce surprize asteapta jucatorii din partea organizatorilor.
TeG JepcaR: Primul sezon a fost unul reusit si daca al 2-lea va fi cel putin la fel , atunci ne putem astepta la un nivel de interes mai mare si de o comunitate de fifa pe masura.

ESL RO: Iti multumesc pentru acest interviu Mircea si iti doresc succes in noul sezon EPS cat si cu echipa Nationala, in incheiere mai vrei sa adaugi ceva?
TeG JepcaR: Vreau sa iti multumesc si eu deasemenea si vreau sa transmit tuturor colegilor mei multa bafta la calificarile WCG si sa traga tare la taste pana in ziua concursului!

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce…
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…