FOTO | Imagini noi de pe șantierul stadionului Rapid. CNI anunță stadiul lucrărilor la arena din Giulești

Marius ANGHEL 14 Dec. 2020, 18:42 Diverse

Lucrările la stadionul Giulești avansează pe zi ce trece și chiar dacă proiectul nu va fi gata în 2020, va putea fi încheiat în prima parte a anului 2021. La timp pentru ca echipele naționale care vor evolua la EURO 2020 la București să se poată antrena și pe viitoarea arenă a Rapidului.

Compania Națională de Investiții, parte a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin intermediul căreia se construiește și noul stadion al Rapidului, a oferit imagini noi, cât și detalii privind stadiul lucrărilor la arena Giulești.

Structura metalică de rezistență a acoperișului este aproape finalizată, în unele părți deja s-a început montarea învelitoarei, se lucrează la fațada exterioară, cât și la interioare. Sunt câteva dintre noutățile prezentate de CNI.

”Începem săptămâna cu noi imagini de la șantierul Stadionului Rapid. După cum se vede, structura metalică de rezistență a acoperișului este aproape finalizată (98%) și a început deja montajul învelitoarei. Se execută lucrări la fațada exterioară, precum și pentru realizarea stratului suport destinat suprafeței de joc.
Lucrările avansează și la interior unde se realizează compartimentări și se lucrează la instalațiile sanitare, electrice, ventilații etc.”, a transmis CNI pe pagina sa de Facebook.

Capacitatea noului stadion al Rapidului va avea 14 mii de locuri și va costa aproximativ 40 de milioane de euro.

Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf au fost recepționate

La finalul lunii noiembrie 2020, ”Complexul Sportiv Steaua” a fost recepționat la mai puțin de 2 ani de la demararea construției. CNI susține că a costat mai puțin de 80 de milioane de euro.

Ulterior, la începutul lunii decembrie 2020, a avut loc și procesul de recepție a proiectului de investiții ”Stadionul Arcul de Triumf”. Obiectivul a fost finalizat în aproximativ 17 luni de la demararea execuției și are o valoare de aproximativ 28,5 milioane de euro.

Stadionul Steaua:

Stadion Arcul de Triumf:

Foto și video: Compania Națională de Investiții

Marius ANGHEL 14 Dec. 2020, 18:42 Diverse
Pe aceeași temă