SR Brașov, victorie cu inima! FC Brașov s-a făcut din nou de râs! Reacțiile lui Tiberiu Ghioane, Bogdan Căucă și Ilie Stan după meciul în care echipa suporterilor stegari a învins-o pe cea a primăriei

Adi MARICA 25 Aug. 2021, 12:21 Cupa României

Spirit și inimă au avut jucătorii lui Tiberiu Ghioane în meciul de ieri cu FC Brașov, din Faza a III-a a Cupei României.

Cu o atmosferă de zile mari creată de fanii brașoveni aflați la Tribuna a II-a a stadionului Tineretului, SR Brașov a făcut meciul sezonului, la chiar primul meci oficial al sezonului, și a obținut cea mai dulce victorie, cu 1-0, ținând cont că a venit în fața celor de la FC Brașov, o echipă din Liga 2 care a arătat jenant, cu jucători apatici și fără niciun chef de fotbal.

Cu Răchișan imperial, cu Burlacu, Cenk și Iordache adevărați luptători și cu Bogdan Căucă, eroul meciului, echipa din Liga 3 susținută de suporterii stegari a obținut o calificare pe deplin meritată în următoarea fază a competiției KO.

Ilie Stan n-a căutat alibiuri: ”M-aș face de râs”

La finalul partidei, antrenorul echipei FC Brașov, Ilie Stan, și-a găsit cu greu cuvintele. Unicul gol al meciului a venit în minutul 86, ca o lovitură de măciucă, din piciorul portarului Bogdan Căucă, cel care a executat impecabil o lovitură liberă de la circa 21 de metri central.

”Este dezamăgire totală. Vreau să-i felicit pe cei de la SR Brașov pentru atitudinea pe care au avut-o. Nu caut alibiuri, pentru că m-aș face de râs. Ce mai este de spus? Nici nu am făcut schimbări masive în echipă pentru acest joc. Le-am spus băieților să fie foarte atenți. Îmi este foarte greu să vorbesc acum. Sunt multe lucruri de spus vizavi de ce este de făcut”, a spus Ilie Stan, care trece prin momente tensionate la Brașov, după ce echipa sa nu a câștigat niciun meci în primele patru etape din Liga 2, în care a acumulat trei puncte din trei remize.

Bodgan Căucă, omul meciului: ”Este cel mai dulce gol marcat de mine”

Omul meciului de la Brașov, portarul Bogdan Căucă, a spus că golul fabulos marcat este ”cel mai dulce gol”. Reușita sa a făcut înconjurul țării și probabil va ajunge să fie privit și aplaudat și peste granițe.

”Am mai dat goluri în Liga a 4-a. Îmi doream mult să marchez, dar acum mă bucur că am marcat în acest meci și că ne-am calificat. Am crezut în șansa noastră, știam că ei vin demoralizați după ultimele rezultate și iată că am reușit. Este cel mai dulce gol marcat de mine. Dedic golul părinților mei, antrenorilor și jucătorilor”, a spus Căucă, portar format chiar de FC Brașov, clubul falimentar.

Golul marcat de Bogdan Căucă în SR Brașov – FC Brașov:

Tiberiu Ghioane: ”Au fost extraordinari”

Tibi Ghioane, antrenorul echipei SR Brașov, spune că victoria este a publicului brașovean, ”primul jucător al echipei”, și cere sprijinul autorităților locale, cele care susțin echipa FC Brașov, fosta ACS Scotch Club, fostă ACS FC Brașov Steagul Renaşte, care a cesionat locul în campionat de la CSM Corona Brașov.

”Băieții au aplicat exact ce le cerem de o lună de zile. E foarte greu, avem doar o lună de zile de pregătire, dar eu sunt foarte mulțumit de implicarea lor. Au fost extraordinari și au meritat că merită mai multă atenție din partea oficialităților orașului. Vreau să mulțumesc publicului. La alte echipe publicul este al 12-lea jucător. În cazul nostru, publicul este primul jucător, asta fără să-i jignesc pe fotbaliști. De aceea și Căucă nu are numărul 1. Sper să trecem peste euforia acestei victorii și de mâine să ne pregătim pentru meciul cu Sepsi OSK 2”, a spus fostul internațional.

Mesaje ironice ale suporterilor stegari la adresa Primăriei Brașov

La meci au asistat circa 800 de spectatori, iar suporterii brașoveni au afişat mesaje ironice la adresa ”New FC Brașov”, finanțat de Primăria Brașov.

”Pui scotch, pui Corona, amesteci și iese Clona” și ”Anu’ trecut Corona, anu’ ăsta Clona, la anu’ Barcelona?”, ”O luptă e viața, mereu inegală, o luptă cu snobii, în haine de gală”, ”SR Brașov, o echipă cu suporteri și unitate”, ”FC Brașov, o echipă creată din orgolii și vanitate” și ”Cât timp stăm în picioare, Steagu’ nu moare”.

SR BRAȘOV – FC BRAȘOV 1-0

Bogdan Căucă 86′

SR Brașov: Căucă – Negotei, Godri, Rz. Dragomir, Dobrean, Andr. Mitu – Gomboș (Vl. Olteanu 46′), Cr. Burlacu, Seb. Iordache – Răchișan (cpt.)(Cs. Kovacs 90′), Cenk (Sg. Șerban 89′)
Rezerve neutilizate: Andr. Maxim – Crihan, Elek, Andr. Dedu, Păduraru, Vl. Lupu
Antrenor: Tiberiu Ghioane

FC Brașov: Gârniță – Sburlea, Gherghe, Al. Sabău, Cîrstean – Leonte (Ghe. Anton 83′), Iul. Roșu (M. Codrea 63′) – H. Popa, Vl. Mihalcea (Lascu 63′), Negrean (Drăgoi 83′) – Iurcu
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Motroc, Dumbravă, Mitroi, Rz. Iorga
Antrenor: Ilie Stan

Stadion: Tineretului (Braşov); Arbitru: Sergiu Mavriche; Asistenți: George Bogdan Duță și Damian Antal (toți din Bacău); Observator: Cătălin Eugen Popescu (Ploieşti).

În Faza a II-a, SR Brașov a trecut cu 7-8, după lovituri de departajare, de Kids Tâmpa Brașov (Liga 3), în timp ce FC Brașov a învins cu 7-2 pe FC Avrig (Liga 4).

SR Brașov își va continua parcursul în Cupa României și poate evolua în faza următoare cu o nouă echipă de Liga 2, dar va începe și campionatul Ligii 3, unde în prima etapă joacă vineri, de la ora 18:00, la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2.

FC Brașov s-a făcut din nou de râs cu o prestație jenantă și a rămas doar cu meciurile din campionatul Ligii 2, iar următorul meci îl are sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Unirea Dej.

Bucuria suporterilor după reușita lui Căucă:

Foto: Dan Potor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/video-golul-sezonului-in-cupa-romaniei-portarul-echipei-sr-brasov-a-inscris-senzational-din-lovitura-libera-si-a-eliminat-fc-brasov-19197424

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iii-a-12-meciuri-se-joaca-astazi-in-care-sunt-si-patru-echipe-din-liga-2-19197341

Adi MARICA 25 Aug. 2021, 12:21 Cupa României
Pe aceeași temă