Probleme financiare la Rapid? Jucătorii sunt neplătiți din ianuarie: ”În două-trei zile le vor da jumătate din salariu”. Ce se întâmplă cu contractul lui Daniel Pancu

Răzvan STÎNGĂ 03 Apr. 2020, 11:35 Liga 2
Probleme financiare la Rapid? Jucătorii sunt neplătiți din ianuarie: ”În două-trei zile le vor da jumătate din salariu”. Ce se întâmplă cu contractul lui Daniel Pancu

Rapid are probleme financiare în această perioadă, iar jucătorii au de suferit pentru că nu și-au primit la zi salariile, a declarat Ioan Becali la TelekomSport. Din precizările fostului impresar, cel care îl reprezintă însă pe antrenorul demis Daniel Pancu, fotbaliștii echipei giuleștene nu ar fi primit banii pe luna ianuarie, iar situația nu se va regla foarte repede.

Ioan Becali a adăugat faptul că Daniel Pancu este în continuare antrenorul Rapidului, iar conducerea îi achită lunar remunerația.

”Zilele trecute m-a sunat un jucător că nu mai are bani de chirie. Am vorbit cu Burcă şi a spus că în două-trei zile le vor da jumătate din salariul pe ianuarie jucătorilor, cât şi lui Pancu, care este în continuare angajatul lor. Pancu nu a fost demis şi este în continuare plătit. Le vor plăti chiriile, asta a fost înţelegerea. Când se vor linişti aceste probleme ale lumii, probabil clubul şi Pancu vor ajunge la o înţelegere, până acum nu s-a rezolvat”, a declarat Ioan Becali, la TelekomSport.

Daniel Pancu e antrenor în acte, Dan Alexa e director tehnic 

Daniel Pancu este în continuare, în acte, antrenorul echipei Rapid, deși a fost demis la data de 9 martie. Până în acest moment, cele două părți nu au ajuns la un numitor comun în privința rezilierii de comun acord a contractului. Recent, Pancu a declarat că situația nu a mers în vreo direcție, lucrurile fiind aceleași ca în momentul în care a fost anunțat că nu mai e dorit la club.

”Nu este nicio schimbare față de momentul demiterii mele. În mod normal, după nenorocirea asta cu coronavirusul ar trebui să mă duc la antrenamente. Vedem ce se mai întâmplă”, declara Daniel Pancu la jumătatea lunii martie, iar situația pare că va persista, potrivit declarațiilor lui Ioan Becali, și pe perioada suspendării campionatului.

Conducerea clubului Rapid l-a numit pe Dan Alexa în funcția de director tehnic, deoarece cea de antrenor principal încă este ocupată. Până la declararea situației de criză din cauza coronavirusului, Alexa a condus antrenamentele pe durata a trei zile, apoi fiind nevoit să le dea liber jucătorilor și să le traseze un program special pe care să îl urmeze de acasă, pentru ca fiecare să își menține forma fizică în această perioadă.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv disputarea barajului pentru promovare.

Data reluării campionatului este incertă în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competițiilor sportive.

Foto: FC Rapid 1923

Răzvan STÎNGĂ 03 Apr. 2020, 11:35 Liga 2
Pe aceeași temă