Vom fi mereu bolnavi! Yes man-ul lui Becali, şef peste antrenorii echipelor naţionale

2 feb 2017 1888 afişări Comentează şi tu Blog

Răzvan Burleanu nu putea, nici dacă se chinuia, să aleagă un moment mai prost pentru ultima dintre numirile de la Federaţia Română de Fotbal. Într-un moment în care românii ies în stradă obosiţi de nedreptăţi, de incompetenţă şi de acţiunile unor nepotriviţi unşi în funcţii importante, preşedintele Răzvan ”în mod cert” Burleanu l-a numit în funcţia de director tehnic al FRF pe nimeni altul decât Mihai Stoichiţă. Da, aţi citit bine! Singurul antrenor din lume care a admis, relaxat, că lua indicaţii prin telefon de la patron în timpul unui meci este acum şeful antrenorilor loturilor naţionale.

Care este autoritatea, probată profesional desigur, a lui Mihai Stoichiţă asupra antrenorilor de la echipele naţionale de tineret? Cum poate lua cineva de bun ceea ce iese din gura lui Lippi atunci când oamenii ştiu că aceeaşi gură spunea ”Da, să trăiţi!” în clipa în care Becali îi ordona să îl scoată pe Mihai Costea şi să îl bage pe Bălan într-un Rapid - FCSB din 2012?

Mihai Stoichiţă a lăsat smartphoneul în care îl avea pe Gigi Becali pe speed dial şi acum va stabili strategii de formare a juniorilor? Cel care a reintrodus 4-4-2-ul la FCSB într-o perioadă în care era considerat un sistem învechit va da acum startul campaniei de rearanjare tactică a loturilor naţionale? Şi problema nu era cu sistemul 4-4-2, problema era că punerea în practică i-a fost impusă public de Gigi Becali. E cel mai tare lucru din lume?

”Sistemul s-a schimbat după plecarea lui Mircea Sandu” este o gargară pe care mulţi o acceptă din lipsă de interes. O privire în profunzime ne dezvăluie un FRF construit, în cea mai mare parte, din departamente formate pe relaţii de rudenie şi/sau prietenie. Vă provoc, alegeţi un departament la întâmplare! Vă pot spune pe nerăsuflate modul în care a fost alcătuit, cine e naşul şi unchiul cui sau care e interesul pentru care unul sau altul au fost aduşi în funcţie. Asta dacă nu cumva, după o analiză profundă a fişierelor primite pe email de la inStat, consilierul Andrei Vochin a făcut o recomandare serioasă pro-Stoichiţă într-o pauză publicitară a emisiunilor de la DolceSport.

În mod cert, sunt doar invidios pe succesul lor! Baftă, Lippi!

”Pentru mine, Stoichiţă e zero. La Steaua vin milogii, falşii şi oamenii fără caracter. Auzi ce spune el, că vorbeşte cu cine vrea la telefon. Păi vorbeşti, dar nu de pe bancă!”

Ioan Becali, fost impresar

Versiune selectata: mobil / standard